کد خبر: 3610727
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۹
خادم‌القرآن عباس سلیمی:

بله قرآن‌گو باشیم تا به فرهنگ قرآنی و توسعه آن دست پیدا کنیم

گروه فعالیت‌های قرآنی: ما اگر می‌خواهیم به فرهنگ قرآنی و توسعه فرهنگ قرآنی و نیز عزت بین‌المللی و شوکت اسلامی دست پیدا کنیم، در یک کلمه باید «بله قرآن‌گو» باشیم نه «بله قربان‌گو»؛ چرا که اگر به قرآن گفتیم بله، سعادت ما تضمین خواهد شد.

بله قرآن‌گو باشیم تا به فرهنگ قرآنی و توسعه آن دست پیدا کنیم
عباس سلیمی، خادم‌القرآن و پیشکسوت قرآنی کشور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با شاخصه‌های مهم ترویج فرهنگ قرآنی و نیز توسعه این فرهنگ قرآنی در سطح کشور و جامعه اسلامی با بیان اینکه در مورد مهمترین شاخصه‌های ترویج فرهنگ قرآنی، ابتدا و در آغاز راه باید عناصر تأثیرگذار جامعه(مسئولان و مدیران) در این زمینه از خود شروع کنند، اظهار کرد: «الناس علی دین ملوکهم»، «مردم از رفتار و كردار رهبران و مسئولين تبعيت مي‌كنند». در واقع مردم به کسی که مسئولیت و مدیریتی در سطح جامعه دارند، نگاه می‌کنند و این مدیر و مسئول باید خود الگو باشد تا مردم نیز به آن تأسی کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه معلم باید الگو باشد تا شاگردان از وی الگوبرداری کنند، تصریح کرد: اسلام و قرآن کریم هر کدام این کار را انجام داده‌اند. قرآن یک کار زیبایی که انجام داده، الگوپردازی بوده است یعنی خداوند متعال پیامبر(ص) را به عنوان اسوه حسنه معرفی کرده است. قرآن، کتاب زندگی و پیامبر نیز الگوی عملی آن است و خداوند مردم را به پیروی و تأسی از پیامبر(ص) دعوت کرده است.

پیشکسوت قرآنی کشور در ادامه افزود: مرحوم استاد آیت‌الله علامه طباطبایی(ره) که کتاب سنن‌النبی(ص) را مرقوم فرموده‌اند، در این کتاب، سیره پیامبر(ص) را معرفی کرده است و نشان می‌دهد که ایشان چگونه زندگی می‌کردند و حال نوبت ماست برای الگوبرداری و ما باید از این سیره الگوبرداری کنیم. منتها مسئولان و مدیران ارشد جامعه باید بدانند که نوع بازخواست و سؤالی که به صورت عمومی از همه انسان‌ها در قیامت می‌شود، از ایشان به مراتب سخت‌تر است تا یک کارگر، معلم، کشاورز و تا یک انسانی که مرتکب خلاف شده و به زندان می‌رود. شما اگر الگو معرفی کنید، این مشکلات برطرف می‌شود.

سلیمی گفت: حضرت امیر(ع) می‌فرمایند «به خدا سوگند، می‌توانم از مال شخصی حلال خودم جوانه گندم و عسل مصفا تناول کنم، اما چون باید زندگی من با زندگی فقیرترین عنصر جامعه یکی باشد به همین نان جو خشک شده قناعت می‌کنم تا هم او مکدر و دل شکسته نشود و مشاهده کند که امیر او مانند وی زندگی می‌کند و هم فردا خداوند متعال گریبان من را نگیرد». در جای دیگر نیز حضرت امیر(ع) در نامه‌ای که به فرماندار اهواز می‌نویسد، می‌فرمایند «إِنَّ عَمَلَكَ لَيْسَ لَكَ بِطُعْمَةٍ وَ لَكِنَّهُ فِي عُنُقِكَ أَمَانَةٌ؛ حوزه فرمانروايی‌ات طعمه تو نيست، بلكه امانتى است بر گردن تو».

