
به گزارش
ایکنا؛ به نقل از روابط عمومی دفتر آیتالله العظمی مکارم شیرازی، این مرجع تقلید امروز ۱۹ فروردین ماه در آغاز درس خارج خود گفت: چند روز قبل در دیدار با وزیر بهداشت مطلب لازمى درباره طب اسلامى گفتم که مطابق معمول از سوى بعضى تحریف شده بود و سبب سوءتفاهم شد.
وی افزود: حقیقت این است که ما مجموعهاى درباره تمام دردها و درمانها و داروها به نام طب اسلامى نداریم؛ البته اشاراتى در قرآن مجید و اشارات بیشترى در روایات اسلامى به مسائل مربوط به پیشگیرى از بیمارىها و درمانها شده که بسیار قابل استفاده است ولى آن را نمىتوان به صورت یک علم با تمام جزئیاتش مطرح کرد و روایاتی وجود دارد که مرسل هستند.
این مرجع تقلید یادآوری کرد: از سوى دیگر عدهاى از این نام (طب اسلامى) براى منافع خود سودجویى کرده و مشکلاتى براى جهان اسلام فراهم کردهاند که وظیفه ما جلوگیری از آن است.
وی تصریح کرد:البته طبى به نام طب سنتى داریم که مجموعه کاملى از پیشگیرىها، دردها و درمانهاست؛ مثل آنچه در قانون بوعلى سینا که در هشت جلد به چاپ رسیده، دیده مىشود.
آیتالله مکارم شیرازی در پایان افزود: چنین طبى که حاصل هزاران سال تجربیات بشر است را نمىتوان انکار کرد و هنوز بسیارى از مطالب آن راهگشاست؛ اما اگر کسانى مىخواهند با این طب بیماران را درمان کنند باید دوره ببیند نه اینکه هر عطارى با یک مشت داروهاى گیاهى، مغازه خود را مطب قرار دهد و به درمان بیماران بپردازد که این کارى خطرناک است؛ امیدوارم عزیزان در این مسائل دقت کافى کنند.
انتهای پیام