کد خبر: 3720737
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۳
غلامرضا غفاری:

حرکت‌های خودجوش فرهنگی دانشجویان جبران کمبودها است

گروه دانشگاه ــ معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفت: فعالیت‌های خودجوش دانشجویان در حوزه فعالیت‌های فرهنگی کمبودهای بودجه‌ای این حوزه را جبران می‌کند.

حرکت‌های خودجوش فرهنگی دانشجویان، جبران کمبود‌ها است
 
غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با ایکنا، درباره وضعیت بودجه فرهنگی دانشگاه‌ها و مراکز علمی و آموزشی اظهار کرد: خوشبختانه در دانشگاه‌ها حجم فعالیت‌های فرهنگی قابل توجه است و این مسئله باید با درنظر گرفتن بودجه‌ای که در اختیار آنهاست لحاظ شود؛ زیرا این بودجه زیاد نیست. از سوی دیگر بودجه فرهنگی دانشگاه‌ها در کنار سایر بودجه‌هایی که به دانشگاه‌ها تخصیص داده می‌شود، جایگاه خود را دارد.
 
وی با بیان اینکه حجم انتظارات در این بخش و مطالبه‌هایی که نسبت به فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها وجود دارد زیاد است، گفت: برای آنکه فعالیت‌های گسترده‌تری در حوزه فرهنگی صورت گیرد، بودجه تخصیص‌یافته به این حوزه، چندان مناسب نیست. تلاش می‌شود با تعاملی که با دیگر مجموعه‌ها صورت می‌گیرد این کاستی جبران شود.

معاون فرهنگی وزیر علوم با اشاره به تلاش دانشجویان در راستای گسترش و تعمیق فعالیت‌های فرهنگی و حرکت‌های خودجوش آن‌ها در این زمینه، ادامه داد: در این بین دانشجویان با توجه به اهتمام و تلاشی که دارند و وقتی که در حوزه فعالیت‌های فرهنگی صرف می‌کنند و انرژی که در این حوزه می‌گذارند، بهترین کمک برای جبران این کمبود‌ها است، چراکه اغلب فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها خودجوش و از سوی دانشجویان دغدغه‌مند است و این فعالیت‌ها کسری بودجه و دیگر کمبود‌ها را جبران می‌کند.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا بودجه فعالیت‌های فرهنگی بر اساس طرح‌ها و پروژه‌های پیشنهادی از سوی دانشگاه‌ها اعطا می‌شود و یا هر دانشگاه سهمی دارد و بودجه با این قاعده اختصاص پیدا می‌کند؟ گفت: از این حیث باید گفت که در بخش پژوهش در حوزه فرهنگ چنین وضعیتی صادق است و بودجه به پژوهش‌های حوزه فرهنگ در دانشگاه‌ها متناسب با طرح و برنامه تخصیص می‌یابد؛ به‌ویژه در حوزه پژوهش‌های قرآنی که در مقایسه با دیگر حوزه‌های پژوهشی فرهنگ، بودجه تخصیص‌یافته پایین نیست و در این مورد دست مجموعه معاونت فرهنگی بازتر است.

غفاری افزود: البته در بخش پژوهش‌های قرآنی ورود مستقیم به آن معنی نداریم و بیشتر بر مسائل فرهنگی این حوزه تمرکز داریم و ترویج مباحث مربوط به قرآن از اولویت‌های معاونت فرهنگی است و در نتیجه بیشتر کار‌ها و فعالیت‌ها در قالب جشنواره‌هایی است که در مقیاس‌های مختلف در درون دانشگاه‌ها، به صورت منطقه‌ای و ملی برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: امسال نیز برگزاری سی و سومین جشنواره دانشجویی قرآن و عترت در سطح ملی را خواهیم داشت که میزبانی این دوره بر عهده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. سال گذشته وزارت بهداشت، عهده‌دار برگزاری این مسابقات بود.

معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین با تقدیر از حضور فعال و پویایی که جهاد دانشگاهی در بیست و ششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم داشت با ارزیابی مثبت عملکرد دانشگاه‌ها در بخش دانشگاهی، اظهار کرد: هر کدام از دانشگاه‌های حاضر در بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن بر روی یک موضوع مشخصی متمرکز بودند. دانشگاه تهران روی بحث تدبر در قرآن، دانشگاه علامه طباطبایی روی بحث قرائت قرآن، دانشگاه علوم قرآن و حدیث در ارتباط با فعالیت‌های مجازی در حوزه ترویج معارف و آموزه‌های دینی فعالیت داشت و دانشگاه هنر نیز محصولات هنری این دانشگاه را به نمایش گذاشته بود.

انتهای پیام
captcha