کد خبر: 3712224
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۱
سیدمهدی سیف:

گزینش شرکت‌کنندگان مسابقات بین‌المللی قرآن در کشور مبدأ صورت گیرد

گروه مسابقات ــ سیدمهدی سیف، از اساتید راهنمای سی‌وپنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن، ضمن توضیح درباره نقش اساتید راهنما در مسابقات قرآن بر اینکه متسابقان پیش از حضور در رقابت‌ها باید به طور دقیق گزینش شوند، تأکید کرد.

مسابقات بین‌ المللی

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ در سی‌وپنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران(31 فروردین تا 6 اردیبهشت 97)، سیدمهدی سیف به همراه محمدحسین سعیدیان به‌عنوان اساتید راهنما، به راهنمایی و بیان نکات لازم به متسابقان پرداختند. سیدمهدی سیف، حافظ و مدرس قرآن در گفت‌وگو با ایکنا به بیان اهمیت نقش استاد راهنما پرداخت که در ادامه این گفت‌وگو را می‌خوانید؛

- درباره نقش استاد راهنما و کمکی که در این بخش برای متسابقان دارید، بفرمایید.

حضور استاد راهنما، چندسالی‌ است که در مسابقات، لحاظ شده است تا با توجه به ویژگی تلاوت هر شرکت‌کننده به بیان نکات تلاوت او بپردازد. این کار بسیار شایسته و خوبی است که البته در سال‌های گذشته اساتید راهنما عمدتاً بعد از قرائت قرّاء و حفّاظ به راهنمایی آن‌ها می‌پرداختند و تلاوت آن‌ها را ارزیابی می‌کردند و به آن‌ها راهنمایی‌ها و نکات لازم را می‌گفتند. چون همه متسابقان قرار نیست، رتبه برتر را کسب کنند و این راهنمایی‌ها و ایراد نکات لازم به آن‌ها به‌عنوان یک هدیه و دستاورد برایشان تلقی می‌شود و باعث می‌شود با خشنودی مسابقات را ترک کنند.

اما الحمدلله در این دوره از مسابقات، شاهد آن بودیم که برای اولین بار این نکات و راهنمایی‌ها، قبل و هم بعد از تلاوت متسابقان به آن‌ها یادآور می‌شد و این موضوع باعث شد تا اگر متسابقی فاصله زیادی از سایرین دارد از ادامه مسابقه بازداشته شود زیرا باید رقابت در مسابقه منطق داشته باشد، مثلا؛ اگرچه شأن قرآن اجل از این موضوعات است، اما در مثال مناقشه نیست، در مسابقات ورزشی، افرادی که به رقابت با یکدیگر می‌پردازند، همسنگ هم هستند، اینطور نیست که وزن 50 کیلو با وزن 100 کیلو کشتی بگیرد، شاید تفاضل وزنشان حداکثر یک یا دو کیلو باشد، نه 50 کیلو اختلاف! لذا قاری و حافظی که اشتباهات زیادی در تلاوت خود دارد و هنوز زیبایی‌های قرائت قرآن را کسب نکرده و اصطلاحاً در حداقل نصاب هم نیستند، آن‌ها را از دور مسابقات حذف می‌کنیم، اما از آن‌ها مهمان‌نوازی می‌کنیم و با بیان نکاتی که به تلاوت آن‌ها کمک می‌کند به آن‌ها یاری می‌رسانیم، حتی می‌توانیم برای آن‌ها کلاس‌های آموزشی بگذاریم که این مرحمی برای متسابقانی است که در مسابقات ناکام مانده‌اند، هدف ما نمایش نیست، هدف خدمت به متسابقان است، زیرا امر راهنمایی بسیار سازنده است و جنبه تبلیغی هم دارد.

- چرا متسابقانی که از حداقل‌های لازم برخوردار نیستند از کشور مبداء گزینش نمی‌شوند تا اگر قرار به حذف آن‌ها در مراحل ابتدایی مسابقات است، دیگر این هزینه برای رفت‌وآمد آن‌ها نشود؟

این مسئله مربوط به برگزاری آزمون ورودی است که نباید در ایران اتفاق بیفتد و باید در کشورهای مبداء انجام شود، چون کار سختی نیست. خیلی وقت‌ها این گزینش‌ها به عهده رایزن‌های فرهنگی و سفارت‌های ما گذاشته می‌شود که معلوم نیست افراد متخصص در آن‌جا حضور داشته باشند و بتوانند به درستی گزینش را انجام دهند. اما امروزه با وجود وسایل ارتباطی گسترده که عموم مردم به آن دسترسی آسان دارند، می‌توان این گزینش را به صورت مجازی انجام داد.

البته باید این کار با یک سازوکار تربیتی صورت گیرد، به‌طوری که هیچ متسابقی نرنجد و اگر کسی حداقل‌های لازم را در گزینش نداشت، کریمانه راهنمایی‌اش کنیم و نکات لازم را به آن‌ها گوش‌زد کنیم تا در ادوار دیگر بتواند در مسابقات شرکت کند، نه اینکه بدون هیچ نظارتی متسابقانی که حداقل‌ها را ندارند، این هزینه‌ها را به کشور وارد کنند و خود نیز هیچ بهره‌ای نتوانند از مسابقات ببرند.

اگر ادعای اخلاق قرآنی داریم، همین عزیزانی که در این دوره از مسابقات از شرکت بازماندند نیز، باید با احترام برایشان جلسه گذاشته شود و به آن‌ها آموزش داده شود و همان‌طوری که شما پیشنهاد دادید که نظر ما هم همین است، گزینش از همان کشور مبدأ صورت گیرد. حال اگر کشوری قاری یا حافظ در سطح مسابقات ما ندارد به عنوان میهمان از او دعوت کنیم که به تماشای مسابقات بیاید تا بتوانند در فضای مسابقات قرار گیرند و برای آن‌ها جنبه آموزشی داشته باشد.

انتهای پیام

captcha