به گزارش ایکنا؛ روزگار عجیبی است. دنیا غرق در فریبکاری مزورانی است که تنها به همین چند روزه دلخوشند و معنای انتظار را لابلای تمام روزمرگی و مرگ روزهای خود فراموش کردهاند. در همین حین اما بسیاری از خداجویان و حقپرستان در جستجوی دورافتادهترینها و بیکسترینها هستند؛ دورافتادهترین پیرمردها و پیرزنهایی که گاهی با گذشت بیش از نیمقرن عمر، هنوز در حسرت یک دیدارند، بیکسترین جوانانی که در انتظار حامیانی هستند تا به زندگی خود معنا ببخشند و در تنگناهای سخت اقتصادی دستی از دستان هموطنانشان شانههایشان را بفشارند و بذری از امید در دلشان بکارند.
روزهای عجیبی است؛ روزهایی پر از شور و شوق حضور. آن هم حضور یک امام مهربان که با تمام وجود در دل ایرانیان رخنه کرده است. جشنی از نور و شور برپاست این روزها و این پاره تن رسول الله(ص) شده مهربانترین باغبان برای کاشتن بذر امید در خاک وجودی آدمیان. با پرچم سبز گنبد و دستان پرمهرش، خادمان پربرکتش را راهی شهرهای بزرگ و حتی کورهراهها کرده تا این ماموریت به خوبی صورت پذیرد.
حالا یازده سال است که جشن شکوه حضور حضرت رضا(ع) تنها به مشهد ختم نمیشود و به جشنوارهای تبدیل شده برای لمس حضور در تمام ایران و حتی چندین نقطه استراتژیک فرهنگی در جهان. بسیاری در این روزها نمیتوانند در صحن و سرای رضوی حضرت حاضر شوند اما این روزها همه ایران به همت جوانان باانگیزه و انقلابی زیر سایه شمسالشموس هستند.
رشد 30 درصدی/ حضور در 2000 نقطه جهان
امسال اما تنها ایران و شیعیانش نیستند که زیر سایه خورشید رفتهاند؛ بلکه مثل همین دیار که قبله دلهاست، با برگزاری جشنهای زیر سایه خورشید در 2000 نقطه از جهان، رشد دفعی و 30 درصدی نسبت به سال پیش داشته و این هم به برکت دستاندرکاری جوانان این مرز و بوم است و حالا این روزها، پرچم پربرکتش روی سر اهل سنت، بودائیست و پیروان سایر ادیان جای خوش کرده است.
طی این دهه پرشور و کرامت، ۸۰ کاروان رضوی متشکل از خدام، فعالان فرهنگی، مداحان و مبلغان به استانهای مختلف کشور سفر میکنند که آغازگر این جشنها، جشنهای دخترانه در ابتدای دهه و همزمان با ولادت حضرت معصومه(سلامالله علیها) بودند.
مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی که برای برنامه ریزی این جشنها، نگاهی فراتر از آنچه در اعیاد مرسوم است داشت، هدف را تنها یک جشن و مراسم عمومی تعریف نکرد بلکه برنامه بازدید از بیمارستانها، پادگانها و مراکز دانشبنیان در دستور کار قرار گرفت که حاصل آن، برپایی 9 هزار رویداد فرهنگی در سراسر کشور و جهان بود.
با توجه به شعار سال و برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی، پرچم بارگاه منور امام رضا(علیهالسلام) به مراکز صنعتی سنگین و سبک و فروشگاههای تولیدی و توزیعی رفت.
سایه خورشید در میان پناهندگان میانماری، مناطق جنگزده سوریه
مرزهای میان ایرانیان اقلیتهای گوناگون و حتی مرزهای قارههای همجوار. امسال کاروانهای رضوی در قاره آسیا، اروپا و آفریقا حاضر شدند و با حضور در مراکز دانشگاهی، مناطق اهل تسنن و شیعه، بیمارستان و مراکز درمانی، دیدار با علمای شاخص، برگزاری کرسیهای تلاوت قرآن بهعنوان زبان مشترک و نمایشگاه خیابانی در اروپای غربی و هلند و حتی در میان پناهندگان میانماری، مناطق جنگزده سوریه نیز و برای نخستین بار در کردستان عراق آیین نخبگانی و ادیانی برگزارشد.
درست است، در جریان جشنها و اعزامها، کراماتی از جانب امام رضا(ع) رخ میدهد و این به برکت امیدی است که در دلهای آنان جوانه زده؛ بعد علمی نیز از دیگر مسائلی است که این خادمان پی میگیرند تا بستری برای ارتباطات گسترده با آن کشور در حوزههای گوناگون برقرار شود.
بسترسازی امید در سایه کرامت کریم
در حقیقت باید گفت که یکی از اهداف این کاروانها بسترسازی امید در سایهسار کرامت این بزرگواران مدفون در ایران است. امسال با گذشت یک دهه از این جشنهای عظیم، کاروانهای زیر سایه خورشید در فضای عمومی به سراغ کسانی میرود که برای مردم کاری انجام داده و خدمت کردهاند مثل خانواده آتشنشانی که پدر خانواده جان خود را ازدستداده است. حتی در روزهای گذشته یک کاروان مسیر 120 کیلومتری به یک منطقه روستایی را بیش از 10 ساعت طی کردند تا در وسعت همهگیر کردن این کرامت سهمی الهی داشته باشند.
در همن مسیر، امسال بازدید از بازارهای محلی و سنتی برای تشویق تولیدات بومی و سرکشی از شرکتهای دانشبنیان و جوانمحور، دیدار با معلولان و کارخانجات استانی و دیدار با اصناف، بازاریان، کشاورزان و دامداران حس خدمت را در دل همه ایران و ایرانیان با هر صنف و قشری زنده کرده و در حال به بار نشاندن جوانههای امید است.
البته هنوز چند روستا و شهر ایران و چند شهر خارجی مانده، هنوز نور سایه خورشید به همه جای جهان نرسیده پس تا جمعه همچنان سایه خورشید و عطر یوسفمان را با خود میگردانیم.
انتهای پیام