
به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، عبدالعلی علی عسکری، رئیس سازمان صدا و سیما در آیین اختتامیه طرح ملی قرآنی بشارت 1451 که عصر امروز، 10 شهریورماه در حرم بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری و قرآندوستان و مسئولان کشوری برگزار شد به سخنرانی پرداخت.
وی با ابراز خوشحالی از برپایی آیین اختتامیه این همایش در جوار حرم امام خمینی(ره)، گفت: هم اکنون ایشان گوشهای از برکات زندگی خودشان را که پرورش چنین انسانهای قرآنی بوده است؛ مشاهده میکنند. خدا را شاکریم که طرح 1451 امروز به ثمر نشسته و شاهد جشن پایان آن هستیم.
علی عسکری با اشاره به اینکه به نوبه خودم از مسئولان مؤسسات کانونهای قرآنی و تشکلهای قرآنی که در سراسر کشور برای اجرای این طرح تلاش کردند، تشکر میکنم، افزود: حقیقتا تلاش آنها بوده است که در کنار رسانه ملی به بار نشسته است و حدود 15 میلیون نفر از طریق رسانه ملی و استانی توانستهاند با این برنامه ارتباط برقرار کنند و همچنین از طریق فضای مجازی حدود پنج میلیون نفر با این پروژه و طرح ارتباط برقرار کردهاند.
رئیس سازمان صدا و سیما ضمن تشکر از دیگر دستگاهها و معاونتها و مجریان و کارشناسان و دستاندرکاران این طرح، اضافه کرد: این مشارکت موجب شد که شاهد باشیم این طرح امروزه به موفقیت برسد. امیدوارم که همه ما بتوانیم در مسیر قرآن حرکت کنیم.
وی عنوان کرد: افرادی که با قرآن انس دارند و به ویژه مخاطبان که با این دو سوره ملک و واقعه که موضوع بحث در طرح 1451 همراه بودهاند، توانسته باشند در آیات تأمل و تدبر و تعقل کنند و از مفاهیم عالیه قرآن استفاده بهتری کرده باشند، یادمان باشد که قرآن، کتاب معمولی نیست، قرآن، معجزه الهی است که پدیده بینظیر این جهان برای هدایت انسانها از گذشته، تاکنون بوده است و برای آیندگان نیز باقی است و امیدواریم که همه ما هنگامی که با قرآن انس میگیریم آن را یک پدیده معمولی ندانیم و هرگاه آیهای را میشنویم در آن تدبر کنیم.
رئیس سازمان صدا و سیما با اشاره به آیه «لَوْ أَنْزَلْنَا هَذَا الْقُرْآنَ عَلَى جَبَلٍ لَرَأَيْتَهُ خَاشِعًا مُتَصَدِّعًا مِنْ خَشْيَةِ اللَّهِ»، اظهار کرد: خداوند از این آیه به ما میرساند که قرآن پدیده عادی نیست. اگر قرآن به کوهی نازل میشد، این کوه خاشع میشد و از ترس خداوند منهدم میشد و به عبارتی میفرماید آیا شما اینطور هستید که هنگامی که قرآن به قلب شما میرسد، شما را تکان دهد و آیا شما هم به سمت خدا حرکت میکنید و این نوعی تذکر محترمانه خدا برای ماست که قرآن کتاب معمولی نیست.
وی اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم قرآن را اینگونه نگاه کنیم و هنگامی که به قرآن میرسیم ما را اصلاح کند و ما را در امواج نورانی و سازنده خودش قرار دهد و به راه راست هدایت کند. «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ» قرآن ما را به آنچه که پایدارترینها است، هدایت میکند، یعنی به پایدارترین مفاهیم انسانی هدایت میکند. قرآن ما را به آنچه که در جامعه و انسان و خانواده سازندهترین است، هدایت میکند، اگر جامعهای از مفاهیم قرآن استفاده کرد، بهترینها را خواهد یافت.
