حجتالاسلام و المسلمین حسین مرادی دولتآبادی، مدیر فرهنگی جامعةالمصطفی العالمیة و دبیر بخش بینالمللی کنگره بینالمللی شعر جهادگران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، عنوان کرد: شعر، هنر قدسی است و آموزههای بشر به زبان شعر میتواند بهتر به افراد بشر منتقل شود و پیام آن زیباشناسانه است و ملیتهای مختلف دنیا با زبان شعر بهتر ارتباط میگیرند، از این رو شعرایی از ملیتهای مختلف را دور هم گرد آوردیم.
وی افزود: 220 شاعر بینالمللی در جامعةالمصطفی به تحصیل علوم دینی و انسانی مبادرت کردهاند که یکی از برنامهها بحث کنگره بینالمللی شعر جهادگران بود. موضوعات مورد نظر در بخش بینالملل این کنگره شامل اردوهای سازندگی و محرومیتزدایی، اردوهایی سازندگی با محوریت ایثار و فداکاری، سازندگی و معرفتافزایی، ارائه الگوی سازندگی، اقتصاد مقاومتی و تولید و اشتغال، جهادگران مدافع حرم، سازندگیها و زیباییها، سبک زندگی جهادی و مدیریت جهادی بودند.
به گفته حجتالاسلام مرادی، 104 اثر شعری از ملیتهای مختلف به دبیرخانه بخش بینالملل رسید. بعد از 3 دوره داوری بینالمللی، 10 نفر موفق به کسب رتبههای اول تا دهم شدند که عبارتند از سید احمد حسینی از پاکستان، عمران علی هاشمی از هندوستان، زینب کامی لاوا از روسیه، بتول زهرا آکیول از ترکیه، محمدمهدی الکنانی از عراق، غلامحسین میری از افغانستان، ساجده عبدالخانی از عراق، محمدحسن محقق از افغانستان، شریعت سیده رضوی از هندوستان و حورالحسینی از لبنان.
دبیر کنگره شعر جهادگران اظهار کرد: شعرایی از کشورهای آفریقایی مثل نیجریه و شعرایی به زبان فرانسوی و ... هم در میان شرکتکنندگان بودند که رتبههای دیگر را کسب کردند. تلاش کردیم که در این دوره از کنگره، جایزه و رقابت، بهانه حضور افراد باشد. هدف، ترویج و تبلیغ آموزههای انساندوستانه بشری به مردم شریف است. جهان اسلام از موضوع اردوهای جهادی الگوبرداری میکند و ما نمونه آن را در میان ملیتها توسط طلاب، فضلا و دانشآموختگان جامعةالمصطفی که از بیش از 20 ملیت جهان هستند میبینیم که این خدمت صادقانه در پرتو آموزههای بشری نقش بسزایی دارد.
وی افزود: خدمت یک موضوع تقریب بینالمذاهب و اتحاد بینالادیانی و موضوع انسانی و بشری است و این موضوع شعر میتواند آن را در گستره جهان جلوه دهد و پرچم خدمت مسلمانان به بشریت را در قلل مختلف به اهتزاز درآورد.