محمد قاسمیپور، مسئول دفتر مطالعات و ادبیات فرهنگ پایداری امور استانهای حوزه هنری در گفتوگو با خبرنگار ایکنا؛ درباره نشستهای آموزشی که توسط این بخش از حوزه هنری برگزار میشود، عنوان کرد: وظیفه برگزاری کارگاههای آموزشی برای آموزش تاریخ شفاهی، فن گفتوگو و مصاحبه برای ثبت و ضبط خاطرات و آموزش خاطرهنگاری را به استانها محول کردهایم.
وی با بیان این مطلب افزود: این آموزشها به صورت کارگاههای مستمر و ماهیانه برگزار میشود. در هفت سال گذشته 180 کارگاه با اعزام مدرس کشوری در مراکز استانی برگزار شده است که در قالب یک یا دو روز برپا شد.
قاسمیپور در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: یکی از اقداماتی که در این راستا صورت گرفته است، انتخاب مدرس و اعزام آنها برای برپایی نشستها در مراکز استانی بود که برخلاف دهه 80، اکنون مصاحبهکنندگان و صاحب قلمان خوبی را در استانها داریم که به مستندنگاری علاقهمند هستند.
وی گفت: خاطرات را براین اساس بازنویسی، تنظیم و تدوین میکنیم. مطابق ارزشیابی که انجام شده است، امکان اینکه تعداد افراد مورد نظر در استانهای مختلف متفاوت باشد وجود دارد. البته باید به این موضوع اذعان کرد که تمام مراکز استانی، نیروهای ارزندهای را در راستای گفتوگو، ثبت و ضبط خاطرات در استانداردهای بالا دارند.
قاسمیپور همچنین با یادآوری اینکه پیش از این افراد از تهران به استانها اعزام میشدند، عنوان کرد: اکنون این اتفاق با استفاده از نیروهای بومی و محلی در استانها اتفاق میافتد. این کارگاهها با موضوع فنون و تکنیک مصاحبه در تاریخ شفاهی و آموزش خاطرهنگاری به صورت خودنوشت، تنظیم و تدوین تاریخ شفاهی برگزار میشوند.
انتهای پیام