به گزارش خبرنگار اعزامی
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به قازان، علی بمان اقبالی، سرپرست نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در جمهوری تاتارستان، چهارشنبه شب 27 اردیبهشت ماه به وقت محلی، در دیدار هیئت اعزامی جهاد دانشگاهی و تعدادی از اصحاب رسانه، با اشاره به سفرهای اخیر هیئتهای تاتارستانی به ایران از جمله حضور رئیس جمهور این منطقه در مشهد گفت: بعد از سفر دکتر روحانی به روسیه و رایزنیهایی که صورت گرفت، این سفر انجام شد که بازخوردهای آن بسیار مثبت بود.
وی در این دیدار که با ضیافت شام همراه بود، افزود: بعد این سفر، افتتاحیه یک نمایشگاه در موزه ارمیتاژ برگزار شد که فضای غالب این نمایشگاه، درباره سفر رئیس جمهور تاتارستان به مشهد بود.
سرپرست نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در تاتارستان در ادامه با اشاره به جایگاه جمهوری تاتارستان تصریح کرد: در بین سایر مناطق روسیه، این جمهوری تنها جایی است که عنوان رئیس جمهور برای رئیس آن بیان میشود و از طرفی آقای مینیخانوف با توجه به اینکه از سوی پوتین به عنوان مسئول گروه راهبردی روسیه و جهان اسلام انتخاب شده، به شدت در حال فعالیت است و سفرهای متعددی به کشورهای مختلف به ویژه اسلامی داشته و دارد.
اقبالی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامههای علمی و فرهنگی و دانشگاهی انجام گرفته در تاتارستان از سوی ایران و استقبال مناسب از این برنامهها، اظهار کرد: در این مدت دو نمایشگاه و چندین کنفرانس دانشگاهی برگزار کردهایم و آخرین اقدام ما هم در حوزه مد و لباس بود. 2 ماه قبل با موزه ملی تاتارستان تفاهم کردیم که غرفهای را در این موزه به ایران اختصاص دهند که چند روز قبل پیشنیازهای اولیه آن ایجاد شد.
وی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به فعالیتهای خبرگزاری «تات اینفرم» خطاب به حمید صابر فرزام، مدیرعامل ایکنا، تأکید کرد: با توجه به فعالیتهای خبرگزاری قرآن و این خبرگزاری، بهتر است دیداری با مدیران آن داشته باشید و در صورت هماهنگی تفاهم نامههایی نیز امضا کنید.
سرپرست نمایندگی ایران در تاتارستان در بخش دیگری از سخنان خود به روابط اقتصادی اشاره کرد و گفت: امروز جدای از سیاستها و اولویتهای وزارت خارجه و مقامات بالاتر، اولویت همه افزایش صادرات است. به طور مثال ما در گذشته یک نمایندگی فرش ایرانی در قازان داشتیم که اخیرا یکی دیگر هم افتتاح شده است و یا در اکسپوی حلال هم تلاش کردیم که نمایندهای از ایران حضور داشته باشد.
اقبالی در ادامه با اشاره به بحث نسخ خطی اظهار کرد: یکی از حوزههایی که از سالها قبل در دستور کار قرار داشته، همین مسئله بوده است. تاتارستان دارای گنجینه غنی نسخ خطی است به طوری که گفته میشود در کتابخانه دانشگاه قازان، 800 نسخه خطی وجود دارد و عمده نسخی که در جهان اسلام و دیگر موزهها وجود دارد، از تاتاستان به آنجا ارسال شده است و در همین راستا هیئتی از کارشناسان این کشور به ایران سفر کردهاند و در هفته آینده نیز هیئتی از ایران به تاتارستان میآید.
وی در پایان با اشاره به وضعیت نگهداری نامناسب برخی از نسخ خطی، اظهار کرد: در مجموع باید گفت که در اینجا علاقمندی زیادی جهت همکاری با ایران وجود دارد و باید از این ظرفیت استفاده کرد.
در ادامه این مراسم حمید صابر فرزام، رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و مسئول هیئت اعزامی ایران به قازان، در سخنانی با اشاره به دیدارهای اخیر خود با مقامات تاتارستان در تهران، ظرفیتهای جهاد دانشگاهی در حوزههای مختلف را از جمله ارتباطات بینالمللی و گردشگری مورد اشاره قرار دارد.
فزرام با اشاره به مراکز پنج گانهای که ذیل سازمان فعالیتهای قرآنی در حال فعالیت هستند، گفت: خبرگزاری ایکنا یکی از این مراکز است که زبانهای متعددی دارد. در مجموع سازمان فعالیتهای قرآنی با توجه به حجم فعالیتها، به عنوان بزرگترین مجموعه قرآنی ایران شناخته میشود.
وی در ادامه به اشاره به رایزنیهای صورت گرفته جهت برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان ـ که به صورت اختصاصی و به ابتکار ایران انجام میشودـ در روسیه اظهار کرد: در دیدار با رئیس شورای مفتیان روسیه تفاهم نامهای امضا کردیم و بحث برگزاری این مسابقات در روسیه پیگیری شد و در ادامه قرار شد درباره احتمال برگزاری مسابقات در قازان با توجه به اینکه مسلمانان زیادی در اینجا حضور دارند، بررسی داشته باشیم که در دیدار با آقای ایوانف، ایشان هم از این مسئله استقبال کردند.
همچنین قرار است دیداری با آقای «محمد شین» رئیس دانشگاه اسلامی قازان و آقای «کامل سمیع اولین» رئیس شورای مفتیان قازان داشته باشیم که امیدواریم با حمایت نمایندگی ایران در تاتارستان این امر مهم محقق شود.
بنابر این گزارش در ادامه این دیدار، مرادی و یعقوب زاده رئیس مرکز گردشگری جهاد دانشگاهی توضیحاتی درباره تعاملات بینالمللی این نهاد انقلابی و همچنین برنامهریزی جهت انجام دیدارهای دانشجویی از ایران و تاتارستان ارائه کردند.
یادآور میشود، هیئتی از جهاد دانشگاهی با هماهنگی و پیگیری سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور جهت حضور در نهمین اجلاس بینالمللی اقتصادی «روسیه و جهان اسلام»، به قازان سفر کرده است که در آن علاوه بر حمید صابر فرزام، رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور،
علی مرادی، مدیر کل دفتر همكاریهای علمی و ارتباطات بینالملل جهاد دانشگاهی، یعقوب زاده، رئیس مرکز گردشگردی دانشجویان و تعدادی از بانوان طراح مد و لباس اسلامی حضور دارند.