کد خبر: 3697205
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۳

نمود روح جهنمی اسرائیل در «حقیقت سمیر»

گروه ادب ــ نویسنده کتاب «حقیقت سمیر» اظهار کرد: در این اثر به تلاش‌ها و محدودیت‌های مبارزان فلسطینی و لبنانی در مواجهه با نیروهای رژیم اشغالگر قدس اشاره شده است.

نمود روح جهنمی اسرائیل در «حقیقت سمیر»

یعقوب توکلی، پژوهشگر و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره جزئیات کتاب جدیدی که منتشر کرده است، عنوان کرد: قبل از جنگ سال 2006 که اسرائیل علیه لبنان ترتیب داد، در جریان تبادل اسرا در سال 2004 با تبادل یکی از مشهورترین و قدیمی‌ترین اسیران لبنانی یعنی سمیر قنطار مخالفت شد که در ادامه این حرکت سیدحسن نصرالله مجبور شد که اقدام متقابلی انجام دهد تا اسرای لبنانی را آزاد کند که البته پروژه حمله به لبنان نیز در راستای طرح خاورمیانه جدید طراحی شده بود.‌ این اقدام لبنان، بهانه‌ای برای آغاز جنگ تلقی شد.

وی ادامه داد: یکی از جدی‌ترین موضوعات پس از وقوع جنگ میان اسرائیل و لبنان، مذاکره و موضوع آزادی سمیر قنطار بود که بعد از 30 سال مبارزه مستقیم و سخت با اسرائیل و حضور بسیار سخت‌کوشانه و همراه با مقاومت بدون کوچکترین مسامحه در برابر اسرائیل، رژیم صهیونیستی مجبور شد تحت فشار افکار عمومی در داخل و خارج از کشور به آزادی سمیر قنطار تن دهد.

توکلی در ادامه سخنانش افزود: این کتاب با کمک انتشارات سوره مهر در حوزه هنری به چاپ رسیده است. در حین نگارش این کتاب به دیدار سمیر قنطار رفتم و حدود 50 ساعت با او گفت‌وگو کردم. قنطار جزء مبارزانی بود که سابقه‌ای طولانی در تاریخ مقاومت،‌ ایستادگی و دفاع از آرمان‌های فلسطین را در جهان دارد.

به گفته وی، ضمن صحبت با قنطار بر این موضوع تاکید شد که چهره بی‌رحم اسرائیل که با سخت‌ترین روش‌ها زندانیان فلسطینی را مورد شکنجه قرار می‌داد، باید روشن شود؛ موضوعی که تاکنون نتوانسته‌ایم در این رابطه کاری انجام دهیم. در این راستا نیازمند قنطار بودیم که اتفاقات درون رژیم اسرائیل و خباثت‌های آن را به جهانیان نشان داده دهد.

توکلی با تاکید بر اینکه باید به بازکاوی اسرائیل بپردازیم، اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که در این عرصه و به منظور نگارش تاریخ مقاومت وجود داشت آن بود که در شرایط کنونی شاید نتوانیم یک تاریخ مستوفی از درون مقاومت بنویسیم. زیرا منطق حفظ مقاومت اقتضا می‌کند که امور درون مقاومت آشکار نشود و مورخان، سیاستمداران و روزنامه‌نگاران از آن مطلع نباشند.

این پژوهشگر در ادامه سخنانش بیان کرد: قنطار به عنوان کسی که از داخل زندان خبر دارد و با مقاومت در ارتباط است و اطلاعاتی که وی از اسرائیل داشت در اختیار دیگران نیست برای نگارش این کتاب اهمیت داشت. گنجاندن این بخش در کتاب نیز حائز اهمیت بود که اطلاعاتی که نیروهای خودی نسبت به آن آگاهی ندارند در اختیار آنان قرار گیرد. اما آن چه که او می‌دانست اسراییل هم می‌دانست، اما ما نمی‌دانستیم بر همین اساس تحقیقات را شروع کردیم و ذهن هوشمند قنطار در این مسیر کمک حال خوبی بود.

وی گفت: با ریزبینی که قنطار نسبت به مسائل و سوالات داشت،‌ زمینه آن فراهم شد که خود وی نیز به گفت‌وگو در این باره ترغیب شود و برای پاسخ به سوالات به وجد بیاید و حوادث را به طور دقیق به خاطر بیاورد و بازگو کند. بر همین اساس خاطرات به صورت ریز و جزئی توضیح داده شد که در دو مرحله مورد بازنویسی قرار گرفت و اطلاعات و پاورقی به آن افزوده شد.

نویسنده کتاب «حقیقت سمیر» ادامه داد: برای نخستین بار و به صورت جدی،‌ واقعیت‌های خاورمیانه و ظلم و ستمی که بر مردم این منطقه رفته است را با حضور سمیر قنطار مورد بررسی قرار دادیم. در این راستا تلاش‌ها و محدودیت‌های بسیاری که مبارزان فلسطینی و لبنانی در مواجهه با نیروهای اسرائیلی دچار بودند را نشان دادیم.

وی افزود: پیوندهای قدرت‌های غربی با رژیم صهیونیستی که سخت‌ترین و پلشت‌ترین نوع شکنجه‌ها را درباره همه افراد اعمال می‌کند، از جمله موضوعات مطرح در این کتاب است. این کتاب روح جهنمی حاکم بر اسرائیل را تا حدودی بیان کرده است. این کتاب توانسته است آنچه را که بسیاری از افراد درباره رفاقت این رژیم با سران استکبار بیان کرده‌اند به صورت مشاهده عینی و ملموس و همراه با جزئیات برای جهانیان بیان کند تا مخاطب بتواند با گوشت و پوست خود آن را حس کند.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: این اثر نه فقط یک خاطره‌نگاری از زندانی است که قنطار در آن بوده،‌ بلکه یک مانیفست و مواجهه با رژیم صهیونیستی و انسان‌سازی و از سویی اتخاذ راه و تلاش برای رسیدن به حقیقت است. بر همین اساس از سمیر قنطار به عنوان عضو یک سازمان چپ و ناسیونالیست در دوران زندان به سمیر قنطار شیعه می‌رسیم که راه خود را راه امام حسین (ع) و شهدای کربلا معرفی می‌کرد و برای مبارزه با رژیم صهیونیستی لحظه‌ای عقب‌نشینی نکرد.

وی با بیان اینکه شاید روزگار بعد از زندان سمیر قنطار برای بسیاری از افراد ناشناخته باشد،‌ افزود: او بعد از این همه آزار و شکنجه دست از مبارزه نکشید و برای ایجاد یک جبهه جدید در جولان، همه تلاش‌های خود را صرف کرد تا اینکه در اجرای این هدف و در مسیر اجرای آن، توسط رژیم صهیونیستی و جاسوسان داخلی آن هدف قرار گرفت و به شهادت رسید.

توکلی تصریح کرد: این کتاب را در سال‌های 88 ، 89 نوشتم و بعد از سه سال به چاپ رسید و بعد از اینکه سمیر قنطار به شهادت رسید، به بازار نشر ارائه شد. اکنون چاپ دوم این اثر با اصلاحات جدید و پاورقی و تغییر لغات منتشر شده است.

انتهای پیام

 

captcha