وی گفت: این نمایش روایتگر مقطعی از تاریخ است که به پس از مرگ یزید بن معاویه مربوط میشود؛ زمانی که گمانهزنیها در مورد جانشینی یزید میان امرای عرب درمیگیرد و سرجون نصرانی؛ مشاور معاویه و یزید در این میان با گردآوردن همه بزرگان و امرای عرب با ایشان وارد مباحثهای میشود و به آنها اثبات میکند که هیچیک از گزینههای مطرح شده لیاقت خلافت و جانشینی یزید را ندارد.
حوری در ادامه گفت: در اثنای این مباحثه میان سرجون و بزرگان عرب، مجادلهای نیز درمیگیرد که منتهی به ارائه یک تحقیق آماری از زمان جنگ صفین تا وقوع حماسه عاشورا در دهم محرم سال ۶۱ هجری میشود که براساس تحلیل سرجون با وجود آنکه واقعه عاشورا به شکست و کشته شدن همگی مخالفان خلافت یزید و حکومت بنیامیه منجر شد اما در اصل پس از آن واقعه بنیان سلسله بنیامیه رو به زوال گذاشت.
این نویسنده و کارگردان تئاتر افزود: نمایش «فانوسهای تاریک در گذرگاه خورشید» کاری سنگین و با سبک کلاسیک است که البته در مقاطعی از آن از شیوه اجرایی مدرن نیز بهرهبرداری شد و با توجه به مضمونی که در آن به کار رفته این ایام بهترین موقعیت برای اجرای عمومی آن است.
حوری در پاسخ به این پرسش ایکنا که چرا برنامهریزی برای اجرای این نمایش در ماه محرم نشد، توضیح داد: مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری برای این ایام اجرای مجموعهای از آثار نمایشی با موضوع عاشورا که غالباً توسط گروههای شهرستانی است را در قالب رپرتوار در دستور کار دارد که بلافاصله پس از اتمام آن، نمایش «فانوس های تاریک در گذرگاه خورشید» اجرا خواهد شد.
وی در پایان گفت: معمول اجراهای آثار نمایشی در حوزه هنری بر این اساس است که 20 شب اجرا برای آنها در نظر گرفته شود که من امیدوارم با استقبال خوب مخاطبان این نمایش تا پایان ماه صفر به روی صحنه باقی بماند.