به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسانشمالی، حسین فرخنده، دبیر دوازدهمین جشنواره تئاتر رضوی، ظهر امروز در نشست خبری دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی، با بیان اینکه از سال 82 جشنواره های فرهنگی و هنری با موضوع امام رضا(ع) به صورت محدود برگزار می شد، اظهار کرد: خوشبختانه از سال 86 با میزبانی خراسان شمالی از نخستین دور جشنواره سراسری تئاتر رضوی و استمرار در میزبانی از این رویداد در هفت دوره، امروز انسجام در فرهنگ رضوی توسعه یافته و به یک گفتمان تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه گفتمان رضوی در حال رشد است و با همکاری اقشار مختلف در همه حوزه ها به ویژه فرهنگی، فراگیر می شود، ادامه داد: جشنواره های فرهنگی و هنری با موضوع امام رضا(ع) نیاز است و این فرهنگ در استان های خراسان باید روز به روز گسترده تر شود که خوشبختانه در این راستا خراسان شمالی گام های خوبی برداشته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، با بیان اینکه جشنواره سراسری تئاتر رضوی از مورخه هشتم لغایت دوازدهم مردادماه در بجنورد برگزار می شود، رضایتمندی هنرمندان کشور از میزبانی خراسان شمالی، سیاست گذاری و انضباط برگزاری جشنواره، حمایت مسئولان استانی و استقبال گسترده مردم از اجرای نمایش ها را از عوامل مهم میزبانی خراسان شمالی از این جشنواره فرهنگی-ارزشی عنوان کرد.
فرخنده راه یابی چهار اثر نمایشی از خراسان شمالی به جشنواره سال گذشته فجر را، از برکات میزبانی از جشنواره تئاتر رضوی و ایجاد انگیزه در هنرمندان استان ذکر کرد و گفت: از دیگر دستاوردهای میزبانی از جشنواره تئاتر رضوی، ساخت پلاتوی تخصصی در بجنورد، بهره مندی مردم استان از اجراها، استفاده از کلاس های تئاتر با حضور هنرمندان پیشکسوت، حضور میهمانان و هنرمندان کشوری، موفقیت هنرمندان استان و پیشرفت حتی در عرصه بین المللی و معرفی پتانسیل های فرهنگی خراسان شمالی به مردم کشور بوده است.
وی خاطرنشان کرد: امسال در دو بخش متون نمایشی و صحنه ای جشنواره برگزار می شود که استانداری خراسان شمالی، مرکز هنرهای نمایشی کشور، بنیاد فرهنگی امام رضا(ع) و موسسه فرهنگی هنری نمایشی فردای بهتر، اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالی را در راستای برگزاری جشنواره حمایت می کنند.
این مسئول ارسال 133 متن به دبیرخانه جشنواره در بخش صحنه ای جشنواره تئاتر رضوی و رشد صد در صدی تعداد ارسال آثار را، از دیگر موفقیت های این برنامه فرهنگی در راستای ایجاد انگیزه برای هنرمندان کشور ذکر کرد و گفت: بیشترین آثار ارسال شده نیز از استان های تهران، خراسان شمالی و خراسان رضوی بوده است.
فرخنده بیان کرد: در مرحله نخست بازبینی و بازخوانی متون 44 اثر و در مرحله نهایی هشت اثر برتر از قم، قزوین، شیراز، مشهد، بجنورد، کرج و اندیمشک، برای رقابت به مرحله نهایی راه یافتند.
وی اضافه کرد: در مجموع 11 اثر نمایشی در دوازدهمین دوره از جشنواره تئاتر رضوی به روی صحنه می رود که هر نمایش دوبار اجرا خواهد شد.
معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالی نیز اظهار کرد: حسین مسافر آستانه، پیام دهکردی و دکتر سعید اسدی، داوری هشت اثر راه یافته به مرحله نهایی در جشنواره ملی تئاتر رضوی را بر عهده دارند.
ابوالقاسم حیدری افزود: در بخش نمایش نامه نیز 50 اثر از 17 استان کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این تعداد سه اثر برگزیده به مرحله نهایی راه یافته و نمایش نامه های برگزیده پس از اتمام جشنواره در قالب کتاب به چاپ می رسد.
وی با بیان اینکه 15 کمیته در راستای برگزاری جشنواره پیش بینی و فعال شده است، ادامه داد: دو سالن گلشن و شمس از لحاظ فنی و خدماتی آماده میزبانی از میهمانان است و مراسم افتتاحیه این جشنواره فردا ساعت 18 در محل امامزاده سید عباس(ع) بجنورد، برگزار می شود.
وی همچنین از اجرای نمایشی با عنوان"ضامن" در مجتمع فرهنگی و هنری غدیر شیروان ساعت 30/18 و 30/20 و اجرای نمایش "یورت" در سالن فرهنگی و هنری اسفراین در روز سه شنبه خبر داد.