کد خبر: 3604597
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۹
مدیر جامعه الزهراء(س):

ایجاد نظام رتبه‌بندی ارزش‌ها و احکام دینی مشکلات جامعه را کم می‌کند

گروه حوزه‌های علمیه: مدیر جامعه الزهراء(س) با بیان اینکه نبود نظام رتبه‌بندی ارزش‎ها و فضایل اخلاقی و احکام حلال و حرام سبب ایجاد مشکلات است تاکید کرد: اگر این رتبه‌بندی صورت بگیرد در این صورت مشکلات جامعه کاهش خواهد یافت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمحمود مدنی، رئیس جامعه الزهراء(س) امروز، هشتم خردادماه در ادامه مبحث سیره فاطمی در این نهاد حوزوی گفت: تصور عمده در جامعه ما این است که فضایل و ارزش‌ها همانند سلف سرویس است و هر کسی از هر کدام می تواند بهره ببرد در حالی که این فضایل دارای یک نظام هدفمند و رتبه‌بندی شده است و برخی از آن‌ها مبنایی و برخی نیز بنایی است.
وی افزود: در عین حال که همه آن‌ها ممکن است واجب و فریضه و مهم باشد ولی دارای رتبه‌بندی است اما وقتی این رتبه‌بندی انجام نشده است جلسات ماه رمضان و تبلیغ برپا می‌شود ولی معلوم نیست سهم مسایل خداشناسی، اخلاقی، خانوادگی، مکاسب حلال و حرام و ... در تبلیغ چقدر است؟. مبلغان ما چه مقدار درباره خداشناسی به عنوان پایه همه مسایل دینی سخنرانی می‌کنند.؟
مدنی بیان کرد: رتبه‌بندی نشدن ارزش‌ها و فضایل سبب ایجاد مشکلاتی برای جامعه ما می‌شود؛ مثلا اینکه روضه اباعبدالله بسیار خوب است ولی اگر منجر به قضاشدن نماز صبح شود چه حکمی دارد؟ یا اگر از ما بخواهند برای پلو و شله پول بدهیم می‌دهیم ولی آیا کسی برای اینکه یک جزوه خداشناسی چاپ شود حاضر است سرمایه‌گذاری کند؟.
مدیر جامعه الزهراء با بیان اینکه حق‌الله و حق‌الناس هر دو بسیار مهم و ترک آن گناه کبیره است ادامه داد: با این حال شاهدیم چقدر حق‌الناس مانند قراردادن وسایل مغازه جلوی خیابان، عدم پارک مناسب اتومبیل و ... از سوی افراد مومن متدین رخ می‌دهد  بنابراین باید بیاییم حرام‌ها و واجب‌ها و ارزش‌ها و ... را رتبه بندی کنیم در این صورت می‌توانیم به آن نمره بدهیم.
وی با بیان اینکه ایمان یکی از ارزش‌هایی است که جنبه زیربنایی دارد و همه عبادات و بسیاری از فضایل اگر مبنای ایمانی نداشته باشد هباء منثورا و بی ارزش خواهد بود عنوان کرد: حضرت سلمان به نحوی محرم اسرار اهل بیت بوده است؛ نقل شده است که حضرت صدیقه(س) روزهای آخر عمر دلتنگ سلمان شده بود؛ وقتی سلمان آمد حضرت سیبی به او داد و فرمود این سیب را از بهشت برای تو ذخیره کرده‌ام؛ سلمان محضر پیامبر رسید و فرمود صدای قرآن از خانه فاطمه(س) می آید و همزمان آسیاب نیز مشغول کار است در حالی که کسی جز فاطمه در داخل خانه نیست؛ حضرت فرمود: خداوند قلب فاطمه و جوارح و اعضای او را از ایمان پر کرده است.
مدنی ادامه داد: ایمان گاهی بر زبان جاری است و گاهی به قلب هم ورود می‌کند اما متزلزل است اما گاهی ایمان طوری است که در سخت‌ترین شرایط هم تزلزلی برای انسان رخ نمی دهد که نمونه آن در صحنه کربلا رخ داد لذا اگر کسی به اطمینان نرسد و دچار شک و تزلزل باشد کارش بسیار مشکل خواهد شد.
مدیر جامعه الزهراء تاکید کرد: ایمان مانند گل است و باید به آن بدهیم وگرنه خشک خواهد شد و آبیاری آن نیز با انس با قرآن، اهل بیت(ع) و مطالعه و ... است.
captcha