کد خبر: 3767176
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۵
وزیر علوم:

«جشنواره حرکت» حرکت به سوی کاربردی کردن آموخته‌ها است

گروه دانشگاه ــ منصور غلامی در یازدهمین جشنواره ملی حرکت با بیان اینکه دانشگاه‌های ما بسیار دیر وارد بحث کاربردی کردن نتایج فعالیت‌های علمی شدند، تاکید کرد: فعالیت انجمن‌های علمی به جشنواره حرکت ختم نمی‌شود و اینجا آغازی بر اتصال با جامعه و کاربردی کردن آموخته‌ها در جهت رفع نیاز‌های کشور است.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از اداره‌کل روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، منصور غلامی صبح امروز دوشنبه، ۵ آذرماه در آیین آغاز به کار یازدهمین جشنواره ملی حرکت در دانشگاه اصفهان اظهار کرد: این جشنواره از ۱۲ سال گذشته در وزارت علوم اجرا می‌شود و رویداد خوبی است که روز به روز کامل‌تر می‌شود. اگر این مسیر خوب باشد و ادامه کار به نحو مطلوب صورت گیرد اثرات موثرتری خواهد داشت.

وی تشکیل انجمن‌های علمی در دانشگاه‌های کشور را با وجود همه مسائل و مسئولیت‌ها از اقدام‌های خوب وزارت علوم دانست و گفت: در هفته پژوهش امسال نیز بخش صنعت و بخش خصوصی که طالب ایده‌های نو هستند حضور پررنگ تری خواهند داشت.

غلامی با بیان اینکه استقبال چشمگیر دانشجویان، نخبگان و محققان خارجی از یازدهمین دوره جشنواره ملی حرکت نشان‌دهنده این است که ایران به عنوان کشوری فعال در حوزه علم و فناوری مورد توجه دنیا به خصوص دانشجویان خارجی است، تاکید کرد: استقبال محققان خارجی از این جشنواره همچنین نشان می‌دهد که آن‌ها به این قبیل رویداد‌ها اطمینان و اعتماد دارند و حاضرند با حضور در آن در کنار دانشجویان ایرانی دستاورد‌های علمی خود را ارائه کنند و کشور ما را امن و مطمئن می‌دانند.

وی افزود: اقبال و حضور تعداد زیاد انجمن‌های علمی از کشورمان و حضور تعداد قابل توجهی از دانشجویان خارجی در این دوره از جشنواره از بخش‌های امیدوارکننده و ویژه بوده است. سال‌های گذشته در هفته پژوهش قرارداد‌های خوبی از دستاورد‌های علمی و پژوهشی دانشجویان با صنعت و بخش خصوصی داشتیم.

غلامی انجمن‌های علمی را نمایندگان دانشجویان فعال علمی خواند و گفت: این جریان انجمن‌های علمی در جشنواره حرکت ختم نمی‌شود بلکه آغاز مهمی برای اتصال با جامعه و کاربردی کردن آموخته‌ها در جهت رفع نیاز‌های کشور است.

وی نمونه‌ای از این کاربرد‌ها را شکل‌گیری شرکت‌های دانش بنیان در کشور دانست و افزود: در زمان حاضر حدود پنج هزار شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که حدود ۲ هزار شرکت از آن‌ها در حوزه وزارت علوم و در کنار دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزشی و پژوهشی فعال هستند. بسیاری از این شرکت‌های دانش بنیان با وجود سابقه اندک، کار‌های بسیار مهمی از لحاظ اثرگذاری، اشتغال و سرمایه‌گذاری انجام داده‌اند.

وزیر علوم همچنین با تاکید بر اینکه دانشگاه‌های ما بسیار دیر وارد بحث کاربردی کردن نتایج فعالیت‌های علمی شدند، گفت: دانشگاه‌های بزرگ دنیا از نیم قرن گذشته به این بخش وارد شدند، اما دانشگاه‌های ما از ۲۰ سال گذشته این رویکرد را دنبال کردند که البته آثار و نمود آن در این مدت کم قابل توجه است.

