کشمیری در این نشست با بیان اینکه فضای مجازی در حوزه تبلیغ قابلیت استفاده فراوانی دارد، عنوان کرد: در عین حال آسیبهایی نیز متوجه این حوزه است که از آن جمله میتوان به نشر اکاذیب، تهمت، افترا، فحشا، بیبند و باری، جریانسازی منفی، سلب اعتماد و ... اشاره کرد.
به گفته این کارشناس، همه آسیبها میتواند در حوزه فضای مجازی روی دهد. البته باید به تهدیداتی که در این حوزه گریبانگیر کاربران است توجه شود و استفاده از این حوزه نیازمند سلامتسازی است. آسیبهایی در فضای مجازی نیز شکل میگیرد که نشر اخبار کذب و شایعات از آن جمله به شمار میرود.
وی از تبلیغات ضد دینی و القای شبهات به عنوان دیگر آسیبهای این حوزه یاد کرد و گفت: نقض حریم خصوصی افراد آسیب دیگری است که متاسفانه در این حوزه به آن توجه خاصی نمیشود و افراد به راحتی، اشتراکگذاری اطلاعات شخصی خود را انجام میدهند که این موضوع سبب استفاده افراد سودجو در این حوزه میشود.
کشمیری در ادامه سخنانش گفت: انزوا و دور ماندن از افراد و خانواده، آسیب دیگری است که کاربران این حوزه را تهدید میکند. همچنین افرادی که به استفاده از فضای مجازی میپردازند دچار اعتیاد استفاده از این فضا میشوند و تاثیر منفی رفتاری و ... را در بلند مدت شاهد خواهند بود.
وی استفاده طولانیمدت از فضای مجازی را سبب کاهش کارایی کاربران در طول روز برشمرد و ادامه داد: به وجود آمدن هویت چند گانه، بحران هویت و شکل گیری شخصیت چندگانه از دیگر آسیبهای متوجه کاربران فضای مجازی است.
کشمیری در بخش دیگری از سخنانش افزود: افرادی که از فضای مجازی استفاده میکنند، تجربه ارزشهایی را دارند که متضاد با ارزشهای جامعه است که همین موضوع خود سبب ایجاد تضاد در رفتار افراد میشود.
وی از گسترش ارتباطات نامتعارف در جامعه به عنوان پیامد منفی استفاده از فضای مجازی نام برد و گفت: بهرهگیری از این فضا سبب شکاف نسلها میشود؛ همان گونه که در جامعه شاهد هستیم که افراد بهره گیرنده از فضای مجازی با نسل پیش از خود که اغلب والدین هستند، دچار شکاف و اختلاف هستند.
کشمیری به انواع از هم پاشیدگی خانوادهها در نتیجه استفاده از این فضا یاد و عنوان کرد: البته بهرهگیری از فضای مجازی فواید مثبتی نیز دارد که از آن جمله میتوان به اشاعه ارزشهای مذهبی، تربیت دینی و خانوادگی و ... اشاره کرد.
به گفته این کارشناس، تحقیقات نشان داده است که توجه به آموزههای دینی سبب کاربرد منظمتر از فضای مجازی و ارتقای اطلاعات و آگاهیها میشود. همچنین سبب کاهش آسیبهای خواهد شد و پیوند واقعی میان اعضای خانواده برقرار میکند.
کشمیری از نظارت بر فضای مجازی به عنوان یک اقدام اثرگذار در بهبود وضعیت استفاده از فضای مجازی یاد و اظهار کرد: در نتیجه این نظارت، فرزندان از نقاط مثبت استفاده و از آسیبها دوری میکنند.
وی بر ضرورت انجام اطلاعرسانی تاکید کرد و گفت: رسانههای دیداری و شنیداری باید به استفاده از آموزههای دینی در فضای مجازی تاکید کنند. در عین حال باید از این فضا در کنار دانش کاربردی به نحو صحیح بهرهبرداری شود.