به گزارش ایکنا؛ حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابیفرد، امروز، 9 آذرماه، در خطبه دوم نماز جمعه این هفته که در مصلای امام خمینی(ره) برپا شد، با اشاره به بزرگداشت روز بسیج مستضعفین، گفت: از دانش، تجربه و نقش تعیینکننده و فعال نیروهای مسلح جمهوری اسلامی که بازوی نظام اسلامی و نیرویی مقتدر هستند، تقدیر و تشکر داریم. امروز نیروهای مسلح کشور نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران به معنای واقعی کلمه، یک نیروی مقتدر، بازدارنده و امنیتآفرین است که میبایست بر اقتدار و تواناییهای خویش بیافزاید، کما اینکه شاهد رشد و افزایش این تواناییها هستیم.
وی افزود: قرآن کریم ما را به این راه فراخوانده است «وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّااسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ». این رسالت آحاد ملت اسلام است و با این اقتدار در کنار ملت فلسطین قرار داریم؛ این اقتدار بود که جبهه مقاومت را تا این اندازه قدرت بخشیده و رژیم صهیونیستی را وادار به تسلیم در مقابل مردم غزه کرده است.
امام جمعه موقت تهران ضمن اشاره به انتصاب شهردار تهران و اهمیت و جایگاه شهر تهران به عنوان عاصمه جمهوری اسلامی ایران، نکاتی را بیان کرد و افزود: از شهردار محترم که دانشآموخته دانشگاه و در رشته معماری و شهرسازی است و در این زمینه صاحبنظر است و تجارب طولانی مدیریت دارد، انتظار میرود نظر مقام معظم رهبری را با تکیه بر صاحبان فکر و علم زمینه حضور دانشگاهیان در مدیریت شهر تهران را فراهم کند. نیازمند شهری هستیم که براساس دانش و علم نقشهای طراحی شود و باز مبتنی بر همان دانش و تجربه اجرا شود. بنابراین شهردار باید شهر را برای مدیریت مبتنی بر دانش هموار کند.
وی ادامه داد: توصیه دیگرم این است که برای مدیریت کلانشهر تهران نیازمند همه نهادهای مؤثر و تمام نهادهای دارای نقش در این عرصه هستیم. مدیریتی موفق است که راه را برای اجماع و حضور و مشارکت مسئولان در نهادهای مختلف برای مدیریت شایسته شهر تهران هموار کند. این هنر یک مدیر توانا است، چنانکه از دولت نیز همین انتظار را داریم. این رسالت دستگاه اجرایی است که با صرف وقت و استماع نقدها، زمینه مشارکت دلسوزان انقلاب و دانشگاهیان و تحصیلکردهها را در مدیریت کشور فراهم آورد و این راه رسیدن به اقتدار و عزت است.
ابوترابیفرد با اشاره به چند مسئله مهم و اساسی شهر، اضافه کرد: اولاً باید ارتقای بهرهوری در دستور کار باشد. دولت و شهردار محترم پیش از اینکه به افزایش درآمدها فکر کنید به کاهش و مدیریت هزینهها و ارتقای بهرهوری بیاندیشید، این راه حل معضلات کشور است. باید هزینه مدیریت شهر کاهش پیدا کند و بهرهوری و رضایتمندی مردم ارتقا پیدا کند. نکته دوم منبع درآمد شهرداری است، کدام کشور و شهرداری عاقلی با فروش تراکم شهر را اداره میکند. کدام قاعده علمی اقتضای تخریب معماری شهر را دارد و موجبات عدم رضایت شهروندان را با فروش تراکم به دست میآورد. درآمدزایی از سوی فروش تراکم و عوارض تغییر کاربری، موجب تغییر محیط زیست شهری است و مردم ناراحت هستند و ثانیاً تضییع حقوق شهروندان و ثالثاً آسیب شهرنشینی مذهبی و دینی است.
وی ادامه داد: کدام نهاد علمی تأیید کرده تهران باید به صورت عمودی رشد کند. کدام نهاد علمی تأیید کرده باید این آسمانخراشهای بیضابطه در خیابانهایی که با آن سنخیت ندارد ساخته شود، با تشکیل اتاق فکر راه را برای معماری شهر براساس رشد افقی شهر هموار کنید. این رشد با تفکر دینی و مذهبی سازگار است.
