به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، پیش از ظهر امروز یکشنبه 11 تیرماه، در همایش سراسری قوه قضائیه که در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، ضمن گرامیداشت هفته قوه قضائیه و یاد و خاطره شهدای هفتم تیر، گفت: شهید بهشتی استوانه محکمی برای انقلاب و از پایهگذاران نظام جمهوری اسلامی بود؛ وی یک انقلابی واقعی بود و درد انقلاب داشت و پیش از پیروزی انقلاب نگران انقلاب اسلامی بود و این دردمندی از سالهای قبل در ایشان وجود داشت.
وی افزود: شهید بهشتی در کنار شخصیتهایی همچون شهید مطهری و شهید باهنر و آیتالله خامنهای، مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی و مرحوم آیتالله مهدوی کنی به دنبال این بودند که مسائل انقلاب را سامان دهند که این نقش را به خوبی انجام دادند.
رئیس مجلس تصریح کرد: شهید بهشتی به دنبال ساماندهی جایگاه روحانیت و فعال کردن ساز و کار روحانیت بود که این مسئله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و ما امروز نیز به این مسئله نیاز داریم؛ چرا که از وظایف ذاتی روحانیت هدایت افکار مردم در امور دینی است و ما امروز در این جهت خلأ داریم.
وی با تاکید بر اینکه شهید بهشتی در تأسیس نظام جمهوری اسلامی، تدوین قانون اساسی و شکل گیری نظام جمهوری اسلامی مخصوصا تبیین اصل ولایت فقیه تلاش کرد، گفت: در آن زمان تصویری از نظام جمهوری اسلامی وجود داشت که براساس آن چالشهایی به وجود آمد و ایشان با لسان معقول و استدلال با آن چالشها مقابله کرد و مسائل مربوط به نظام را جا انداخت. این امر یک میراث گرانقدر است که باید حفظ و متناسب با شرایط و تجربیات به دست آمده برخی مسائل آن را حل کرد و شاید نیاز باشد که در تضادها و یا مسائلی که سرعت عمل را کاهش میدهد اصلاحاتی صورت گیرد.
لاریجانی تشکیل حزب جمهوری اسلامی را از دیگر اقدامات شهید بهشتی عنوان کرد و گفت: ایشان مانیفست حزب را تهیه کرد و بعد از آن از افراد میخواست در این حزب حضور پیدا کنند؛ چرا که معتقد بود بدون سازماندهی نمیتوان کشور را اداره کرد و امروز نیز این مشکل هنوز حل نشده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تحولات منطقهای گفت: سرکوب داعش در عراق خبر مهم و ارزشمندی بود که نقش آیتالله سیستانی و فتوای جهاد ایشان نقش برجستهای داشت؛ تشکیل حشدالشعبی و تلاش مسئولان عراق نیز کارساز بود و نیروی قدس هم تلاش کرد؛ کمک ایران برای اینکه داعش در این کشور سرکوب شود نیز برجسته بود و این عوامل دست به دست هم دادند تا تروریست بدخیم داعش سرکوب شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با طرح این سؤال که آیا با چنین تحولی خلاصی از جریان تروریستی امکانپذیر خواهد بود، اظهار کرد: با کمال تأسف به نظر نمیرسد که در میانمدت مسئله تروریسم در منطقه به پایان برسد؛ گاهی تروریستها مهاجر هستند و برخی هدایت شدهاند.
وی افزود: با توجه به شرایط پیرامونی و سیاستهای آمریکا در منطقه به نظر میرسد اگر تروریسم رشد نکند، کاهش پیدا نخواهد کرد لذا ما با یک آشفتگی امنیتی در منطقه مواجهیم که این میتواند دقت نظر ما را در مسائل امنیتی بیشتر کند.
