به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، دانشکده علوم و تحقیقات اسلامی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین از سال 1386 فعالیت خود را آغاز کرده و اقدام به جذب دانشجو در گروههای مختلف از جمله گروه علوم قرآن و حدیث نموده است. این دانشکده دارای 5 گروه؛ تاریخ ملل اسلامی، فلسفه و حکمت اسلامی، فقه و حقوق اسلامی، معارف اسلامی و علوم قرآن و حدیث است.محمد مولوی، مدیر گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره)، در گفتوگو با
ایکنا اظهار کرد: دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) دارای دانشکدهای است به نام دانشکده علوم و تحقیقات اسلامی که در دانشگاههای دیگر به نام دانشکده الهیات و معارف اسلامی مشهور است، اما در این دانشگاه این نام را دارد.
وی ادامه داد: گروه علوم و قرآن حدیث دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) دارای دو مقطع کارشناسی و کارشناسیارشد است که در مقطع کارشناسی و تنها در یک رشته علوم قرآن و حدیث، به طور متوسط 80 تا 100 دانشجو مشغول تحصیلاند و در مقطع کارشناسیارشد؛ در 2 رشته علوم قرآن و حدیث و نهجالبلاغه، امسال جذب دانشجو داشتهایم. رشته نهجالبلاغه، گرایش اخلاق و تربیت فردی و اجتماعی است.
رویکرد نگارش پایان نامهها؛ کاربردی بودن و تولید مبانی نظری رشته قرآن و حدیثوی در پاسخ به این پرسش که آیا پایان نامههای گروه علوم قرآن و حدیث این دانشکده بر اساس طرحواره خاصی نگاشته میشوند یا خیر؟ گفت: عموما موضوعات پایاننامههای دانشجویان این گرایشها بر مبنای علایق خودشان است و بر اساس مهارتهای اساتید و مهارتهایی که خودشان در دوران تحصیل کسب میکنند، موضوعاتی را به اساتید پیشنهاد میکنند و پس از تایید استاد، دانشجو روی آن موضوع کار تحقیقاتی انجام میدهد، منتهی رویکرد گروه در بحث موضوع پایاننامهها، در درجه اول کاربردی بودن آنها و در درجه دوم تولید مبانی نظری و ادبیات رشتههای قرآن و حدیث است.
مولوی افزود: بحث کاربردی بودن پایاننامهها بسیار حائز اهمیت است چرا که میخواهیم دانشجو بتواند ماحصل پایاننامه را در جامعه پیاده کند.
ظرفیت راهاندازی مقطع دکتریمدیرگروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین درباره افزودن مقطع دکتری به این گروه عنوان کرد: رویکرد اصلی گروه ما این است که در اسرع وقت مقطع دکتری رشتههای این گروه را هم راهاندازی کنیم، در این زمینه پیگیریهای لازم انجام شده، اما به دلیل برخی مسائل اداری و طی نشدن مراحل آن، هنوز به طور قطع موفق نشدهایم این مقطع را تاسیس کنیم.
وی افزود: بسیاری از دانشجویان این گروه، تقاضای راهاندازی مقطع دکتری را دارند، چرا که این دانشگاه در دسترس است و از نظر رفتوآمد برای دانشجویان بهتر است، گروه هم این توانمندی را برای راهاندازی این مقطع دارد.
به دنبال راهاندازی رشتههای میان رشتهای قرآن کریم هستیم
مولوی یادآور شد: به دنبال آن هستیم که بتوانیم رشتههای این گروه را به صورت میان رشتهای تعریف کنیم و با رشتههای دیگری همچون؛ علوم تربیتی و روانشناسی یک تعاملی صورت گیرد و رشتههای نظیر؛ قرآن و روانشناسی و مباحث قرآن و علوم تربیتی را وارد مجموعه گروه کنیم، اگر نه نگاه ما این خواهد بود که رشتههای علوم قرآن و حدیث با همان رویکرد بینالمللی دنبال شود.
تربیت نسلی قرآنی به معنای واقعی، نه صرفا دادن مدرک به دانشجووی در خصوص دغدغههای گروههای علوم قرآن و حدیث اظهار کرد: مهمترین دغدغه گروههای علوم قرآن و حدیث، نه تنها گروه ما، بلکه تمامی گروههای علوم قرآن و حدیث و اعضای آن، تربیت نسلی قرآنی به معنای واقعی است و دادن یک مدرک به دست دانشجو کافی نیست! این امر، اصلیترین دغدغه اساتید گروههای علوم قرآن و حدیث است که در همه زمینهها؛ کلاسها، مقالات، تقسیمبندی کلاسها، انتخاب موضوع پایاننامهها نهادینه شده به طوری که هدفشان این است که در درجه اول معارف قرآن و علوم قرآن در میان دانشجویان نهادینه شود و وقتی دانشجو با این معارف آشنا شد، خودش دنبالهرو این معارف باشد.
خلاصه شدن مباحث قرآنی صرفا در کلاس درس
مدیرگروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: اگر ما یک سری اطلاعات خشک و غیرکاربردی پیرامون قرآن به دانشجو ارائه کنیم و همین مباحث در زندگی آنها نهادینه نشود، این اطلاعات و بحثها در همین کلاس و این ترمها خلاصه میشود و به دنبال پیاده کردن مباحث قرآنی نمیروند.