کد خبر: 3605748
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۸
محمدزاده بیان کرد:

برنامه‌های شبکه قرآن در نمایشگاه/ پیگیر مطالبه مقام معظم رهبری در زمینه گفتمان‌سازی باشیم

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیر شبکه قرآن و معارف سیما ضمن بیان برنامه‌های این شبکه در ماه مبارک رمضان، به لزوم پیگیری مطالبه مقام معظم رهبری در زمینه گفتمان‌سازی قرآنی اشاره کرد و گفت: برگزاری مسابقات ایران و مالزی و در ادامه نمایشگاه قرآن باعث شد تا کمتر به این مطالبه پرداخته شود.

محمدحسین محمدزاده، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما، در بازدید از نمایشگاه قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در مورد برنامه‌های این شبکه تلویزیونی برای ماه مبارک رمضان و نیز تغییراتی که نسبت به سال گذشته داشته است، گفت: شبکه قرآن امسال نزدیک به 18 ساعت برنامه تولیدی و زنده بدون بازپخش دارد. این برنامه‌ها ویژه همین امسال طراحی، تولید و پخش شده است.
وی افزود: یکی از این برنامه‌ها سه دوره ترتیل روزانه است که از آران و بیدگل بعد از نماز صبح و ترتیل دوم از حرم رضوی(ع) که ساعت 10:30 صبح پخش می‌شود. همچنین امسال به لحاظ تقارن ماه مبارک رمضان با سالگرد رحلت امام خمینی(ره) اتفاق جالبی افتاده است که شاید در طول برپایی ترتیل‌های محفلی و مجلسی کم‌سابقه بوده باشد. به همین مناسبت یکی از ترتیل‌های محفلی خودمان را از حرم حضرت امام(ره) با حضور قاریان برجسته و بین‌المللی اجرا می‌کنیم که این اتفاق خوبی است.
محمدزاده با اشاره به اینکه همین موضوع یکی از تغییرات نسبت به سال‌های گذشته است، گفت: برخی از کارها و فعالیت‌های ما آرایش دادن و مهندسی کردن پیام است. به عنوان مثال برنامه سحر، اذانگاهی ظهر و همچنین افطار را به صورت روزانه داریم، در این بخش سعی شده است به جهت اینکه شبکه خاص قرآنی هستیم، در بهترین زمان‌های ماه مبارک رمضان که اذانگاهی است اذان‌ها را از بهترین مکان‌های ایران پخش کنیم. به عنوان مثال اذان سحر را از مشهد پوشش می‌دهیم، ظهر را از شیراز و حرم شاه‌چراغ(ع) و نیز افطار را از شهر مقدس قم پوشش می‌دهیم، به این ترتیب کلمه مشق(مشهد – شیراز- قم) نیز در ذهن تداعی می‌شود که این مشق بندگی را در ذهن یادآور می‌شود.
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با ایکنا به بحث در مورد طرح 1451 پرداخت و افزود: این بخش را با رویکردهای جدید در دست اجرا داریم، یکی از این رویکردها این است که همه استان‌ها در طرح حضور دارند در صورتی که سال‌های گذشته اینگونه نبود. همچنین رویکرد دیگر ورود آن به حوزه بین‌الملل است، در این دوره برخی کشورها همچون عراق، لبنان، سوریه و یمن که کشورهای جبهه مقاومت هستند، حضور دارند.
وی با تأکید بر اینکه حوزه‌های دیگری نیز در طرح 1451 فعال شده‌‌اند، خاطرنشان کرد: علاوه بر سال‌های گذشته که این طرح در رشته‌های قرائت، حفظ، مفاهیم و ... اجرا می‌شد، امسال مسابقات با محوریت سوره مبارکه «ملک» و «واقعه» در حوزه‌های مجازی و هنری و اجتماعی و ... اجرا می‌شود.
محمدزاده همچنین بیان کرد: در حوزه پاسخگویی به سؤالات و شبهات خصوصاً در حوزه اعتقادات و در رشته توحید 30 قسمت برنامه پرسمان را ویژه ماه مبارک رمضان طراحی کرده‌ایم، بسیاری از برنامه‌ها 30 قسمتی و برای ماه مبارک رمضان طراحی شده است.