رئیس مجلس با اشاره به سیاستهای شفاف آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: آمریکا طی ماههای اخیر با شفافیت خاصی سیاستهای خود را بیان میکنند و لذا مصافی که با ایران دارند تقریباً از حالت تیرگی به سمت شفافیت و دقت بیشتر حرکت میکند؛ برخی بیانات طرحهایی که مطرح میشود به دنبال این هستند که جایگاه ایران را در منطقه و سطح بینالملل تضعیف کنند.
وی تأکید کرد: اینکه چقدر بتوانند موفق بشود بستگی به دقت نظر و تدبیر ما دارد؛ حتماً جمهوری اسلامی ایران موارد نقض توافق هستهای را دنبال خواهد کرد و پاسخ جدی میدهد و در سایر مواردی نیز که در سنا مطرح شده نیز اقدامات متقابلی صورت خواهد گرفت.
لاریجانی در مورد وضعیت اقتصادی کشور نیز گفت: درست است که توانستهایم به برخی مشکلات فائق بیاییم و ناهنجاریهایی که در گذشته وجود داشته، روند مثبت به خود گرفته است اما نکتهای که رهبر معظم انقلاب طی چند سال گذشته بر آن تأکید داشته و امسال بیشتر مورد تأکید قرار گرفته، موضوع تولید ملی و اشتغال است که کلید ماجراست.
وی با بیان اینکه حل مشکل بیکاری بدون سرمایهگذاری و وفاق ملی امکانپذیر نیست، اظهار کرد: در این زمینه بیماری مزمنی در نظام وجود دارد بهطوری که بودجه 96 را به سختی توانستیم جمع کنیم؛ تا ثروت در کشور به وجود نیاید و اقتصاد ما شکوفا نشود با شیوههای وصله پینهای نمیتوانیم مشکلات را حل کنیم.
رئیس مجلس ادامه داد: در عرصه اقتصادی ما نیاز به جراحی داریم، گفت: در جمعبندی وضعیت منطقهای، بینالمللی و اقتصادی این پیام را دریافت میکنیم که ما احتیاج به یک تصمیم روشن و هماهنگی تام و تمام در مسائل اداره کشور داریم و حتماً باید از مسائل حاشیهای پرهیز کنیم.
وی با بیان اینکه جدالهای امروز مسائل فرعی و مسئله اصلی اقتصاد است، افزود: تا اقتصاد کشور تولیدمحور و صادراتمحور نشود نمیتوانیم سرمایه ایجاد کنیم و این مسئله احتیاج به امنیت اقتصادی، سازوکارهای اجرایی و افراد کارآمد دارد.
لاریجانی گفت: لازم است حواشی را کاهش دهیم و در صحبتهایمان و مصاحبهها تلاش کنیم حواشی کاهش پیدا کند تا ذهنها به مسئله اصلی متمرکز شود.
وی با اشاره به تلاش رئیسجمهور برای تشکیل کابینه دولت دوازدهم اظهار کرد: امروز برنامه وجود دارد و این مسیر نیز روشن است که اقتصاد باید مسئله اصلی باشد اما دوشهایی که زیر این بار میرود، باید کارآمد باشند و دولت آینده باید کابینه کار تشکیل دهد نه بر اساس خطبازیهای سیاسی.
رئیس مجلس ادامه داد: گاهی موضوع سهمیهخواهی مطرح میشود که درست نیست؛ هر فرد کارآمد انقلابی که بتواند در شرایط فعلی بخشی از مشکلات را حل کند باید مورد حمایت قرار گیرد؛ کابینه آینده میتواند چراغ راهنمایی باشد که میتوان بر مشکلات فائق بیاییم یا نه.
وی از رئیسجمهور خواست در انتخاب کابینه معیار کارآمدی و انقلابی بودن را در نظر بگیرد.
لاریجانی
هماهنگی در سطوح و بخشهای مختلف را نیاز امروز دانست و گفت: بدون هماهنگی
نمیتوان مشکلات را حل کرد؛ ما امروز بیش از گذشته نیاز به هماهنگی داریم.