رئیس سازمان صدا وسیما اظهار کرد: تمام مفاهیمی که جامعه بشری به آن نیاز دارد، همه در قرآن وجود دارد که میتوان از آنها استفاده کنیم. به هر حال قرآن کتابی است که برای حیات انسان و خانواده و جامعه ضروری است و باید به آن تأسی کنیم. قرآن دارای چنین عمقی است. قرآن، سد بزرگ آهنین در مقابل مطامع جهانخواران و مستکبرین است و شماها که قرآنی هستید باید چنین سلوکی را داشته باشید.
وی با تأکید بر اینکه در شرایط خاصی از جهت تاریخی قرار داریم، عنوان کرد: قرآن، میتواند بهترین سد و یاور ما در مقابل تهاجم فرهنگی دشمنان باشد. زمانی در جامعه ما مساجد و مراکز مذهبی نقش تمدن سازی داشتند و آموزههای اسلام در طول تاریخ به ما رسید. در دنیای مدرن و انقلاب ارتباطات، شرایط تسلط استکبار و جهان سلطه و زیرساختهای ارتباطات جهانی موجب شد که سلطه فرهنگی را بر ما ایجاد کنند و از طرفی فناوری ماهوارهای ایجاد شد و امروزه بیش از 260 ماهواره فارسی زبان و قومیتی بر روی سرزمین ایران، برنامه، علیه فرهنگ، دین و اخلاق و هویت دینی و ملی ما پخش میکند. این جبهه عظیم فرهنگی دشمنان بر کشور ما است.
علی عسکری اظهار کرد: جبهه دیگر فضای مجازی است که اگرچه دارای مزایایی است اما مضرات فراوانی نیز دارد به دلیل تسلط نظام سلطه بر این زیرساختها فضای مجازی نیز قتلگاه جوانان شده است که در رویارویی نابرابر فرهنگی و شبیه خون فرهنگی از طرف دشمنان قرار داریم. به عبارت دیگر در جنگ فرهنگی دشمنان، علیه اسلام قرار داریم و به تعبیر مقام معظم رهبری در جنگ فرهنگی زیست میکنیم و شرایط ما شرایط جنگ فرهنگی و رسانهای است آن افرادی که میتوانند در برابر استکبار و منویات ویرانگر آنها بایستند اهالی قرآن هستند. قرآن، قابلیت مقاومت دارد البته قرآن و عترت و قرآن و ولایت.
وی ادامه داد: شما قرآنیان میتوانید در مقابل این جریان بایستید. رسانه ملی به نوعی قرارگاه جنگ نرم در مقابل دشمنان است و شما همکاران و همراهان هستید که با رسانه ملی همکاری میکنید، تک تک شما قرآنیان، کانونهای قرآنی و مؤسسات قرآنی باید فعال شوید و خدمت رسانهای در فضای مجازی و فضای کلاسیک رادیو و تلویزیونی داشته باشید و امیدواریم که بتوانیم در برابر این جنگ فرهنگی و رسانهای مقاومت جدی را شکل دهیم.
رئیس سازمان صدا و سیما با اشاره به اینکه این کار شما، کار جهادی است، اظهار کرد: قرآن کریم به کار شما میفرماید «وَجَاهِدْهُم بِهِ جِهَاداً كَبِيراً » امیدواریم که خداوند به همه ما مدد کند که بتوانیم در این برهه حساس از تاریخ که در معرض جنگ فرهنگی هستیم، مقاومت کنیم که این مقاومت و پیروزی ما تعیین کننده است.
وی ادامه داد: اگر در جنگ هشت ساله موفق شدیم و نگذاشتیم قطعهای از خاک ایران در دست اجانب قرار گیرد، امیدواریم در جنگ رسانهای که جنگ دوم ماست و پیچیدهتر و حساستر از هشت سال دفاع مقدس است بتوانیم مقاومت کنیم و در این جنگ هم موفق شویم که این نقطه عطف برای ملت ایران است بلکه موفقیت ما در جنگ فرهنگی در مقابل مطامع استکبار است.
علی عسکری عنوان کرد: امیدواریم خداوند ما را مدد کند که در این جهاد فرهنگی بتوانیم، موفق باشیم و امیدواریم به برکات مجاهدات این کشور زمینهساز ظهور حضرت مهدی(عج) باشیم.