کد خبر: 3605256
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۹
در نشست نخبگان رسانه‌ای حوزه دفاع مقدس مطرح شد؛

از بازشناسی مصادیق در دفاع مقدس تا مولفه عشق

گروه جهاد و حماسه: در نشست تخصصی نخبگان رسانه‌ای در حوزه زنان و دفاع مقدس، استفاده از مولفه عشق در خلق آثار، بازشناسی مصادیق دفاع مقدس و به کارگیری اساتید حوزه ارتباطات برای تاثیر بیشتر در دمیدن روح دفاع مقدس به جامعه سخن به میان آمد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست تخصصی نخبگان رسانه‌ای در حوزه زنان و دفاع مقدس ساعتی پیش با حضور مریم ارشدی، مدیر روابط عمومی سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس و نخبگان برخی از رسانه‌ها برگزار شد.

ارشدی در این جلسه به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر بی‌بدیل بودن فرهنگ دفاع مقدس به عنوان یک گنج یاد کرد که امانت‌داران آن زنانی هستند که در طول آن ایام،‌ این فرهنگ را صیانت کرده و به نسل فردا می‌سپارند. در این عرصه،‌ موضوع مادر بودن زنان بیش از هر موضوعی مطرح است و رسانه‌ها جایگاه خوبی برای برقراری تعامل با نسل آینده و انتقال این فرهنگ را برعهده دارند.

وی با اشاره به نخبگان این عرصه عنوان کرد: شما به تأسی از سردار اهل قلم،‌ شهید سیدمرتضی آوینی فعالیت می‌کنید. امروز باید اذعان کرد که ایامی را از سر گذرانده‌ایم که به سختی می‌توان آن را برای نسلی که آن را ندیده و درک نکرده بودند بازگو کنیم. در اینجا مهارت نویسندگان به کمک می‌آید تا این حوزه را به سرانجام برساند.

ارشدی ادامه داد: موضوع زنان در عرصه دفاع مقدس، جدای از نقش مردان نیست. زنان در کنار و پشت سر مردان حماسه آفریدند و رهبران و صاحب‌نظران ما بر این موضوع اتفاق نظر دارند که اگر زنان نبودند، شاید انقلاب پیروز نمی‌شد و سرنوشت جنگ این گونه رقم نمی‌خورد.

وی به نقش تربیتی و فرهنگی که بانوان در قبال نسل پس از خود برعهده دارند اشاره کرد و گفت: جامعه اسلامی ما به واسطه تلاش زنان و مردان که طبق آیات قرآن کریم مکمل هم هستند به سرانجام دست پیدا می‌کند.

خبرنگار ایکنا در این نشست بر لزوم استفاده از مولفه‌های روزآمد در خلق آثار اشاره و عنوان کرد: باید از مولفه‌های عاطفی به ویژه عشق برای نسل امروز و روزآمد کردن این مولفه‌ها بهره بگیریم. در این راستا آثاری را از بنیاد روایت فتح شاهد هستیم که گیرایی مطلوبی را در میان مخاطبان دارد که مجموعه «نیمه پنهان ماه» از آن جمله است که در برخی از آثار آن می‌توان مولفه عشق را که به گونه‌ای گیرایی خاص دارد و مطالبه امروز جوانان است مشاهده کرد که زندگی شهیدان محمدابراهیم همت و حمید باکری در این راستا جای دارد. همچنین در مجموعه «شوکران» می‌توان از خاطرات همسر شهید منوچهر مدق یاد کرد.

وی همچنین از برگزاری برنامه‌های مختلف در عرصه دفاع مقدس در قالب یادآوری رویکردهای مناسبتی اشاره و عنوان کرد: رسانه‌های معاند در دوران پس از پیروزی انقلاب متوجه فرهنگ غنی و بی‌بدیل دفاع مقدس شدند و با سرازیر کردن ابزارهایی چون ویدئو،‌ ماهواره، رسانه‌های دیجیتالی، شبکه‌های اجتماعی و اینترنت به کشور اسلامی ما، زمینه هدایت جامعه را در پیش گرفتند که ظرفیت عظیم المان‌های انسانی دفاع مقدس را به قهقرا ببرد و این فرهنگ را دچار خلل کند و نگذارد به نسل بعد برسد.

خبرنگار ایکنا در ادامه این مطالب از به ابتذال کشیدن زنان در قالب رسانه‌های بیگانه یاد کرد که سبب شده است مانع از الگوپذیری بانوان در عرصه دفاع مقدس شود و فرهنگ مصرفی امروز توسط غرب جایگزین فرهنگ دفاع مقدس شود. انسانیت،‌ اخلاق و تبعیت از همسر به عنوان المان‌های اخلاقی که هم اکنون هم در رسانه‌ها به کار گرفته می‌شود،‌ موضوعی نیست که به تنهایی کاربرد داشته باشد و باید راهبرد مشخصی را برای آن تعریف کرد تا بتوان آثار ارزنده را به سرمنزل مقصود رساند. در این راستا غرب از ابزارهای رسانه‌ای خود برای بیشترین اثرگذاری بر مردم کشورمان بهره گرفته است، حال آن که ما از این موضوع غافل هستیم و در قبال این غفلت، دشمنان با هزینه‌های هنگفت درصدد تغییر فرهنگ کشورمان برآمده‌اند و ما هنوز هم جایگزینی برای آن ارائه نکرده‌ایم.

در ادامه این جلسه از این موضوع یاد شد که جایگاه زن در جامعه ما به نسبت گذشته تغییر کرده است و دیگر جایگاهی را از قبل داشت ندارد و نگاه به این سمت و سو با تغییر مواجه بوده است. گویی حالت سهم‌خواهی در این عرصه به وجود آمده است و به نوعی به تلافی دورانی که مردسالاری صورتی غیرمنطقی داشت،‌ اکنون زن‌سالاری از عرف خود خارج شده است.

در این نشست به ضرورت تبیین نقش زن در دفاع مقدس اشاره شد و اینکه باید مشاهده کرد که تا چه میزان به عرصه دفاع مقدس پرداخته شده است. هر چه میزان باور ما به ترویج فرهنگ دفاع مقدس بیشتر باشد،‌ می‌توان به موضوع زنان در عرصه دفاع مقدس به همان میزان پرداخت. تا هنگامی که نقش‌ها را بر اساس مقتضیات امروز جامعه باورپذیر و بازشناسایی نکنیم، راه به جایی نمی‌بریم.

بیشتر کشورهایی که به ساخت فیلم در حوزه جنگ جهانی اول و دوم پرداختند،‌ آثارشان را با افتخار در سطح جهان عرضه می‌کنند؛ حال آن که آثار آنها از حمله و تجاوز به دیگر کشورها نشئت می‌گیرد و جنگ ما از دفاع از کشور و مردم.

حساس‌سازی مسئولان نسبت به موضوع زن و دفاع مقدس به عنوان مسئله‌ای خاص بسیار مهم است. ویژه‌نگاری در حوزه دفاع مقدس طرح پیشنهادی دیگری بود که ارائه شد تا در خلال آن به وجود امنیت در نبود پدران توسط همسران شهدا و مدیریت عاطفی مادران و همسران شهدا در ایثار جان همسر و فرزند اشاره شود.

captcha