به گزارش خبرنگار ایکنا؛ درخشش نمایندگان ایران در ششمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان، یکی از اخبار مهم قرآنی است که طی امروز دوشنبه، دهم اردیبهشتماه بر روی خروجی صفحات معارفی خبرگزاریها و رسانههای مختلف کشور منتشر شده است.
تسنیم
صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم طی امروز دوشنبه، 10 اردیبهشتماه و تا ساعت 14:30 تعداد دو خبر را بر روی خروجی خود منتشر کرده که تنها یکی از این اخبار در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار دارد.
«درخشش نمایندگان ایران در ششمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان» عنوان تنها خبر قرآنی امروز این صفحه از خبرگزاری تسنیم را تشکیل میدهد که تا این لحظه منتشر شده است.
همچنین، خبر دیگری با عنوان «آذینبندی ۱۱۰ کوچه منتظر توسط نوجوانان در تهران» نیز بر روی این صفحه منتشر شده که در رابطه با ایام نیمه شعبان و تدارک جوانان جهت میلاد امام زمان(عج) است.
صفحه دین، اندیشه و قرآن خبرگزاری تسنیم طی امروز اقدام به انتشار خبری قرآنی با عنوان «درخشش نمایندگان ایران در ششمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان» کرده که در بخشهایی از این خبر آمده است: «ششمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان سرانجام پس از سه روز رقابت سخت و فشرده بین قاریان و حافظان پایان یافت تا به این ترتیب برگ دیگری از دفتر این مسابقات، ورق بخورد.
بنا بر این گزارش، «مهدی غلامنژاد» و «مجتبی فرد فانی» نمایندگان کشورمان در ششمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان به ترتیب مقام اول رشتههای قرائت و حفظ کل قرآن این رقابتها را از آن خود کردند.
در رشته حفظ کل قرآن به ترتیب نمایندگان ایران، نیجر و اندونزی و در رشته قرائت نمایندگان ایران، افغانستان و عراق اول تا سوم شدند».
فارس
طی امروز و تا این ساعت تعداد پنج خبر بر روی صفحه قرآن و فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس منتشر شده که این اخبار نیز همانند روزهای گذشته با خبر تلاوت ترتیل صفحه 366 قرآن کریم توسط شهریار پرهیزگار، حافظ بینالمللی قرآن کریم آغاز شدهاند.
همچنین، در ادامه نیز اخبار دیگری با عناوین «مهلت شرکت در مسابقه قرآنی «بخوان» تمدید شد»، «نمایندگان ایران مقام اول رشتههای حفظ و قرائت مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان را از آن خود کردند»، «تلاوتی از محمدرضا پورزرگری/ آیاتی از سوره مبارکه انبیاء» و «ثبت دو موقوفه جدید قرآنی در زنجان با ارزش تقریبی ۵۵۰ میلیون تومان» بر روی خروجی این صفحه منتشر شده که تمامی این اخبار نیز در حوزه قرآنی جای دارند.
صفحه قرآن و فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس نیز طی امروز اقدام به انتشار خبری با عنوان «ثبت دو موقوفه جدید قرآنی در زنجان با ارزش تقریبی ۵۵۰ میلیون تومان» کرده که در بخشهایی از این خبر آمده است: «دو موقوفه جدید در استان زنجان با نیت ترویج فرهنگ قرآن کریم به ثبت رسید.
اولین موقوفه توسط واقف خیراندیش به نام محمدحسین حسینی ثبت شده که یک واحد مغازه در منطقه بیسیم زنجان است که جهت ترویج فرهنگ قرآن و آموزش علوم قرآنی و فرهنگی با ارزش تقریبی ۲۵۰ میلیون تومان به ثبت رسید.
وقف دیگر ثبتشده در همین منطقه توسط حجتعلی کریمی ثبت شد که شامل یک واحد مسکونی و یک باب مغازه به مساحت ۲۰۰ متر و ارزش تقریبی ۳۰۰ میلیون تومان به ثبت رسیده است».
مهر
تعداد سه خبر با عناوین «رسانهها و عظیمترین رخداد قرآنی/ حلقه مفقوده بازتاب مسابقات قرآن»، «مسابقات تیمی قرآن راه بیاندازیم» و «افتتاحیه اولین دوره مسابقات قرآنی جامعه کارگری» طی امروز و تا این ساعت بر روی خروجی صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر منعکس شده که هر سه خبر نیز در حوزه تخصصی قرآن کریم جای دارند.
صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر طی امروز اقدام به انتشار گزارشی تحلیلی از سی و پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران کرده که در بخشی از این گزارش قابل تأمل آمده است: «سی و پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در پنج بخش بانوان، طلاب، بزرگسالان، دانشجویان و روشندلان در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران، هتل ارم تهران و مدرسه امام موسی کاظم(ع) شهر قم و مشهد مقدس برگزار شد.
این مسابقات بدون شک یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی کشور محسوب میشود که در آن ۳۷۰ مهمان خارجی از ۸۴ کشور دنیا حضور داشته و طی یک هفته رقابت قرآنی، قاریان و حافظان برگزیده این دوره از مسابقات به مردم و علاقهمندان فعالیتهای قرآنی معرفی شدند.
این اتفاق در حالی رقم خورد که بسیاری از مردم شهر تهران از وجود چنین رخدادی بی اطلاع بوده و یا ازدحام و شلوغی در مصلی امام خمینی تهران(ره) را ناشی از برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب میدانستند.
