به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، رضا بیات، عضو هیئت علمی کنگره شعر بقیع در نشست خبری این کنگره گفت: در اذهان این گونه جا افتاده که شعر مذهبی ما، ساده، سروده شاعران غیرحرفهای و برای مصرف محدود است که این، تلقی درستی نیست.
وی با اشاره به اینکه به دنبال شعر ماندگار هستیم، ادامه داد: درصددیم با جریانسازی، شعر بقیع را احیا کنیم. شعر ماندگار از نظر زبانی قدرتمند است، میشود از بلاغت جدید در آن استفاده کرد. همچنین شعر میتواند روایت ادبی(داستانی) داشته باشد.
بیات به انطباق شعر با نظر سورئالیسم و رئالیسم جادویی اشاره کرد و گفت: مشکلی در این باره وجود ندارد. میتوان موضوع بقیع را در قالب اشعار هایکو و شعر سپید سرود و از این بابت محدودیتی برای شرکت کنندگان نیست. لزومی ندارد که اشعار حتماً در قالب غزل و مثنوی یا به زبان قدیم باشد؛ چنانچه از این محدودیتها بگذریم، شعر ماندگار تولید میشود.
وی بر اهمیت محتوا تاکید و اظهار کرد: مخاطبان این کنگره، شاعران آئینیسرا نیستند و هرکسی با هر مذهبی میتواند در این رویداد شرکت کند؛ چرا که زیارت خاص تشیع نیست و اهل تسنن را نیز شامل میشود. بیات به آیه 29 سوره حج اشاره کرد و گفت: در این آیه درباره مناسک حج سخن گفته شده که آن، زدودن آلودگیهای ظاهری است.
عضو هیئت علمی کنگره شعر بقیع تاکید کرد: دعوت ما فقط از شعرای سنتیسرا نیست و همه شعرا میتوانند در این کنگره حضور یابند.