کد خبر: 3743450
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۲

مروری بر اخبار معارفی رسانه‌ها/ سهولت ترویج فرهنگ قرآنی با ادغام موسسات

گروه اندیشه ــ دومین نشست اتحادیه موسسات قرآنی مردمی کشور امروز برگزار شد و در این نشست مباحثی در این خصوص مطرح و روی این مسئله که ترویج فرهنگ قرآنی با ادغام موسسات راحت‌تر خواهد بود تاکید شد.

به گزارش ایکنا؛ بخش معارفی رسانه‌ها امروز یازدهم شهریور تحت‌الشعاع دومین نشست اتحادیه موسسات قرآنی مردمی کشور بود که پیش از ظهر امروز با حضور مرتضی طلایی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه موسسات قرآنی ـ مردمی کشور و حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه و عضو هیئت رسیدگی به امور موسسات برگزار شد. در ادامه مروری بر اخبار سرویس‌های خبری می‌اندازیم؛

تسنیم

صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم تا ساعت ۱۴ امروز تعداد ۹ خبر منتشر کرده است که عناوین آن‌ها عبارت از «برگزاری دوره معارفی نماز برای ۱۵ هزار آموزش‌یار نهضت سوادآموزی»، «احیای مملکت وجود آدمی با دعا و نیایش»، «سیری در تاریخچه استحاله فرهنگی/چه‌کسی به دنبال ایدئولوژی «اسلام سلطنتی» در ایران بود؟»، «مدیر شبکه قرآن با جامعه قرآنی دیدار کرد»، «حامد رهنما دبیر هفته ملی کودک شد»، «فراخوان ثبت‌نام برای حضور در مسابقات بین‌المللی قرآن امارات»، «خرم‌آباد میزبان پیرغلامان حسینی می‌شود»، «ما گوش به نصایح رهبر نداده‌ایم/ بحران ما نتیجه کفران نعمت است» و «با کاروان نور/زمانی که امام حسین (ع) به فرزندش مژده بهشت داد» هستند.

در بخش‌هایی از خبر «مدیر شبکه قرآن با جامعه قرآنی دیدار کرد» آمده است نشست هم‌افزایی این رسانه با جامعه قرآنی کشور پیرامون موضوعات گوناگون و اقدامات پیش رو، شب گذشته ۱۰ شهریورماه همزمان با ولادت امام موسی کاظم (ع) در محل امامزاده ابوالحسن (ع) شهر ری برگزار شد.

در این جلسه، جعفر فردی، قاری بین‌المللی قرآن کریم به تلاوت آیاتی از سوره بقره و حمد پرداخت که تحسین حاضران را به همراه داشت و سپس بحث‌های همفکری و هم‌افزایی قرآنی در فضایی صمیمی با حضور محمدحسین محمدزاده، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما و اساتید پیشکسوت قرآن کریم همچون، سیدمحسن و سیدحسین موسوی بلده، علی فربین، محمدرضا صلح‌جو، مجید زکی‌لو، حسن حکیمی، خسرو امینی و برخی دیگر از اساتید قرآنی کشور برگزار شد.

همچنین در بخش‌هایی از این گزارش که مربوط به سخنرانی محمدزاده است می‌خوانیم امروزه، اهمیت باهم بودن گروه‌های موثر و مرجع در هر رسانه برای پیشبرد اهداف عالی آن مجموعه بر هیچ‌کس پوشیده نیست، گروه‌های مرجع و موثر سرمایه‌های اصلی یک رسانه‌اند؛ زیرا پل ارتباطی رسانه و مردم تلقی می‌شوند به گونه‌ای که بسیاری از پیشنهادات و انتقادات از جانب همین گروه به رسانه انتقال می‌یابد، همچنین بسیاری از پیام‌هایی که یک رسانه نیاز به ترویج آن دارد توسط این گروه موثر در میان مردم توسعه می‌یابد.

فارس

صفحه قرآن و فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس تا ساعت ۱۴ امروز چهار خبر را روی خروجی خود برده است و طبق روال روزانه در ابتدا ترتیل یک صفحه از قرآن با صدای شهریار پرهیزکار منتشر شده است و تیتر دیگر اخبار عبارت از «انسجام جامعه قرآنی رشد فعالیت‌ها را به دنبال خواهد داشت»، «تلاوتی از سعید پرویزی/ آیاتی از سوره مبارکه حجرات» و «جوانی که با دست خالی اولین مرکز شبانه‌روزی حفظ قرآن غرب کشور را تأسیس کرد» هستند.

ایسنا

صفحه دین و اندیشه خبرگزاری ایسنا تا ساعت ۱۴ به انتشار پنج خبر پرداخته که عناوین آنها عبارت از «خانه مجتهدِ فروع و اصول دین را پیدا کردند»، «مقتل قتیل العبره ابن علی قائد البرره نقد و بررسی می‌شود»، «تعداد زیاد امامزادگان در ایران، دلیلی بر انکار وجود آن‌ها نیست»، «ترویج فرهنگ قرآنی با ادغام موسسات راحت‌تر است» و «پیشبرد برنامه‌های فرهنگی ایران در خاج از کشور با تأکید بر اقتصاد مقاومتی» هستند.

