امیر اسدی، مدیر مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت بینات کرمان در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شیوههای آموزش مؤسسات قرآنی را قدیمی دانست و گفت: در حال حاضر در بسیاری از مؤسسات قرآنی از شیوههای قدیمی برای آموزش قرآن به قرآنآموزان استفاده میشود که با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی در عصر حاضر، بر اساس نیازهای روز جامعه، طراحی این شیوهها جوابگو نخواهند بود.
مدیر مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت بینات کاربرد آیات قرآن در زندگی را، اصل مغفول مانده در آموزش مؤسسات قرآنی بیان کرد و گفت: مدیران و مربیان مؤسسات قرآنی میبایست در حین آموزش به قرآنآموز، بر مفاهیم و تدبر در آیات قرآن تأکید لازم را داشته باشند و به گونهای آموزش دهند تا قرآنآموز بتواند کاربرد آیات آموزش دادهشده را در زندگی درک کند.
وی همچنین ادامه داد: باید در خصوص آموزش قرآن به خردسالان شیوه و روشهای نوین به کاربرد زیرا شیوههای کنونی در آموزشگاهها و مؤسسات، کمتر بر روی خردسالان اثرگذار خواهد بود.
اسدی شرایط مختلف فرهنگی در شهرهای مختلف را عامل منفی در شیوه آموزش واحد در مؤسسات عنوان کرد و گفت: با توجه به شرایط مختلف فرهنگی، دینی و بومی در استانها و شهرهای مختلف ایران و وجود سلایق مختلف در یادگیری قرآن، آموزش واحد در تمام مؤسسات، مناسب نیست و ممکن است از ارائه شیوه در همه جای ایران پاسخ دلخواه گرفته نشود. بهتر است روشهای موجود در مؤسسات قرآنی ارزیابی و بازبینی شود و در اختیار همه مؤسسات قرآنی قرار گیرد تا هر کدام از آنها با توجه به شیوه متناسب با مجموعه خود، از آن استفاده کند.
مدیر مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت بینات در پایان افزود: شیوههای آموزش قرآن باید توسط متخصصین در رشتههای حفظ، قرائت، علوم قرآنی و روانشناسی به مربیان آموزش داده شود. همچنین برگزاری نشستهای هماندیشی بین مؤسسات قرآنی در سطح استانها و کشوری، و مطرح کردن موضوعات مختلف بین مدیران مؤسسات، میتواند کمککننده در روند بهبود شیوه آموزش در مؤسسات قرآنی باشد.