به گزارش ایکنا؛ نشست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با استادان برجسته دانشگاههای کشور صبح امروز 18 فروردین در محل وزارت علوم برگزار شد. در آغاز این نشست منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: وظیفه ما در این شرایط آن است که در راه تحقق اهداف و آرمانهای آموزش عالی کشور تا جایی که مقدورات اجازه میدهد اعم از توان فردی و جمعی و پشتیبانیهایی که دریافت میکنیم، تلاش مضاعف کنیم.
وی ادامه داد: بدون هماندیشی و شنیدن سخنان و دریافت نظرات صاحبان اندیشه و تجربه، این راه را نمیتوان با خوبی و دقت به پیش برد. امیدوارم چگونگی اجرای این نشست و تعهدی که بر اجرای نظرات داریم، موجب شود که بتوانیم در آینده توجه استادان را به چنین نشستهایی معطوف کنیم.
وی با بیان اینکه آموزش عالی کشور امروزه در شرایط خاصی قرار دارد، گفت: ما امروز نیازمند برنامهریزی و اجرای برنامههای مهم هستیم تا در این برهه زمانی حساس بتوانیم از دستاوردهای آموزش عالی حراست کرده و جهت حرکت خود را به گونهای تنظیم و پیش ببریم تا در روزها و سالهای آینده ضمن حفظ دستاوردهای با ارزشی که تاکنون به دست آمده، روند حرکت را همچنان رو به جلو و در جهت انجام وظایف خطیر ملی و بینالمللی دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور ادامه دهیم.
غلامی ادامه داد: در شرایط فعلی با افت تعداد جمعیت داوطلبان ورود به دانشگاهها، شاهد خالی شدن و حتی تخلیه کامل برخی مراکز آموزشی پراکنده در کشور بهویژه در شهرستانهای کوچک در اقصی نقاط کشور بوده و هستیم و در برنامههای آتی باید به این امر توجه و دقت بیشتری شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در سالهای گذشته به لحاظ بروندادهای پژوهشی در حوزه مستندات علمی، مقالات، نشریات و کتب، دستاوردهای خوبی داشتهایم و رشد علمی بر مبنای شاخصهای مربوط به بروندادهای پژوهشی امیدوارکننده و موجب افتخار آموزش عالی کشور در حوزههای ملی، منطقهای و بینالمللی بوده است.
وی با بیان اینکه نقدی بر ما وارد بوده و عنایت خاص و هماندیشی بیشتری را طلب میکند و آن، حضور دانشگاهها و مراکز پژوهشی در حل مسائل و مشکلات مبتلابه جامعه کنونی کشور است، افزود: چالشهایی از جمله مسائل اجتماعی، محیط زیست، اشتغال، عدم توانایی دانشآموختگان دانشگاهی در کارآفرینی و توسعه کسب و کار، مقولههایی است که اندیشههای پژوهشمحور و نتایج پژوهشهای کاربردی و حضور اندیشمندان دانشگاهی، میتواند بر رفع معضلات و همچنین رونق این حوزهها بیش از گذشته تأثیرگذار باشد.
غلامی افزود: در شرایط فعلی علاوه بر اینکه در ساختار آموزش عالی گرفتار مباحثی هستیم که نیاز به چارهاندیشی و برنامهریزی دقیق دارد، در مقابلِ مجموعه اجرایی و کل جامعه مورد سؤالهایی قرار گرفتهایم.
وی در پایان گفت: امیدوارم این نشست علاوه بر نشستهای نخبگان علمی، در سطح دانشگاههای مناطق مختلف نیز در شرایط خاص شکل گیرد تا مجموعه اعضای هیئت علمی دانشگاههای کشور را بتوانیم در پشتیبانی فکری از برنامههای پیشروی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مشارکت داده و انسجام و اتحادی سراسری را در مجموعه آموزش عالی برای یک حرکت قوی، تأثیرگذار، ماندگار، هماهنگ و همافزایی ایجاد کنیم.