پیشکسوت قرآنی کشور در ادامه بیان کرد: من مطمئن هستم که اگر تمام رده‌های مدیریتی و مسئولان کشور از پائین‌ترین رده تا بالاترین رده در نوع زندگی شخصی و خانوادگی و نوع تعامل با مردم و بندگان خدا که دارند، براساس فرهنگ قرآن باشد، بیشتر مشکلات حل می‌شود؛ چراکه قرآن کریم دستور داده که همگان چه کنند و چگونه رفتاری داشته باشند.

سلیمی ادامه داد: مسئولان باید یک بار دیگر متن فرمان جاودانه حضرت امیرالمؤمنین(ع) به جناب مالک اشتر نخعی را مطالعه کنند و مشاهده کنند امام(ع) درباره مسئولیت‌های مدیریتی چه بایدها و نبایدهایی را تجویز و تبیین و ابلاغ فرمودند. ما اگر این کار را بکنیم، بنده معتقدم که بدون مبالغه تا هفتاد درصد مشکلات و ناهنجاری‌ها برطرف می‌شود و سی درصدی که می‌ماند وظیفه ماست که باید برویم و سایر ابعاد جامعه در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و امنیتی را ببینیم و برطرف کنیم البته آخرالامر یک اقلیتی می‌مانند که مطیع حق و منطق قانون نیستند که قانون گفته که با آن‌ها برخورد کنید حتی در مورد کسانی که بی‌عفتی و بی‌حیایی می‌کنند نیز در آغاز سوره مبارکه نور خداوند متعال می‌فرماید «وَلَا تَأْخُذْكُمْ بِهِمَا رَأْفَةٌ فِي دِينِ اللَّهِ؛ در اجرای حدود الهی بر افرادی که عفت جامعه را پایمال می‌کنند، دلسوزی نکنید و رأفت به خرج ندهید».

وی در ادامه افزود: یعنی اگر ما بینش قرآنی را اصل بدانیم که شاخصه‌های آن را نیز خداوند متعال تعریف کرده است، در بسیاری از امور به مشکل بر نخواهیم خورد. ما در بعد مسائل انتظامی و امنیتی یک مقداری دستورات قرآن را گوش کردیم، یعنی وقتی که فرموده «وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ»، «نیروهای خود را هرچقدر که در توان دارید آماده کنید»، همان ماه‌های اول پیروزی انقلاب اسلامی این آیه را الهام گرفتیم و گفتیم این آرم یکی از قوی‌ترین نیروهای مسلح ماست که هنوز هم این آرم در حال درخشیدن است. این استراتژی سبب شد ما که متأسفانه پیچ و مهره‌های هواپیماهایمان را مستشاران از آمریکا می‌آوردند، امروز به جایی رسیدیم که اقتدار موشکی ما لرزه بر اندام آمریکا و اروپا و اسرائیل و شیوخ عیاش، تن‌پرور و فاسد حاشیه جنوب خلیج همیشه فارس، انداخته و کسی جرأت ندارد به ایران اسلامی حمله نظامی کند، چون در این مورد قرآنی فکر کردیم.

پیشکسوت قرآنی کشور تصریح کرد: در دنیای امروزی تنها باید با لسان قدرت از حق دفاع کرد؛ چراکه سردمداران استکبار تنها از این طریق است جرأت تعرض به کشور و ایران سرفراز اسلامی را پیدا نمی‌کنند. ما با استفاده و بهره بردن بهینه از این آیه مبارکه و الگو قرار دادن تنها یکی از آیات نورانی کلام وحی توانستیم به این قدرت بازدارندگی در برابر دشمنان خود دست پیدا کنیم و می‌توانیم با رجوع و استفاده از تمامی آیات الهی و به کار بردن این منبع عظیم کلام الهی به عنوان الگو در تمامی ابعاد زندگی برای تمامی شئون و امور خود الگو داشته باشیم و طبق کلام خدا عمل و رفتار کنیم تا ان‌شاءالله تمامی مشکلات و ناهنجاری‌هایی که در جامعه وجود دارد، برطرف و رفع شود.

