کد خبر: 3678189
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۴

عشایرنشین کهگیلویه و بویراحمدی دامدار نمونه کشوری شد

گروه اجتماعی: مدیرکل امور عشایری کهگیلویه و بویراحمد گفت: محمد محنایی از عشایر منطقه مله شوره از توابع شهرستان بویراحمد دامدار نمونه کشور شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کهگیلویه و بویراحمد، به نقل از ایرنا، مجید علی‌پور، مدیرکل امور عشایری کهگیلویه و بویراحمد امروز، 11 دی‌ماه اظهار کرد: این دامدار در سی و دومین دوره برترین‌های حوزه کشاورزی که هم‌اکنون در تهران درحال برگزاری است به عنوان بهره بردار دام سبک انتخاب و از او تجلیل شد.
وی بیان کرد: بکارگیری شیوه‌های علمی در مدیریت گله‌های دام سبک و بیشترین میزان تولید در واحد سطح با کمترین هزینه از مهم‌ترین دلایل انتخاب این بهره‌بردار است.
مدیرکل امور عشایری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: تولید دام، اصلاح نژاد، انتخاب و اصلاح دام‌های نمونه برای رکوردگیری، افزایش وزن دام پرواربندی از کارهای این بهره بردار بوده است.
از مجموع یک هزار و 436 داوطلب جهت شرکت در انتخاب کشاورز نمونه، امسال 153 کشاورز نمونه در زیربخش‌های مختلف زراعت، باغبانی، شیلات، دام و طیور، ترویج و تشکل‌ها انتخاب شده اند.
رعایت اصول فنی و مصرف بهینه نهاده‌ها در فرآیند تولید، رعایت اصل بهره وری از منابع پایه، مصرف بهینه انرژی و رعایت جنبه‌های زیست محیطی، کاهش ضایعات و توجه به ارزش افزوده از جمله شاخص‌های عمده در انتخاب کشاورزان نمونه کشوری بوده است.
در حوزه زراعت 20 نفر، باغبانی 27 نفر، آب و خاک 28 نفر، دام و طیور و عشایری 19 نفر، شیلات 7 نفر، ترویج 13 نفر، تشکل ها 10 نفر، منابع طبیعی و آبخیزداری 10 نفر، امور اراضی و مابقی 19 نفر انتخاب شده‌اند که با حضور وزیر کشاورزی از آنان تجلیل شد.
علی‌پور با اشاره به تولید 54 درصد گوشت قرمز، 37 درصد شیر و تولید سالانه 10 هزار مترمربع صنایع دستی توسط عشایر کهگیلویه و بویراحمد، عنوان کرد: عشایر این استان نقش مهمی در تولید محصولات کشاورزی و دامی دارند.
یادآور می‌شود، 12 درصد از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب 11 هزار خانوار با جمعیتی معادل 70 هزار نفر عشایر هستند.

captcha