خبر «ترویج فرهنگ قرآنی با ادغام موسسات راحت‌تر است» مربوط به دومین نشست اتحادیه موسسات قرآنی مردمی کشور است که در بخش‌هایی از آن آمده است در ابتدای این نشست مرتضی طلایی ـ رئیس هیات مدیره اتحادیه قرآنی مردمی کشور ـ با اشاره به مطالبی درباره موسسات قرآنی مردمی کشور و راهگشایی فعالیت‌های قرآنی اظهار کرد:‌ ما امیدواریم که راهگشایی برای فعالیت‌های قرآنی کشور داشته باشیم و امروز برای موضوع ادغام اتحادیه‌های قرآنی گرد هم جمع شده‌ایم. از سال ۱۳۸۷ زمزمه موضوع ادغام مطرح شد و طرح این موضوع جدای از آنکه توسط موسسات قرآنی انجام شد، در سال‌های ۸۷ تا ۸۸ اتحادیه موسسات قرآنی با آن مخالفت کرد اما همکاران ما پیگیر ادغام موسسات بودند تا نهایتا این گفت‌وشنودها در اولین نشست خبری در باغ موزه دفاع مقدس در سال ۸۹ شکل گرفت.

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، عضو هیات رسیدگی به موسسات قرآنی مردمی کشور نیز از دیگر سخنرانان این نشست بوده که در در صحبت‌های خود آورده است که اساسنامه اتحادیه کشوری در شورای توسعه قرآنی تصویب و حل شد و نهایتا به اینجا رسیدیم که اساسنامه‌های مشترک و هیات رسیدگی را به تصویب برسانیم. دوستان ما که دو، سه نفر هستند به شکل مکرر در این راه سنگ‌اندازی می‌کنند. اساسنامه اتحادیه‌های کشوری را خودشان تصویب کردند و حالا آن را نقض و ممانعت ایجاد می‌کنند و بعد از تصویب اساسنامه در اولین روز از ادغام اتحادیه‌های استانی به وزارت ارشاد استان‌ها نامه زدند برای منع ادغام اتحادیه‌ها و این نوعی کارشکنی است.

درست در همان زمانی که آمریکا از برجام خارج شد این دوستان ما هم برخلاف قانون و آیین‌نامه از شورای توسعه قرآنی و اتحادیه قرآنی خارج شدند و رفتاری خلاف قانون این اساسنامه انجام دادند. دوستان ما باید از انحصارطلبی در اتحادیه‌های قرآنی کشور دوری کنند. دبیرخانه شورای توسعه قرآنی بر ادغام تأکید دارد اما دبیر شورای توسعه قرآنی نسبت به اتحادیه‌های قرآنی سکوت می‌کند که نقش بسیار تأثیرگذاری را در تأخیر ادغام اتحادیه‌های قرآنی دارد.

ایرنا

صفحه معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز تا ساعت ۱۴ امروز به انشتار یک خبر با عنوان «دستیابی به اهداف قرآنی با سیستم دولتی امکانپذیر نیست» پرداخته است.

باشگاه خبرنگاران جوان

صفحه قرآن و عترت این خبرگزاری تا ساعت ۱۴ به انتشار شش خبر پرداخته که تیتر آنها عبارت از «حکمت گفتن الحمدلله پس از عطسه کردن چیست؟»، «حدیث امام هادی(ع) درباره دنیا»، «ویژگی‌های فرشتگان در قرآن و احادیث»، «زندگی نامه پاسدار شهید علیرضا طالعی»، «چرا توزیع بودجه اتحادیه‌های قرآنی جانب‌دارانه صورت می‌گیرد؟» و «نشست هم‌افزایی شبکه قرآن و معارف سیما با جامعه قرآنی کشور برگزار شد» هستند.

مهر

صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر تا این ساعت به انتشار یک خبر پرداخته که تیتر آن عبارت از «تشکیل کمیسیون آموزش عمومی قرآن بعد از یکسال» است.

این خبر مربوط به مصاحبه‌ با حجت الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و در خصوص مصوبات چهل و یکمین جلسه شورای توسعه فرهنگی است که در بخش‌‌هایی از آن می‌خوانیم در چهل و یکمین جلسه چند دستور خارج از جلسه بررسی شد که گزارشی از وضعیت آموزش قرآن در مناطق محروم کشور اولین آن بوده است. بر همین اساس مصوب شد پس از مذاکره با نهادهای مسئول با دبیری شورای توسعه وضعیت آموزش قرآن در مناطق محروم پیگیری شود. مورد دیگر نیز گزارشی مکتوب از وزیر کمیسیون پژوهش آموزش عالی کشور در نظام بهداشت و سلامت بود که پیگیری و حل و فصل آن مورد توجه واقع گرفت.

ایبنا

صفحه دین خبرگزاری کتاب ایران نیز تا این ساعت به انتشار یک خبر با عنوان «مسائل مذهبی نباید به صورت کلیشه در رمان مطرح شود» پرداخته است.

میزان

«رابطه‌ غذای سالم حلال با الزامات دینی/غذای سالم امتیازی از سوی دین به جامعه‌ اسلامی» نیز عنوان تنها خبری است که تا ساعت ۱۴ امروز در صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان منتشر شده است.

انتهای پیام

captcha