وی در ادامه سخنان خود در این زمینه بیان کرد: بهره بردن از کلام نورانی قرآن در تمامی موارد باید مورد استفاده قرار گیرد و در موارد مختلف به قرآن و فرامین آن عمل کرد نه فقط در امور نظامی بلکه باید در تمامی مسائل از جمله مسائلی همچون اقتصاد، فرهنگ، خانواده و ... به قرآن پناه برد و از کلام نورانی خداوند متعال در قرآن کریم بهره برد تا بتوان بر مشکلات و ناهنجاری‌های موجود در این موارد نیز فائق آمد و بتوانیم بیشتر به ترویج و توسعه فرهنگ قرآنی در سطح کشور بپردازیم.
سلیمی تصریح کرد: ولی در مورد اقتصاد قرآنی عمل نکردیم و این سیستم خانمان‌سوز ربوی که به تعبیر قرآن کریم، اعلان جنگ با خدا و پیامبر اوست، بر سیستم اقتصادی ما حاکم شد. درآمد همه افراد این ملت و همه سازمان‌ها و ادارات نسبت به سال 57 ده‌ها و صدها برابر بیشتر شده اما برکت تقریبا از همه‌شان گرفته شده است چون خدا فرموده «يَمْحَقُ اللَّهُ الرِّبَا وَيُرْبِي الصَّدَقَاتِ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ كُلَّ كَفَّارٍ أَثِيمٍ»، «خدا از (بركت‏) ربا مى‌‏كاهد، و بر صدقات مى‏‌افزايد، و خداوند هيچ ناسپاس گناهكارى را دوست نمى‌دارد». خداوند متعال در این آیه فرموده است که اقتصاد سالم را برکت می‌دهم ولی اقتصاد فاسد را نابود و ریشه‌کن می‌کنم.

وی ادامه داد: در مورد مسائل فرهنگی نیز قرآنی عمل نکردیم و الآن این مشکلات را داریم. در مورد مسائل خانوادگی نیز همینطور و هم‌اکنون شاهد فروپاشی برخی از خانواده‌ها هستیم؛ چراکه الان معضلاتی به نام زنان سرپرست خانوار و بچه‌های طلاق و ازدواج سفید و ... داریم. ما اگر پیرو قرآن ناطق شهید رمضان امیر مؤمنان علی(ع) باشیم که وقتی به عنوان یک مسئول به ایشان خبر می‌دهند که راهزنان آمده‌اند و از پای یک زن یهودیه ذمیه خلخال خارج کرده‌اند، امام(ع) با آن غیرتی که دارد می‌فرماید اگر مرد با غیرتی از غصه این عمل بمیرد من او را سرزنش نخواهم کرد به قرآن عمل می‌کنیم تا دچار اینگونه مشکلات نباشیم.

پیشکسوت قرآنی کشور تصریح کرد: هر کجا که ما از قرآن فاصله گرفتیم، بدبخت شدیم و هر کجا که به قرآن روی آوردیم، به ما عزت داده شده است چون خود قرآن تأکید کرده که «وَلِلَّهِ الْعِزَّةُ وَلِرَسُولِهِ وَلِلْمُؤْمِنِينَ»، «عزت از آن خدا و از آن پيامبر او و از آن مؤمنان است». اگر ما دنبال این عزت هستیم، شاخصه‌ها و کاربردها و راهبردها را قرآن تعیین کرده و عاقبت کار را نیز پیش‌بینی کرده است. در زمینه علوم مختلف و مسائل مختلف اجتماعی باید به سراغ این برویم که قرآن ناطق یعنی معصومین و اهل بیت(ع) و قرآن صامت را الگوی زندگی خود قرار دهیم. پیامبر(ص) می‌فرمایند «علیکم بالقرآن» یعنی به آیات قرآن چنگ زنید و آن را رها نکنید و قرآن را به عنوان پیشوا و فرمانده خود تلقی کنید. ما اگر می‌خواهیم به فرهنگ قرآنی و توسعه فرهنگ قرآنی و عزت بین‌المللی و شوکت اسلامی برسیم در یک کلمه باید بله قرآن‌گو باشیم نه بله قربان‌گو؛ چراکه اگر به قرآن گفتیم بله، سعادت ما تضمین خواهد شد.

captcha