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما در ادامه در مورد ویژه‌برنامه‌هایی که برای ماه مبارک رمضان تدارک دیده شده است نیز گفت: برنامه «رصد» که با مأموریت اطلاع‌رسانی از رویدادهای قرآنی و معارفی فعالیت دارد، به صورت ویژه در نمایشگاه قرآن مستقر شده و علاوه بر اطلاع‌رسانی جامع از فضای نمایشگاه به انعکاس فعالیت‌هایی که در ماه مبارک رمضان در سراسر کشور برگزار می‌شود، می‌پردازد. علاوه بر برنامه رصد، سه بخش تولیدی هم از فضای نمایشگاه داریم که خارج از فضای پخش برنامه رصد، پخش می‌شود.
وی در ادامه صحبت‌های خود در پاسخ به سؤالی در مورد تأثیر برپایی رویدادهایی همچون نمایشگاه قرآن بر ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه، گفت: با اعتقاد کامل می‌گویم که با وجود کاستی‌ها و فاصله داشتن‌ها با ایده‌آل‌ها، اما یک نمایشگاه ایده‌آل و خوب با فعال کردن همه ظرفیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم، می‌تواند نقش مفید و مؤثری برای ایجاد انگیزه برای جهت‌دهی خانواده‌ها به انس با قرآن کریم داشته باشد.
محمدزاده تصریح کرد: فضایی که هم اینک در بخش کودک و نوجوان هست در نوع خود خوب است اما با ایده‌آل فاصله دارد. در حوزه‌های مختلف اگر یک خانواده‌ای تصمیم بگیرد چرخی در نمایشگاه بزند، به نظر می‌رسد، تغییر رفتار و تغییر نگرش برای اینکه حداقل فکر کند یکی از بهترین سبک‌های زندگی در حال حاضر سبک زندگی قرآنی باشد، برایش مسجل شود. بنابراین تا حدودی می‌تواند تأثیر بپذیرد.
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما در ادامه یک توصیه به خبرگزاری قرآن کرد و گفت: موضوعی که مطرح است توصیه مقام معظم رهبری برای گفتمان‌سازی بر اساس آموزه‌های قرآن کریم است. خبرگزاری قرآن این سؤال را از مهمانان خود هم در فضای نمایشگاه و هم در خارج از فضای نمایشگاه داشته باشد و حتی جلسات هم‌اندیشی با اساتید این زمینه داشته باشد.
وی بیان کرد: احساس می‌شود، فضای مسابقات این دوره که بسیار داغ بود، مطالبه و توصیه مقام معظم رهبری آنگونه که باید و شاید جدی پیگیری نشد. در واقع همه پیگیری حاشیه مسابقات و بعد هم مسابقات مالزی و در ادامه ماه مبارک رمضان پیش آمد که همه اینها باعث شد کمتر به آن موضوع پرداخته شود. باید ذهن خودمان را فعال کنیم. حتی در ابتدای ماه مبارک رمضان دو آیه از قرآن توسط مقام معظم رهبری مورد استناد قرار گرفت که به‌عنوان حوزه رسانه‌ای قرآنی نقش مهمی در این زمینه می‌توانیم ایفا کنیم و می‌توانیم بسیاری از آموزه‌ها را تبدیل به گفتمان کنیم.
محمدزاده در پایان در پاسخ به این سؤال که شبکه قرآن برای این موضوع برنامه‌ای در دستور کار دارد یا خیر، گفت: با تأکیدی که مقام معظم رهبری داشتند، از برنامه رصد خواستیم که پیگیری در این زمینه داشته باشند و فعالیت‌های نهادها در این زمینه را پیگیری کنند. همچنین از دوستان پژوهشگر درخواست کردیم تا آیاتی که آموزه‌های قابل گفتمان شدن را دارند در بخش های مختلف احصاء کنند. این موضوعات در دست بررسی است و به محض اینکه استنتاج آنها بیاید برنامه‌های تحلیلی حول این محور را خواهیم داشت.
captcha