به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی قدمگاهی، رئیس عقیدتی ـ سیاسی مؤسسه آموزش و تحقیقاتی صنایع دفاعی در همایش متولیان قرآنی وزارت دفاع که صبح امروز، 24 اردیبهشتماه با حضور مسئولان و مدیران لشکری و قرآنی و کشوری در سالن امام حسن مجتبی(ع) سازمان صنایع الکترونیک ایران برگزار شد، به سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به آیه «وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ»، اظهار کرد: موضوع هدایت انسان وابزارهای هدایت انسان از جمله مواردی است که مورد بررسی اندیشمندان قرار گرفته است. اینکه انسان چه ابزارهایی برای شناخت دارد و اینکه از طریق چه امکاناتی مسیر هدایت را میتوان ادامه دهند.
قدمگاهی اضافه کرد: مهمترین ابزار برای هدایت انسان فطرت الهی است یعنی به صورت ذاتی برای طی کردن مسیر هدایت ابزارهایی در وجود انسان است که کار هدایت انجام شود.
رئیس عقیدتی ـ سیاسی مؤسسه آموزش و تحقیقاتی صنایع دفاعی با اشاره به آیه «فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَ تَقْوَاهَ»، عنوان کرد: منظور این است که انسانها به صورت فطری آنچه را که باید بدانند در اختیارشان قرار داده شده است. یعنی به صورت فطری شناخت جامعی نسبت به این مسائل دارند اما این شناخت فطری برای هدایت انسان کفایت نمیکند.
وی اظهار کرد: انسان چون موجودی مرکب است و در معرض هوای نفس نیز قرار دارد احتیاج به ابزار دیگری برای هدایت دارد تا از دیگر سو حجت الهی نیز تمام شود. عقل انسان ابزار دیگری برای شناخت انسان است که به دلیل محدودیت بُرد عقل در فهم حقایق هستی و اینکه احتمال دارد عقل تخت تأثیر هوای نفس قرار گیرد عامل دیگری برای هدایت انسان است که عامل وحی الهی و نزول کتب آسمانی برای تکمیل هدایت انسان است.
قدمگاهی عنوان کرد: در کنار آمدن احکام الهی برای هدایت انسان، الگوهای عملی توسط انبیا الهی کار هدایت انسان تکمیل شده است. قرآن آخرین کتاب الهی و نسخه کامل هدایت بشری است که امروزه در اختیار ما است. امام علی(ع) فرمودند « اللّه َاللّه َفی القرآنِ، لا یَسبِقُکُم بالعَمَلِ بهِ غَیرُکُم». بنا براین این کتاب آسمانی از کتاب کامل هدایت است که در اختیار ما قرار گرفته است.
وی با اشاره به حدیث ثقلین«إِنِّي تَارِكٌ فِيكُمُ الثِّقْلَيْنِ كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِي أَهْلَ بَيْتِي»، اظهار کرد: برای تفسیر و تبیین آیات قرآن با از اهلبیت(ع) نیز بهره بجوییم و استفاده کنیم تا قرآن بطور کامل فهمیده شود. بنابراین این کتاب الهی اگر مبنای تمامی فعالیتهای ما قرار گیرد، آثار مطلوبی در سازمان ما و جامعه مخاطب قرار میدهد.
رئیس عقیدتی ـ سیاسی مؤسسه آموزش و تحقیقاتی صنایع دفاعی با اشاره به اینکه فعالیت قرآنی یعنی اینکه همه انسانهای در معرض هدایت درست قرار دهیم، بیان کرد: پرداختن به قرآن به عنوان کار بزرگ در سازمان عقیدتی ـ سیاسی نیازمند همت تمام عزیزان و افرادی است که در این حوزه فعالیت میکنند.
قدمگاهی عنوان کرد: در سازمان عقیدتی ـ سیاسی وزارت دفاع باید نهضت قرآنی تشکل شود به گونهای که پیشتاز در فعالیتهای قرآنی باشیم و باید از سطوح مختلفی چون روخوانی، روانخوانی، فصیحخوانی، تجوید، تفسیر و تدبر در قرآن عبور کنیم تا به درک قرآن برسیم و عمل به فرهنگ قرآنی کنیم. اگر این کار در سازمان عقیدتی به صورت ویژه مورد حمایت قرار گیرد باعث تحول در جامعه مخاطب میشود.
وی بیان کرد: شما که پرچمداران قرآن هستید که در راه نشر فرهنگ قرآنی تلاش میکنید پیامبر اکرم(ص) فرمودند «خَیرُکُم مَن تَعَلَّمَ القُرآنَ وَ عَلَّمَه» یعنی شما بهترین هستید بخاطر اینکه بنا بر فرمایش حضرت ختمی مرتبت «أشرافُ اُمّتي حَمَلَةُ القرآنِ» شما از اشراف امت هستید. یعنی حافظان، حاملان، قاریان و یا افرادی که در زمینه بسط فرهنگ قرآنی هستند از بزرگان امت هستند.
قدمگاهی پیشنهاد کرد: شورای عالی قرآن در سازمان عقیدتی ـ سیاسی وزارت دفاع تشکیل شود تا فعالیتهای قرآنی به صورت گسترده در مخاطبان وزارت دفاع تنظیم و اجرا شود. امید است که تحولاتی در زمینه فعالیتهای قرآنی در سازمان داشته باشیم.