به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی امروز 18 بهمن در درس خارج خود به توجه اسلام به جنبه رفتارهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: اسلام جنبه مردمی دارد و احترام زیادی به حقوق مردم میگذارد؛ به همین دلیل در روایت داریم فردی که مانعی را از جلوی راه مردم بردارد وارد بهشت میشود.
وی افزود: در روایت دیگری از پیامبر(ص) بیان شده که «الاسلام بضع و سبعون بابا»؛ اسلام هفتاد و چند باب دارد و توحید، مهمترین دستور اسلامی است که به معنای وسیع کلمه، معانی زیادی دارد ولی کوچکترین این بابها برداشتن موانع سر راه مردم است.
آیتالله مکارم عنوان کرد: اسلام میگوید مردم باید مراقب یکدیگر باشند و کمترین آزاری برای دیگران ایجاد نکنند از جمله اینکه موانعی را سر راه مردم نگذارند و یا اگر چاهی در زمین زارعی بدون دیوار حفر کردهاند دور آن را بکشند که کسی داخل چاه نیفتد.
این مفسر قرآن اظهار کرد: متاسفانه برخی از ما دنبال این هستیم که گلیم خود را از آب بکشیم و با دیگران کاری نداریم؛ در مراکز تفریحی و جنگل، آتش روشن میکنند و باعث آتش سوزی می شود که همه اینها مسئولیت دارد.
آیتالله مکارم شیرازی عنوان کرد: زندگی اجتماعی برکات و عوارضی دارد و پیشرفت علوم و دانشها و تکنولوژی به برکت زندگی اجتماعی است ولی در عین حال عوارض و مشکلاتی نیز دارد.
آیتالله مکارم با تبریک 22 بهمن و پیروزی انقلاب اسلامی تصریح کرد: انشاءالله همه در راهپیمایی باید شرکت کنند و ضربه به دشمن بزنند و علاقهمندی خود را به انقلاب نشان دهند؛ این راهپیمایی عظیم نشانه علاقه به انقلاب است.
وی افزود: ما باید عوامل موفقیت را بشناسیم و آن را پیاده کنیم تا به پیروزی برسیم، وحدت یکی از مهمترین عوامل است و آیات قرآن در مورد وحدت نیز زیاد است.
این مفسر قرآن افزود: به تعبیر قرآن، هر جا اختلاف هست، یعنی عقل حاکم نیست؛ اختلاف مایه شکست است و انسان عاقل سراغ شکست نمیرود.
وی افزود: خلوص نیت و محبت و به فکرهم بودن، از دیگر عوامل موفقیت ما بود و باید این خلوص نیت را تقویت کنیم و اگر این عوامل را رعایت کنیم انقلاب، 40 سال که هیچ تا ظهور، خواهد ماند.
آیتالله مکارم با اشاره به بودجه امسال تاکید کرد: سنگینی درآمدها باید بر بروی قشر مرفه جامعه باشد نه اینکه از طبقات ضعیف جامعه، کسب درآمد کنند؛ کسانی که خود و زن و فرزندشان هر کدام یک ماشین دارند و متاسفانه یارانه بگیر هم هستند.
آیتالله مکارم بیان کرد: هزینه هم باید در راه کمک به قشر ضعیف و مستضعفان خرج شود نهاینکه باعث غنیتر شدن اغنیاء شود و مجلس و دولت باید به این مسئله توجه داشته باشند.