کد خبر: 3647754
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۴

نگاهی به کتاب «عاشورا؛ بازخوانی مفاهیم و شیوه‌های احیاء»

گروه ادب: کتاب «عاشورا؛ بازخوانی مفاهیم و شیوه‌های احیاء» در راستای حفظ عاشورا از جعل و انحراف افکار تلاش می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب «عاشورا؛ بازخوانی مفاهیم و شیوه‌های احیاء» با ترجمه محمود اسدی است که از سوی یک نویسنده لبنانی به نگارش درآمده است، نویسنده در این اثر در راستای حفظ حماسه عاشورا از جعل و انحراف افکار تلاش می‌کند. این کتاب در اصل مقالاتی در موضوعات مختلف بوده که وجه جامع همه آنها صیانت از عاشورا در برابر جعل و تحریف است. 
کتاب به دو فصل اصلی تقسیم شده است، فصل نخست به پاره‌ای از مفاهیم ساختگی می‌پردازد که انقلاب حسینی(ع) در تصحیح آنها نقش ایفا کرده و فصل دوم به بحث از اهداف و شیوه‌های احیای عاشورا اختصاص دارد. 
در بخشی از این کتاب با عنوان «مفاهیمی که انقلاب حسینی(ع) آنها را تصحیح کرد» آمده است؛ «تواناترین افراد در تصحیح انحراف فکری و مفهومی، اهل بیتی است که خداوند پلیدی را از خردها و دلها و رفتارشان زدوده و آنان را پاک گردانیده است. از این رو اولین وظیفه‌ای که به این خاندان واگذار شده نگهبانی دین و نگاهداری‌اش از هر گونه جعل و تحریف است.
«اگر شرایط قهری مانع از این شد که آنها زمام امامت سیاسی امت را به دست گیرند، اما مانع از این نشد که مسئولیت امامت فکری و دینی را که بر خلاف رهبری سیاسی مایه قوام امامتشان بود بر دوش کشند. از این رو ائمه، اهل بیت مرجعیت دینی و فکری تمام مسلمانان را شکل دادند. پیامبر در همه احادیث و سخنانش که در حق ایشان وارد شده، بیشتر بر مرجعیت فکری‌شان تأکید کرده است تا بر امامت سیاسی‌شان. چنان که این امر را در حدیث ثقلین، حدیث سفینه و احادیث دیگر می‌بینیم. در این راستا ما معتقدیم که یکی از مهم‌ترین ابعاد اصلاحی که امام حسین(ع) برای آنها قیام کرد و هنگامی که در وصیتش به برادر خود محمد بن حنیفه فرمود؛ «من از روی جاه طلبی و سرخوشی و تباهکاری و ستمکاری به پا نخاستم، بلکه برای اصلاح امت جدم قیام کردم.»

در بخش دوم این کتاب عناوین و موضوعاتی چون عاشورا را چگونه زنده نگه داریم؟ ضوابط کلی مسئله احیاء، اصول و وسیله‌ها، نمونه‌هایی از وسایل احیاء، زیارت، اهداف و معانی، نطق عاشورایی، عاطفه خردمندانه، پیامدهای منفی غلبه عاطفه‌گرایی، چه کسی از حال امام حسین(ع) آگاه است، سیره حسینی و مقابله با گرایش قداست‌بخش و سنجش میراث روایی و تاریخی مورد بحث قرار گرفته است.
کتاب «عاشورا؛ بازخوانی مفاهیم و شیوه‌های احیاء» از سوی نشر معارف به زیور طبع آراسته شده است.
captcha