کد خبر: 3683837
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۰
نوربخش:

نقش موسیقی در تحقق اقتصاد مقاومتی/سیاست‌ها در حوزه موسیقی نیازمند اصلاح است

گروه هنر: دبیر سی و سومین جشنواره بین‌المللی «موسیقی فجر» گفت: در این دوره از جشنواره گرایش مردم به ژانرهای گوناگون موسیقی را شاهد بودیم به شکلی که علاوه بر پاپ همه‌گونه‌ها مورد توجه قرار گرفت؛ این امر نشان از آن دارد اگر به هنر موسیقی درست پرداخته شود، می‌توان شاهد رونق اقتصادی در این عرصه بود.

چرخه اقتصادی موسیقی رونق پیدا کرده است/نیاز به اصلاح سیاست‌ها در حوزه موسیقی داریم

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مراسم اختتامیه سی و سومین جشنواره بین‌المللی «موسیقی فجر»، شامگاه گذشته، شنبه 30 دی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولان، مدیران جشنواره و جمعی از فعالان و پیشکسوتان هنر موسیقی در تالار وحدت تهران برگزار شد.

حمیدرضا نوربخش؛ دبیر سی و سومین جشنواره بین‌المللی «موسیقی فجر» در ابتدای این مراسم با اشاره به ظرفیت خوب اقتصادی که فعالیت های موسیقی و جریان جشنواره «موسیقی فجر» به وجود آورده است گفت: عواید حاصل از فروش بلیط‌های بخش‌های مختلف جشنواره مؤید این نکته است که ما توانسته‌ایم از طریق برگزاری مؤثر رویدادهای موسیقی چرخه اقتصادی این هنر را برای رونق یافتن شرایط را بیش از پیش فعال سازیم.

وی ادامه داد: آمارهای این دوره از جشنواره حاکی است که به مدد تولیدات خوب و مطلوب موسیقی و عرضه آنها در جشنواره، سطح سلیقه مردم و مخاطبان بالا رفته و آنها با تغییر گرایش علاوه بر بخش موسیقی پاپ نسبت به سایر بخش های جشنواره نیز علاقه نشان داده اند به شکلی که فروش بلیط‌های بخش‌هایی همچون سنتی، تلفیقی و بین‌الملل نیز همپای با بخش پاپ در این دوره از جشنواره به پیش رفته است.

دبیر سی و سومین جشنواره بین‌المللی «موسیقی فجر» تصریح کرد: در سال‌های گذشته بخش پاپ جشنواره 80 درصد عواید ناشی از فروش بلیط جشنواره را به خود اختصاص می داد که این روند در جشنواره اخیر به نسبت مساوی در سایر بخش ها تقسیم شد، این امر نشان از رآن دارد که به شرط اصلاح موارد آئین‌نامه‌ای و اجرایی فعالیت‌های موسیقی و جشنواره، می توان شرایط را فراهم آورد که مردم علاقه‌مند به انواع موسیقی و به ویژه موسیقی اصیل و سنتی ایرانی شوند.

وی با اشاره به این جشنواره «موسیقی فجر» آینه تمام‌نمای فعالیت‌های موسیقی در یک سال اخیر است گفت: هنرمندان موسیقی از جمله شریف‌ترین هنرمندان فعال در کشور هستند که با توجه به موانع و مشکلات عدیده پیش رو، باز با عشق و انگیزه مضاعف در این مسیر مشغول فعالیت هستند و این امر باید مسئولان و مدیران فرهنگی را مجاب سازد که در آینده نزدیک و دور به فکر رفع بسیاری از موانع و مشکلات بر سر راه تعالی این هنر باشند.

نوربخش در ادامه داد: فعالان عرصه موسیقی قطعاً در کار خود جدیت و حمیت بیشتری به خرج خواهند داد اگر انگیزه لازم به آنها داده شود و این انگیزه و نشاط در عرصه فعالیت‌های موسیقی میسر نخواهد شد مگر با جلوگیری از لغو بی‌مورد کنسرت‌ها، رفع مشکلات بر سر راه کپی رایت و رونق بخشی به صنعت نشر در عرصه موسیقی.

وی در پایان گفت: قطعاً تبیین سیاست‌های روشن و رفع برخی از ابهامات در مورد جنس و ماهیت فعالیت‌های جاری موسیقی از سوی دولت نیاز به تعامل بیشتر ارشاد با سایر نهادهای حکومتی دارد که شاید در اتخاذ این سیاست‌ها مؤثر هستند و لذا از دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار می‌رود که نسبت به این وظایف و رسالت خود در عرصه موسیقی کوشا بوده و جهد بیشتری داشته باشد.

همچنین در ادامه این مراسم که با اجرای ارکستر ملی ایران به خوانندگی سالار عقیلی و رهبری فریدون شهبازیان آغاز شده بود به غیر از اجرای سولیست ارکسترال یک هنرمند ایتالیایی و اجرای تلفیقی گروه‌های موسیقی نواحی، جایزه «باربد»  در 6 گرایش از جمله تلفیقی و دستگاهی، پاپ، نشر به برگزیدگان اهدا شد و از هنرمندان پیشکسوتی همچون ابراهیم قادری از هنرمندان موسیقی مهاباد تجلیل شد.

 

captcha