به گزارش
خبرنگار اعزامی خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به فارس، شب گذشته، 25 تیرماه مراسم افتتاحیه بیست و دومین دوره جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، در شیراز برگزار شد. مراسمی که به علت تجلیل از تعداد بسیار زیادی از برگزیدگان رشتههای مختلف، بسیار طولانی شد و نزدیک به چهار ساعت به طول انجامید به گونهای که بخشی از این مراسم بعد از اذان مغرب و اقامه نماز برگزار شد.
همین موضوع باعث شد تا انتقاداتی به این مراسم وارد شود، در ادامه و برای پاسخ به این انتقادات گفتوگوی کوتاهی با محمدمهدی بحرالعلوم، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت صورت گرفته که در ادامه آمده است.
بحرالعلوم در گفتوگو با ایکنا در مورد دلایل طولانی شدن این مراسم با اشاره به اینکه جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت در هشت بخش و 38 رشته برگزار میشود، گفت: در این جشنواره با تعداد زیادی از رشتهها و بخشها مواجه هستیم و در هر رشته نیز سه نفر به عنوان برگزیده معرفی میشوند جشنواره وزارت بهداشت در سه گروه کارکنان، اساتید و دانشجویان و نیز بانوان و آقایان برگزار میشود که این موضوع را نیز باید اضافه کرد. لذا همه برگزیدگان این انتظار را داشته و دارند تا در مرحله کشوری تجلیل شوند.
وی با اشاره به اینکه تجلیل شدهها در مراسم افتتاحیه تنها بخشی از افراد تجلیل شده هستند و تا پایان مسابقات هر شب شاهد تجلیل از عدهای خواهیم بود، افزود: در جشنواره علوم پزشکی 50 هزار نفر حضور داشتهاند که با رشد بسیار مطلوبی مواجه بوده است، ما باید تلاش کنیم و ایجاد انگیزه کنیم تا شرکت دانشجویان، کارکنان و اساتید بیشتری در جشنواره حضور یابند.
بحرالعلوم با تأکید بر اینکه طولانی شدن مراسم و تجلیل از تعداد زیاد برگزیدگان باعث شد تا مراسم مقداری از حالت کلاسیک خارج شود، اظهار کرد: ما برای این ار بسیار وقت گذاشتیم که به گونهای دیگر برگزار شود یا اینکه تنها نفرات اول را تجلیل کنیم و یا در یک مراسم غیررسمی از آنها تجلیل شود که هیچ کدام از این موارد تأیید نشد.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه تجلیل در یک مراسم رسمی و کشوری میتواند ایجاد انگیزه برای حضور در مسابقات را به دنبال داشته باشد، بیان کرد: وقتی ما میبینیم از استانهای دور و نزدیک در این مسابقات حضور داشتهاند، بهترین موضوع را در این دیدم که همه تجلیل شوند، حتی اگر به طولانی شدن مراسم بینجامد.
وی در پاسخ به این سؤال که برنامهای برای تغییر این رویه در سالهای آینده در دست اجرا دارید یا خیر، گفت: ما از هر طرحی در این زمینه استقبال میکنیم، ضمن اینکه هر سال بعد از جشنواره در مورد مسائل مختلف هماندیشی میشود.
بحرالعلوم با اشاره به اینکه یکی از علل این طولانی شدن برگزاری مسابقات در سه گروه بوده است، افزود: در برخی ادوار وزارت بهداشت، مسابقات کارکنان و اساتید را مجزا از دانشجویان برگزار میکرد که این نحوه برگزاری نیز افزایش هزینهها را به دنبال داشته است. ضمن اینکه متمرکز برگزار شدن این مسابقات باعث ایجاد تعامل بیشتر بین دانشجویان و اساتید خواهد شد و به لحاظ بعد فنی نیز شاهد ارتقاء خواهیم بود.
بحرالعلوم تصریح کرد: امسال در بخش داوری تلاش کرده این تا داوران برجسته کشوری و بینالمللی حضور داشته باشند. یکی از سیاستهایی که ما در این دوره مد نظر قرار دادهایم این است که داوران امسال با داوران سال قبل یکسان نباشند تا از این طریق از تجربیات داوران بیشتری استفاده ببریم و هم افزایی بیشتری نیز داشته باشم.