کد خبر: 3607015
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۹

بسترسازی تحقق آموزه‌های قرآنی با عبور از کلیات و توجه به مصادیق

گروه اندیشه: وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن عنوان کرد: اگر در ترویج فرهنگ قرآنی فقط به مسائل کلی بسنده کنیم، تاثیر چندانی نخواهد داشت، در مقابل اگر توجه به روش‌های بیان قرآنی در ارائه برنامه‌ها را در نظر بگیریم، شاهد اثرگذاری خواهیم بود.

به گزارش  سیدمحمد حسینی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با حضور در غرفه خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا به تبیین ظرفیت‌های نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در تعمیق و توسعه مفاهیم قرآنی در زندگی مردم پرداخت و اظهار کرد: مردم ما کم و بیش با قرآن آشنا هستند، در هر خانه‌ای حداقل یک قرآن وجود دارد اما این کافی نیست. باید محیط‌های بانشاطی وجود داشته باشد که شوق و علاقه، به ویژه در نوجوان‌ها پدید بیاید و بتوانند هرچه بیشتر با قرآن انس بگیرند.
بسترسازی تحقق آموزه‌های قرآنی با عبور از کلیات و توجه به مصادیق
وی ادامه داد: نمایشگاه قرآن فرصت و مجال مغتنمی است که افراد را با انگیزه کند، وقتی مردم این همه آثار قرآنی را مشاهده می‌کنند، از جمله آثار هنری که برگرفته از مضامین والای قرآنی است، کتاب‌هایی که در حوزه قرآن و معارف اهل بیت(ع) منتشر شده، کارهای نرم افزاری که انجام شده، همه این‌ها باعث می‌شود مردم بیشتر به قرآن رجوع کنند. همه ما باید بدانیم قرآن کتاب زندگی و پاسخگوی همه نیازهاست.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: خوشبختانه هنرمندان هم‌اکنون فعال هستند و کارهایی عرضه می‌شود که با واقعیات جامعه تطابق بیشتری دارد؛ از هنرهای تجسمی تا تئاتر و ... همه این‌ها باعث می‌شود کشش و علاقه بیشتری ایجاد شود. هر سال در نمایشگاه محصولات و آثار جدیدی می‌بینیم، اندیشمندان، محققان، متفکران و هنرمندان و هم کسانی که در کار تولید محصولات قرآنی هستند سعی می‌کنند محصولاتی را تولید کنند که مورد نیاز مردم باشد، برای نمونه امسال در نمایشگاه برخی نمونه‌های محصولات جدید در خصوص سبک زندگی اسلامی را دیدم که مفید است.
وی افزود: وقتی در تبیین آموزه‌های قرآنی از کلیات بحث کنیم و به آن اکتفا کنیم، فایده‌ای حاصل نمی‌شود، بلکه باید جزئیات و مسائل ریز زندگی را برای خانواده‌هایی که می‌خواهند فرزندشان را تربیت کنند مطرح کنیم. اگر فقط به مسائل کلی بسنده کنیم تاثیر چندانی نخواهد داشت. هر سال کارهای خوبی در این حوزه‌ها انجام می‌شود که ان‌شاءالله تقویت و حمایت بیشتری صورت گیرد. هر قدر بر قرآن سرمایه‌گذاری کنیم و مردم با قرآن انس بگیرند، خیلی از دغدغه‌ها و نگرانی‌ها از جمله نگرانی از تاثیرگذاری فرهنگ غرب بر سبک زندگی‌مان کاهش پیدا می‌کند و دیگر سبک زندگی غربی در زندگی و خانواد‌ه‌های ما کمتر دیده می‌شود، هرچه قدر کار ایجابی انجام شود نتایج بسیار خوبی را به همراه دارد.
حسینی در پاسخ به این پرسش که چه راهکاری لازم است تا در مورد ارزش‌گذاری و تعمیق مفاهیم دینی از کلی‌گویی و کلی‌گرایی خارج شویم، تصریح کرد: اگر به خود قرآن رجوع کنیم و نیز در آموزه‌های دینی مفاهیم در قالب قصه و داستان آمده است. بخش عمده آموزه‌های قرآن مربوط به حکایاتی است که از انبیا(ع) نقل شده و در آن مصادیق و مسائل مختلف را ذکر می‌کند. قرآن نمی‌خواهد داستان‌سرایی کند، می‌خواهد راه و رسم زندگی را به افراد بیاموزد، اگر به این سمت برویم که به همین مصادیق توجه شود، خیلی می‌تواند مفیدتر باشد، یا به طور مثال در قالب پرسش و پاسخ، با محوریت سوالات و ابهاماتی که وجود دارد، اگر به این‌ها پاسخ داده شود، می‌تواند مفید واقع شود. بهترین الگو خود قرآن است، اگر در برنامه‌هایمان روش‌های بیان قرآنی را در نظر بگیریم اثرگذار خواهد بود.
captcha