امام جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه در حوزه حمل و نقل نیز کار بزرگی در کشور انجام شده، گفت: اینکه از متروسازی حداقل یکصد سال دور بودیم و اینک در جمهوری اسلامی با جنگ و مشکلات اقتصادی امروز حدود 300 کیلومتر طول خطوط مترو را در شهر تهران شاهد هستیم که حدود سه میلیون نفر سفر با مترو در طول روز شکل میگیرد که خود کار بزرگی است.
ابوترابیفرد بیان کرد: امروز در کنار شهرهایی هستیم که حدود 150 سال قبل مترو را آغاز کردهاند کمااینکه در تمام حوزههای مدیریتی کشور در این 40 سال این اتفاق افتاده است، با وجود تمام نقدهایی که داریم اما در این 40 سال کارهای بزرگی شده است. در طول 3 دهه پس از جنگ 300 کیلومتر مترو برای مردم شریف تهران باارزشی بالا فراهم شده است.
وی در بخش دیگر با اشاره به اینکه پسماند مصرف در تهران دو برابر شهرها و کلانشهرهای مشابه تهران است، تأکید کرد: روزانه 8 تا 9 هزار تن پسماند تولید میشود و متولیان خدمات شهری این پسماند را جمع میکنند، میتوانیم این مصرف را در تهران مدیریت کنیم. شایسته نیست در دوران تحریم دو برابر دیگران پسماند تولید کنیم، آن هم با هزینه حدود 800 میلیارد تومان برای مدیریت شهری. میدانید با این هزینه چه مقدار میتوان خطوط مترو را رونق بخشید.
بنابر این گزارش حجتالاسلام ابوترابیفرد در خطبه اول نمازجمعه این هفته تهران ضمن توصیه به تقوای الهی، گفت: این ایام به دلیل سالگرد تولد پیامبر گرامی اسلام(ص) و رئیس مذهب حضرت امام جعفر صادق(ع) دارای نورانیت است و شناخت جایگاه پیامبر(ص) و سیره ایشان و همچنین ایجاد وحدت بین جامعه و دستیابی به آرمانهای مقدس انقلاب اسلامی لازم و ضروری است و لذا خطبه نخست را در این زمینه بیان میکنم.
وی ادامه داد: جامعه ایمانی و اسلامی براساس آموزههای دینی به چنگ زدن به ریسمان توحید و ریسمان رسالت و امامت دعوت میشود منتهی این دعوت با تکیه بر اصل کلیدی است «اِعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللّه جَمِیعاً وَلاَ تَفَرَّقُوا» آن اصل این است که همه باهم در کنار هم به ریسمان توحید چنگ بزنیم. تأکید بر تمسک جمعی است لذا میفرماید «اِعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللّه جَمِیعاً» و «لاَ تَفَرَّقُوا» هرگز گرفتار تفرقه و تشتت نشوید. اگر تمسک جمعی باشد، راه برای حضور آموزههای وحیانی در جامعه اسلامی هموار میشود اگر تمسک جمعی نبود قرآن در خانه و مدرسه زندانی میشود.
امام جمعه موقت تهران بیان کرد: این تمسک جمعی است که راه را برای حضور آموزههای وحیانی در متن جامعه هموار میکند. از اصول مسلم قرآن، آموزههای وحیانی، استفاده میشود که یکی از خطوط اصلی دین که به تعبیر علامه طباطبایی، نگاه به جامعه و حیات اجتماعی انسان است زیرا در سایه اصلاح جامعه راه برای اصلاح افراد هموار میشود و اگر جامعه اصلاح نشد حیات افراد جامعه در معرض خطر و آسیب است. از همین منظر نگاه دین به حوزه حیات اجتماعی، سیاسی جامعه مطرح میشود.
وی افزود: پیامبر اعظم(ص) مؤسس این نظام سیاسی است و تداوم و ویژگی زعامت آن را در بیانات شان مطرح کردهاند و در حیات اجتماعی شکلگیری جامعه وحیانی نقش وحدت، انسجام امت، نقش تعیین کننده و بیبدیل است و لذا از این زاویه وحدت امت اسلام و جامعه اسلامی به تعبیر رهبر معظم انقلاب وحدت ملی در درون جامعه ما و انسجام اسلامی با نگاه به امت اسلام، اصل ضروری دین است .
