کد خبر: 3653337
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۱
شیوه آموزش در مؤسسات قرآنی/2

تعامل مؤسسات با والدین؛ مهم‌ترین عامل در پیشرفت علمی قرآن‌آموز

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیر مؤسسه بیت‌القرآن کرمان گفت: باید مؤسسات قرآنی هماهنگی بیشتری را با خانواده قرآن‌آموزان داشته باشند تا پیشرفت قرآن‌آموز چشم‌گیرتر باشد.

مریم مهراب‌پور، مدیر مؤسسه بیت‌القرآن کرمان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شیوه‌های آموزش قرآن کریم را در این مؤسسه تشریح کرد و گفت: در حال حاضر قرآن‌آموزان در مؤسسه بیت‌القرآن کرمان توسط 5 مربی آموزش می‌بینند. در گذشته آموزش‌های این مؤسسه با استفاده از جزواتی بود که خود تهیه کرده بودیم اما هم‌اکنون پس از ابلاغ سازمان تبلیغات اسلامی، از کتاب نور و سپس کتاب حلیت‌القرآن برای درس تجوید استفاده می‌شود و همچنین از نوارها و کاست‌‌های ویژه آموزشی با صوت و لحن قاریان مشهور مصری کار می‌شود که قرآن‌آموز از ابتدا با لحن قاریان آشنا شود.
مدیر مؤسسه بیت‌القرآن کرمان‌ از همکاری کم والدین قرآن‌آموزان در منزل شکایت کرد و افزود: برخی از والدین قرآن‌آموزان پشتکار آنها را ندارند و فقط از جنبه سرگرمی آنها را به کلاس می‌آورند و در منزل هیچ‌گونه تمرینی با قرآن‌آموزان انجام نمی‌دهند. در طول دوران ترم، قرآن‌آموز به خوبی پیشرفت می‌کند و پس از اینکه یک ترم به مؤسسه نمی‌آید، به‌دلیل نداشتن تمرین همه چیز را به فراموشی می‌سپرد و مجبور می‌شویم از اول سطح را با اون کار کنیم. تقریبا در بیشتر موارد زحمت‌هایمان هدر می‌رود چون آموزشمان کاملاً یک طرفه است.
وی افزود: باید مؤسسات قرآنی هماهنگی بیشتری را با خانواده قرآن‌آموزان داشته باشند. آنها از تمرین‌هایی که باید در خانه انجام شود شانه خالی می‌کنند و توقع دارند مربیان در مؤسسه این کار را انجام دهیم در صورتی که اگر والدین خودشان سواد لازم را نداشته باشند ما با آغوش باز پذیرای آنها در کنار و همراه قرآن‌آموزانمان هستیم.
مهراب‌پور درخصوص ارائه شیوه واحد در مؤسسات قرآنی گفت: سازمان تبلیغات اسلامی به مؤسسات قرآنی شیوه آموزش واحد را داده است و ما از اعمال این شیوه رضایت داریم، چون قبل از ارائه این روش، مربیان ما از روی جزوات آموزش خود را ارائه می‌دادند اما اکنون با کتاب نور و نوارهایی که اعلام شده است آموزش می‌دهیم.
مدیر مؤسسه بیت القرآن کرمان در ادامه گفت: اگر برنامه‌ای ترتیب ‌داده شود تا مربیان مؤسسات قرآنی به صورت دوره‌ای، شیوه‌های جدید آموزش را تعلیم ببیند، در روند آموزش آنها تأثیر مثبت خواهد گذاشت. همچنین راهی باشد تا مربیان نیز مشکلات آموزشی خود را با خبرگان این کار مطرح کرده تا به کمک آنها مشکلات آموزشی حل شد و یا روشی نوین جایگزین شود.
مهراب‌پور در انتها از مهجور واقع شدن کلاس قرآن در مدارس گله کرد و گفت: متأسفانه در آموزش و پرورش درس قرآن مهجور واقع شده است و اگر قرآن‌آموز خودش علاقه به خواندن قرآن داشته باشد، باید به کلاس‌های بیرون از مدرسه مراجعه کند زیرا در اکثر مدارس، ساعت قرآن به دروس دیگر اختصاص داده شده است و در آخر سال تحصیلی از قرآن‌آموزان قرائت چند سوره کوچک خواسته و به آنها نمره بیست داده می‌شود و همین باعث می‌شود قرآن‌آموز متصور شود که در درس قرآن تبحر لازم را داراست.
captcha