نقش و اهمیت رسانه در این زمینه را هر کسی اذعان دارد و رسانهها در زمان حال قدرتی بس بزرگ و شگرفت در پرداختن به موضوعی خاص دارند. مسابقات بینالمللی قرآن به عنوان بزرگترین و جدیترین مسابقه فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر بسیار حائز اهمیت بوده و موجب پرداختن رسانه های داخلی و خارجی به آن شده است اما خلایی در این بین باعث شده است تا مردم در این مسابقات با عدم اطلاع مناسب مواجه باشند.
چیزی که در این بین بسیار مطرح است تفاوت سلیقه در ذائقه سطح مردم در خصوص مرجع اطلاع رسانی است چرا که امروزه با گسترش شبکه های اطلاع رسانی مرجعیت اخبار تغییر پیدا کرده و رسانه ملی تنها بخشی از سهم انعکاس را دارد. در همین اقدام روزنامهها و مجلات مکتوب، رسانه ملی، فضای مجازی در کنار هم نقش بسزا و مکملی را ایفا می کنند».
ایرنا
صفحه معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز طی امروز و تا این لحظه اقدام به انتشار دو خبر با عناوین «میزان اعتبارات قرآنی برای کاتبان و خوشنویسان کافی نیست» و «میعادگاه منتظران، آماده میزبانی از عاشقان امام زمان(عج)» بر روی خروجی خود کرده که یکی از این اخبار در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار دارد.
در بخشهایی از خبر قرآنی امروز این صفحه که عنوان «میزان اعتبارات قرآنی برای کاتبان و خوشنویسان کافی نیست» دارد و در گفتوگو با سیدعلی سرابی، نایب رئیس مرکز طبع و نشر قرآن کریم منتشر شده، آمده است: «شش ماه پیش سید علی سرابی نایب رئیس مرکز طبع و نشر قرآن کریم از کتابت قرآن به خط 10 نفر از خوشنویسان ایرانی خبر داد و گفت که کتابت هر قرآن حداقل دو سال زمان می برد و حالا از پایان کتابت دو قرآن و آماده شدن سومین کتابت سخن می گوید.
وی روز دوشنبه به ایرنا گفت: کتابت قرآن کاری سخت و زمانبر است به عبارتی یک کتابت پرسرعت از نظر زمانی حداقل دو سال به طول می انجامد، به همین دلیل خوشنویسان به تدریج کتابت را آغاز کرده و به تدریج نیز آن را به پایان می برند.
سرابی افزود: پنج عنوان کتابت در دارالکتابه وابسته به مرکز طبع و نشر قرآن کریم انجام شده و حاصل آن انتشار دو قرآن با خوشنویسی است، یک قرآن به خط مرتضی رهنما در حال آماده سازی است که طی ماه های آینده چاپ می شود.
قائم مقام شورای عالی قرآن ادامه داد: یک قرآن با نسخ ایرانی به خط محمد علی قربانی سال گذشته رونمایی شد و علیرضا تک دهقان نیز قرآنی را با نسخ شبه قاره کتابت کرده بود که احتمالا در سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب رونمایی خواهد شد.
وی اضافه کرد: همین تعداد از اساتید نیز در حال کتابت هستند و برخی از این خوشنویسان در حالی که کارگاههایی را برگزار میکنند، به تدریج برای کتابت کامل قرآن آماده میشوند.
سرابی اظهار کرد: یکی از محورهای اصلی کار ما در دارالکتابه برای کتابت قرآن با رویکردهای مختلف و بر اساس نیازهایی است که در جامعه وجود دارد، یعنی علاوه بر این که نیاز به کتابت های آسان برای آموزش مبتدیان داریم، به کتابتهای برجسته هنری برای ارتقای سطح کتابت و طرح در جهان اسلام هم نیازمندیم».
ایسنا
تعداد سه خبر با عناوین «برنامههای کنگره شعر اهل بیت (ع) تشریح شد»، «همایش ادبی «العبد» در شهرستان فومن» و «ورود دستگاههای دولتی به برپایی موکب محدود میشود» طی امروز و تا این ساعت بر روی خروجی صفحه دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان منتشر شده که هیچ کدام از این اخبار نیز در حوزه قرآنی جای ندارند.
باشگاه خبرنگاران جوان
هفت خبر با عناوین «محبت اهل بیت(ع) در کلام حضرت علی(ع)»، «نماز و دعای حضرت صاحبالزمان(عج)»، «نشانههای منتظر واقعی امام زمان (عج)/جامعه اسلامی امروز برای همکاری با امام زمان(عج) مهیاتر است/ چه زمانی افراد تهدیدی برای دولت موعود میشوند؟»، «زندگی نامه شهید علی رضا امامی»، «حکم خوانندگی زن/ آیا گوش دادن به صدای موسیقی زن حرام است؟»، «چرا همیشه باید نماز بخوانیم؟» و «اعزام 650 زائر بار اولی به عتبات عالیات از پانزدهم اردیبهشت» بر روی خروجی صفحه قرآن و عترت خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان منتشر شده که هیچکدام از این اخبار نیز در خوزه قرآنی جای ندارد.
ایبنا
صفحه دین خبرگزاری تخصصی کتاب ایران نیز طی امروز و تا این ساعت اقدام به انتشار سه خبر با عناوین «سه رمان انقلابی جدید از سوی بهنشر در راه نمایشگاه کتاب»، «بسته پیشنهادی ایبنا از کتابهای منتخب حوزه دین» و «عصرانه نویسندگان مشهدی در شب نیمه شعبان» بر روی خروجی خود کرده که این اخبار نیز قرآنی نیستند.
میزان
«کلام پیامبر(ص) و ائمه اطهار درباره غیبت منجی عالم» عنوان تنها خبر امروز صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان را تشکیل میدهد که این خبر نیز در حوزه عترت منتشر شده و در حوزه تخصصی قرآن کریم جای ندارد.
انتهای پیام