خطیب جمعه تهران بیان کرد: آموزههای اسلام بدون استثنا زمینه وحدت جامعه انسانی و وحدت امت اسلام را هموار میکند. پیامبر اعظم(ص) با برجسته کردن شخصیت، عزت، منزلت و کرامت انسان راه را برای وحدت جامعه انسانی هموار میکند.
وی با اشاره به فرمایش حضرت علی(ع) به مالک که«برادران جامعه یا برداران دینی تو هستند و یا مانند تو انسان هستند»، اظهار کرد: این نگاه راه را برای انسجام جامعه دینی هموار میسازد . آیات متعدد است که ما را به دستگیری از انسانها و به دغدغه آنها پرداختند و همچنین ضرورت اصلاح جامعه انسانی تأکید میکند و راه را برای وحدت جامعه بشری و امت اسلامی هموار میکند.
خطیب جمعه تهران گفت: ندای توحید اصلاح بین ناس و مردم است که وحدت آفرین است. « إِنَّ الله یَامُرُ بِالْعَدْلِ وَالاْحْسَنِ وَإِیتَآئِ ذِی الْقُرْبَی» عدالت بستر وحدت و انسجام ملت اسلامی است. میخواهیم به وحدت برسیم باید در زندگی خانوادگی، فردی و در هرجا که هستیم در مسیر گسترش عدالت قدم برداریم، عدالت دلها را نزدیک میکند و زمینه وحدت و انسجام جامعه انسانی را فراهم میکند و عدالت موجب میشود که پس از هزار و اندی سال، نویسنده مسیحی نام حضرت علی(ع) را «فریاد عدالت در تاریخ» بگذارد.
وی ادامه داد: عدالت وظیفه قطعی ما است و بسط عدالت انقلاب اسلامی است و میفرماید «پیروان قرآن کریم اهل احسان باشید» یعنی از حق شخصی خود به نفع دیگران بگذریم اگر اینگونه قدم برداریم عالیترین سطح وحدت را در جامعه خود شاهد نخواهیم بود. این راه روشن قرآن است برای بسط عدالت و شکلگیری وحدت در جامعه اسلامی است. قرآن کریم اصرار دارد، جامعه باید براساس عدل و علم حرکت کند و سلوک عالمانه یعنی راه و مسیر روشن پیرامون علم، اگر جامعه سلوک علمی داشت به وحدت میرسد.
ابوترابیفرد با اشاره به ضرورت یادگیری راه گفتوگو اظهار کرد: پیامبر اکرم(ص) خطاب به مشرکان میفرماید «ما یا شما، یا بر ضلالت هستیم و یا بر هدایت، یا راه شما، راه هدایت است و یا راه ما، راه هدایت». یعنی بیایید گفتوگو و مناظره کنید. همچنین در جای دیگر نسبت به خودشان فرمودهاند «اگر ما مرتکب جرمی شدیم، شما پاسخگوی آنها نیستید اما از عمل شما سؤال میپرسد» بنابراین، اینگونه مباحص و گفتوگو راه را برای اتحاد امت اسلامی هموار میکند.
خطیب جمعه تهران گفت: افرادی که خلاف منطقهایی که در دین بیان شده، قدم بر میدارند، رویاروی این منطقها ایستادهاند. اسلام دین وحدت است و تحت لوای ولایت فقیه، راه برای وحدتی عزت آفرین هموار شده است. امروزه در سایه آموزههای قرآن و فرماندهی مقام معظم رهبری ملت ایران مقابل استکبار ایستادهاند.
ابوترابیفرد با اشاره به هفته بسیج، اظهار کرد: بسیج مستضعفین در سوریه، لبنان، عراق و یمن و ... تحت فرماندهی مقام معظم رهبری در مقابل استکبار ایستاده است. این وحدتی است که استکبار و نظام سلطه از آن سیلیهای متعددی دریافت کرده است. شما برداران و خواهران را به تقوای الهی توصیه میکنم.
انتهای پیام