غلامی با تاکید بر اینکه فعالیت‌های پژوهشی از اواخر دهه ۷۰ به شکل انتشار مقاله، اجرای طرح‌های پژوهشی و ایجاد موسسه‌های تحقیقاتی در دانشگاه‌های کشورمان شکل گرفت، افزود: از اواخر دهه ۸۰ نیز به سمت کاربست دانش، تولید فناوری و تشکیل دانش‌های بنیان وارد شدیم. با وجود برخی محدودیت‌ها و مشکلاتی که در مقابل بخش تولیدی و صنعتی وجود دارد توجه و استفاده از فناوری در بین آن‌ها افزایش یافته و این فرصتی برای دانشگاه‌ها و جامعه علمی کشورمان برای خدمت و حل مسائل کشور است.

هوشنگ طالبی، رئیس دانشگاه اصفهان نیز در این آیین گفت: جشنواره ملی حرکت بزرگ‌ترین رویداد دانشجویی در کشور است و امسال میزبان حدود ۶۰۰ نفر در این رویداد هستیم که حدود ۴۰۰ تن از آن‌ها دانشجویان داخلی و خارجی هستند.

وی این جشنواره را بستری برای تمرین استفاده از فرصت‌های اجتماعی در فضای دانشگاه‌ها خواند و افزود: ۱۰۶ دانشگاه در بخش رقابتی در قالب انجمن‌ها و اتحادیه‌های دانشجویی در این جشنواره شرکت کردند و سه وزارتخانه راه و شهرسازی، ارتباطات و فناوری اطلاعات و ورزش و جوانان نیز با جشنواره همکاری دارند.

گفتنی است، یازدهمین جشنواره ملی حرکت با هدف ایجاد پیوند بیشتر انجمن‌های علمی دانشگاه‌ها با بخش‌های مختلف کشور به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با پذیرش و اسکان مهمانان و مدعوین آغازبه کار کرد. این نمایشگاه در قالب ۱۰۵ غرفه، آثار و دستاورد‌های انجمن‌های علمی دانشگاه‌های برتر سراسر کشور را در رشته‌های علوم پایه، مهندسی، فناوری، علوم نوین، کشاورزی و صنعت به نمایش گذاشته است. همچنین ۸۴ پژوهشگر و دانشجوی خارجی در یک غرفه مشترک توانمندی‌های خود را در این رویداد علمی و فرهنگی به نمایش گذاشته‌اند.
 
نمایشگاه جشنواره ملی حرکت در فضایی به مساحت بیش از سه هزار مترمربع در سالن حجاب دانشگاه اصفهان دایر شده است. یازدهمین جشنواره ملی حرکت با هدف ایجاد پیوند بیشتر انجمن‌های علمی دانشگاه‌ها با بخش‌های مختلف کشور با حضور حدود ۵۴۰ مهمان داخلی و ۸۵ مهمان از ۳۹ کشور تا هفتم آذر در دانشگاه اصفهان ادامه دارد.
 
بر اساس این گزارش، یک‌هزار و ۳۵۵ اثر از ۱۰۶ دانشگاه کشور به دبیرخانه یازدهمین جشنواره ملی حرکت ارسال شد که از میان آن‌ها ۱۰۶ اثر برتر در اختتامیه جشنواره معرفی و تجلیل می‌شوند. توسعه هم‌افزایی علمی ملی و بین‌المللی و تقویت حوزه‌های رقابتی و داوری جشنواره بر اساس استاندارد‌های علمی از راهبرد‌های اصلی اداره کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در این دوره از جشنواره حرکت است.
 
برپایی نمایشگاه، ایجاد تالار‌های گفتگو، برپایی غرفه‌های مربوط به صنایع و تشکیل کارگروه‌های گوناگون از برنامه‌های این جشنواره است.
 
گفتنی است، حدود ۹ هزار انجمن علمی و ۴۰ اتحادیه انجمن‌های دانشجویی در دانشگاه‌های کشور فعالیت می‌کنند.
 
انتهای پیام
captcha