کد خبر: 3617817
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۴

تأکید بر اهتمام نخبگان به ترویج فرهنگ اسلامی در نشست تونس

گروه بین‌الملل: رایزن فرهنگی ایران در تونس در نشست «ایران فرهنگی در جهان معاصر» در این کشور گفت: ترویج فرهنگ اسلامی و دینی و استفاده از ابزارهای هنری و فرهنگی در زمان کنونی وظیفه نخبگان، اهل فرهنگ و اصحاب قلم است تا صفا و آرامش به جهان هدیه شود.

تأکید بر اهتمام نخبگان به ترویج فرهنگ اسلامی در نشست تونس
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست تخصصی و علمی با موضوع «ایران فرهنگی در جهان معاصر»، با حضور محمد اسدی‌موحد، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و جمعی از اساتید، نخبگان، فرهیختگان و اصحاب رسانه در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی كشورمان در تونس، برگزار شد.
اسدی‌موحد با اشاره به جایگاه فرهنگ و تمدن ایران در جهان اسلام، گفت: فرهنگ و تمدن جهان بدون مطالعه و بررسی تاریخ ایران قابل درک نیست، زیرا هر جا سخن از فرهنگ و تمدن به میان می‌آید، ایران و تمدن ایرانی متبلور می‌شود.
رایزن فرهنگی كشورمان به مشکلات كنونی جهان اسلام اشاره كرد و گفت: یکی از مشکلات جهان اسلام، فهم ناصحیح و نادرست از فرهنگ دینی و قرآنی است و برای رهایی از این مشکلات باید به ترویج فرهنگ اصیل اسلامی، قرآنی و دینی توجه شود.
وی افزود: تفسیر نادرست از آموزه‌های قرآنی و تعالیم دینی باعث افراطی‌گری در جهان اسلام و مخدوش شدن چهره زیبای جهان اسلام شده است. ترویج فرهنگ اسلامی و دینی و استفاده از ابزارهای هنری و فرهنگی در زمان کنونی وظیفه نخبگان، اهل فرهنگ و اصحاب قلم است تا با به كارگیری این ابزار صلح، صفا و آرامش به جهان هدیه شود.
منصر الهذیلی، از اساتید دانشگاه قیروان و متخصص در تمدن اسلامی در سخنانی به اهمیت فرهنگ و شعر اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران، کشوری است که با فرهنگ، ادب و شعر شناخته می‌شود؛ هر جا سخن از ایران نامی به میان می‌آید، از شاعران، نویسندگان، ادیبان، فیلسوفان و عارفان بزرگی همچون سعدی و حافظ شیرازی، مولانای رومی، ملاصدار، ابوعلی سینا و سهرورد، یاد می‌شود.
در ادامه، محمد علی آذرشب، از اساتید ایرانی و مدیرکل امور آفریقا ـ عربی مجمع جهانی تقریب به اهمیت تمدن نوین اسلامی اشاره و تصریح كرد: اكنون شاهد عقب‌ماندگی تمدن در جهان اسلام هستیم و این عقب‌ماندگی دارای عواملی است که باید شناسایی و آسیب‌شناسی شود.
وی توجه به جمال و زیبایی انسان را یکی از راه‌های احیای تمدن بزرگ اسلامی دانست و افزود: زیبایی و جمال باعث کمال انسان و نزدیکی او به ذات مطلق و رجوع انسان به ذات خود می‌گردد و آن نیز، باعث نزدیکی او به خداوند متعال می‌شود.
آذرشب ضمن بررسی موضوع زیبایی و عشق در ادبیات و شعر فارسی با قرائت اشعاری از حافظ شیرازی و جلال‌الدین رومی، به عرفان و نقش آن و محبت الهی در تقرب الهی و دست یافتن به کمال انسانی اشاره کرد.
همچنین، مدیرکل امور آفریقا ـ عربی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به توطئه‌ها و برنامه‌های دشمنان اسلام برای به انحطاط‌كشاندن و عقب‌ماندگی مسلمانان اشاره كرد و گفت: یکی از مظاهر انحطاط فرهنگی و عقب‌ماندگی تمدنی، ایجاد و احساس ذلت و خواری در بین مسلمانان است.
این جلسه با طرح پرسش و پاسخ مصاحبه محمدعلی آذرشب با رادیو فرهنگ تونس و رادیو تونس در خصوص احیاء تمدن نوین اسلامی، وحدت بین مسلمانان و وحدت جهان اسلام و همچنین، مسئله تمدن اسلامی، پایان یافت.

captcha