کد خبر: 3606659
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۶

بهای هدیه قرآن در ایران گران است/ ضرورت ساماندهی و نظارت دقیق

گروه ادب: رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به اینکه بهای هدیه قرآن در کشور ما گران است، تاکید کرد: وزارت ارشاد که مسئول نظارت بر این حوزه است باید به ساماندهی بپردازد و با سودجویان برخورد کند.

مهدی قره‌شیخ‌لو،‌ رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره راهکار چاپ قرآن ارزان برای قرارگیری در اختیار مردم و ارائه به مناطق محروم کشور و اقداماتی که در این راستا مغفول مانده است،‌ اظهار کرد: قیمت‌گذاری قرآن در کشور ما تعریف مشخصی ندارد و متاسفانه هر ناشر به میزان دلخواه در این حوزه به قیمت‌گذاری می‌پردازد.

وی با بیان این مطلب افزود: در وهله نخست باید دست‌اندرکاران این حوزه مثل مسئولان وزارت ارشاد قانون و قاعده‌ای تعیین کنند که این اتفاق نیفتد. ناشری که در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کند،‌ درصدد است که سود هم ببرد که البته این سود بردن باید عادلانه باشد. به نظر می‌آید که قیمت قرآن در کشور ما گران است و به همین شکل نیز به دست مخاطب می‌رسد.

این مقام مسئول در ادامه سخنانش گفت: در این حوزه باید نظارت و ساماندهی دقیق صورت گیرد و با افراد سودجو نیز برخورد شود. بر این اساس،‌ راه آن است که قاعده‌ای تعریف شود که از سودجویی پیشگیری به عمل آید.

وی از تجربه بازدید طی سال‌های گذشته یاد کرد و افزود: در بازدید از غرفه‌ها قیمت تمام شده قرآن‌هایی را که می‌دانستم بررسی می‌کردم و می‌دیدم که غرفه‌های مختلف،‌ یک قرآن با بهای مشخص را از 90 تا 190 هزار تومان ارائه می‌کنند. از سویی مردم هم این موضوع را نمی‌دانند و تصور می‌کنند که قیمت‌ها کارشناسی شده است و اعتماد کرده و آن مصاحف را خریداری می‌کنند.

قره‌شیخ‌لو با اشاره به مشکل قیمت‌گذاری ادامه داد: با توجه به گران بودن قیمت قرآن در کشورمان،‌ سازمان‌های نظارتی باید در این حوزه به ساماندهی بپردازند و قرآن با قیمت مناسب عرضه شود که هم مناسب حال ناشری که سرمایه‌گذار است باشد و هم اینکه مردم بتوانند آن را تهیه کنند.

به گفته رئیس سازمان دارالقرآن، وزارت ارشاد مسئولیت نظارت بر بهای قرآن را عهده‌دار است و سازمان دارالقرآن تنها تصحیح متون را برعهده دارد؛ اگر چه در این حوزه با ناشران ارتباط دارد و از آنها برای گفت‌وگو و بررسی مسائل مختلف دعوت به عمل می‌آورد.

وی از ارائه رایگان برخی محصولات توسط این سازمان به ناشران یاد و عنوان کرد: شرط این اقدام نیز آن است که ناشران بهای هدیه قرآن را کاهش دهند. برای مثال قرآن با کتابت دو،‌ سه خطاط را در کنار برخی از ترجمه‌هایی که مترجمان، آثارشان را وقف کردند در اختیار ناشر قرار دادیم که ترجمه استاد حسین انصاریان،‌ ابوالفضل بهرام‌پور و سیدیحیی یثربی از این جمله است.

قره‌شیخ‌لو تاکید کرد: بر این اساس شرط دریافت رایگان فایل‌های قرآنی برای ناشران،‌ پایین آوردن بهای قرآن است. البته وزارت ارشاد باید نظارت و کنترل داشته باشد و اقدامی کند که ناشران ضرر نکنند،‌ ولی در حق مردم نیز اجحاف نشود.

وی در این باره که آیا دچار خلأ قانونی در این باره هستیم،‌ تصریح کرد: خلأ قانونی وجود ندارد،‌ بلکه باید در این حوزه اندکی اعتقادات افزایش یابد و انگیزه‌ای به وجود بیاید که ساماندهی و انگیزه فعالیت و پیگیری در این حوزه به سرانجام برسد.

captcha