به گزارش ایکنا؛ آیتالله العظمی مکارم شیرازی امروز نهم اسفندماه در ابتدای درس خارج خود در مسجد اعظم در سخنانی به مسئله حجاب اشاره کرد و گفت: برخی رسانههای بیگانه و داخلی در مورد حجاب اجباری، مباحث غلطی را مطرح و از این واژه سوء استفاده میکنند.
آیتالله مکارم شیرازی تصریح کرد: این افراد میگویند در اسلام چیزی اجباری نداریم؛ چرا حجاب باید اجباری باشد در صورتی که بیحجابی هم مانند دزدی، رشوه علنی و مواد مخدر، ممنوع و تخلف است و آیا کسی هست که بگوید با شرابخواری و دزدی علنی برخورد نشود؟.
این مرجع تقلید ادامه داد: گاهی افراد در منزل خود و در جای پنهانی برخی کارها را انجام میدهند که حریم خصوصی است و ما هم مأمور به ورود به حریم خصوصی و تجسس در مورد افراد نیستیم ولی اگر فردی بخواهد همین کارها را در ملأ عام انجام دهد دیگر حریم خصوصی معنا ندارد.
آیتالله مکارم با بیان اینکه باید با شرابخواری و بیحجابی و دزدی علنی برخورد شود، افزود: جلوی هر نوع منکری باید گرفته شود؛ البته نهی از منکر مراتبی دارد و باید با رفتار خوب نهی از منکر کنیم.
وی اظهار کرد: البته کسانی پیدا میشوند که با اتومبیل روی مردم میروند و چند نفر را میکشند و توطئه و شرارت دارند که حسابشان جداست و حتی ممکن است اعدام هم بشوند.
وی با رد این ادعا که ماشین، حریم خصوصی است، بیان کرد: ماشین مانند ساختن خانه شیشیهای درخیابان است؛ آیا کسی میتواند در خیابان خانه شیشیه بسازد و هر کاری میخواهد در جایی که همه چیز آن پیداست و همه میبینند انجام دهد؟.
آیتالله مکارم تاکید کرد: همه باید هوشیار و مراقب باشیم زیرا عدهای ناآگاهانه و عدهای آگاهانه و برای تضعیف نظام می خواهند محرمات را یکی یکی مجاز کنند تا با زیر سؤال بردن آنها، اصل نظام را نشانه بروند.
این مفسر قرآن در پاسخ به این شبهه نیز که برخی میگویند منکراتی مهمتر از حجاب هم هست بیان کرد: باید با همه منکرات برخورد شود البته برخی منکرات، شدیدتر هستند ولی این حرف، مغلطه است؛ درست مانند کسی که سرماخوردگی و چشم درد دارد و به بهانه درمان چشم درد قید علاج سرماخوردگی را بزند.
وی با بیان اینکه باید مراقب بود و از تکرار این مغلطه بازیها باید خودداری کنیم تصریح کرد: به هر حال باید بیدار باشیم و کار ما هم روشنگری است به سهم خودمان است و باید بدانیم این کارها با هدف تضعیف نظام اسلامی انجام میشود.
این مرجع تقلید بیان کرد: برخی به آیه «لا اکراه فی الدین ...» استناد میکنند؛ این آیه برای اصول اعتقادی است نه اینکه هیچ خط قرمزی در نظام اسلامی وجود ندارد و همه در هرکاری که بخواهند آزاد هستند.
وی در ابتدای سخنانش به نحوه برخورد با برخی از روایات اشاره کرد و گفت: در برخی روایات داریم کسی که حضرت معصومه(س) را زیارت کند وجب له الجنة؛ این به معنای آن نیست که فردی یک بار بارگاه مطهر ایشان را زیارت کرده و بعد از آن نیز هر کاری خواست بکند و به بهشت برود بلکه منظور زیارت با معرفت و حفظ آثار آن است و بسیاری از روایات این گونهای را هم باید به این نحو توجیه کنیم.
انتهای پیام