کد خبر: 3768479
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۰
خوشحال باشیم یا ناراحت؟

400 هزار معلول پشت نوبتی مستمری بگیر شدند

گروه جامعه ــ جانشین رئیس سازمان بهزیستی از افزایش تعداد مستمری‌بگیران بهزیستی و تأثیر تحریم‌ها بر شرایط نگهداری از معلولان خبر داد و گفت: همه می‌توانیم تصور کنیم که سال آینده سال ایده‌آلی نخواهدبود اما تمام تلاشمان را می‌کنیم.

به گزارش ایکنا؛ در آستانه 12 آذر روز جهانی معلولان (12 دسامبر)  اصحاب رسانه همه منتظر بودند تا انوشیروان محسنی بند‌پی، رئیس سازمان بهزیستی کشور و سرپرست سازمان تأمین اجتماعی در نشست خبری روز جهانی افراد دارای معلولیت حضور یافته و به سؤال‌های خبرنگاران به ویژه در خصوص اجرای قانون حمایت از افراد دارای معلولیت پاسخ دهد، اما سرپرست سابق وزارت رفاه که دچار کسالت شده و در برنامه رونمایی از سایت تصمیم برای سلامتیش دعا شد، به دلیل حضور در سفر استانی نیامد و جانشین کنونی رئیس سازمان بهزیستی یعنی پهبد پورشبانان در جلسه حاضر شد.

در این نشست خبری، پهبد پورشبانان، جانشین رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه متولی اصلی از سوی دولت در حوزه حمایت از معلولان بهزیستی است و این سازمان است که با مشارکت نهادهای غیردولتی وظیفه ارائه خدمات تخصصی را به جامعه معلولان کشور دارد، گفت: دستاورد دولت تدبیر و امید تصویب و ابلاغ قانون حمایت از افراددارای معلولیت است.

80 درصد مستمری بگیران بهزیستی معلولان هستند

وی با تأکید بر اینکه پیگیر تهیه و ارائه دستورالعمل‌‌ها و آیین‌نامه‌های قانون حمایت از معلولان هستیم، از افزایش قابل توجه تعداد مستمری بگیران بهزیستی از سال 96 به بعد اشاره کرد و گفت: از ابتدای انقلاب تا ابتدای سال 96 جمعیت مستمری بگیرد بهزیستی 530 هزار نفر بود که 80 درصد این افراد را معلولان تشکیل می‌دادند اما علی‌رغم تنگناهای مالی منابع برای ارتقای مستمری تأمین و میزان مستمری مددجویان بهزیستی سه و نیم برابر شد.

پورشبانان در پاسخ به سؤال خبرنگاری که مطرح کرد: افزایش تعداد مستمری بگیران نشان دهنده افزایش میزان فقر و تعداد نیازمندان است؟ گفت: ما مسئول مستقیم مقابله با فقر نیسیتم اما مشکلات اقتصادی بر روی مددجویان و گروه‌های هدف ما تأثیر می‌گذارد که ما همه این مسائل را رصد کرده و در اختیار دولت قرار می‌دهیم تا بودجه بندی و برنامه‌ها ریزی‌ها را بر اساس اطلاعات موجود انجام دهند.

400 هزار معلول مستمری بگیر شدند

وی با اشاره به اینکه در بودجه سال 97 منابع قابل توجهی برای مبارزه با فقر مطلق در نظر گرفته شده است (هفت هزار و 700 میلیارد تومان)، عنوان کرد: در سال جاری 400 هزار نفر از جامعه معلولان کشور که پشت نوبت دریافت مستمری بودند به جامعه مستمری بگیران اضافه شدند تعداد مستمری بگیران بهزیستی نیز از 530 هزار نفر به یک میلیون و 30 هزار نفر افزایش یافته یعنی در حال حاضر 800 هزار معلول مستمری بگیر بهزیستی هستند.

جانشین رئیس سازمان بهزیستی با تأکید بر اینکه روند افزایش میزان مستمری و تعداد مستمری بگیران را دادمه خواهیم داد، گفت: با وجود تحریم‌های ظالمانه ممکن است حلاوت این افزایش چندان مشهود نشود اما این افزایش نشان دهنده توجه دولت به مشکلات معلولان است. در حوزه تأمین اعتبار تجهیزات معلولان نیز دچار مشکل بودیم که از سال 94 افزایش اعتبار قابل ملاحظه‌ای در این خصوص داشتیم اما تحریم‌ها باعث کاهش دسترسی به کالاهای مورد نیاز معلولان شده است.

400 هزار معلول پشت نوبتی مستمری بگیرد شدند/ خوشحال باشیم یا ناراحت؟

وی از تأمین منابع مورد نیاز برای اجرای قانون حمایت از معلولان در سال آینده نیز خبر داد و گفت: در شرایطی این بودجه را تأمین می‌کنیم که دولت محل درآمد جدیدی ندارد. همچنین با توجه به افزایش هزینه نگهداری از معلولان و افزایش هزینه داروها و لوازم بهداشتی دولت در تأمین تفاوت هزینه‌های تمام شده با یارانه اختصاص یافته به مراکز همکاری می‌کند.

پورشبانان با تأکید بر اینکه سعی داریم خدمات از مراکز نگهداری معلولان به منازل انتقال یابد، گفت: در حال حاضر دو هزار و 200 مرکز، 120 هزار نفر از جامعه معلولان را نگهداری می‌کنند و ما از نگهداری معلولان به صورت اردوگاهی به سمت نگهداری در منزل در حال حرکت هستیم. از دو سال پیش نیز خانه‌های کوچک برای زندگی معلولان ذهنی خفیف تأسیس شده تا معلولان بد‌سرپرست و بی‌سرپرست به صورت خانواده کوچک کنار هم زندگی مستقل داشته باشند.

وی افزود: البته علی‌رغم خدمات ارائه شده به جامعه معلولان از پیشگیری هم غافل نبود‌ه‌ایم. هر سال 25 تا 30 هزار معلول‌زایی در کشور داریم که برای کاهش این تعداد از ابتدای اجرای برنامه ششم توسعه 200 هزار زوج مشاوره ژنتیکی پیش از ازدواج دریافت کرده‌اند. خانواده‌هایی نیز که یک یا چند فرزند معلول دارند و می‌خواهند باز هم صاحب فرزند شوند بهزیستی تمام هزینه‌های غربالگیری و مشاوره ژنتیکی آنها را پرداخت می‌کند.

جانشین رئیس سازمان بهزیستی در خصوص نحوه اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، گفت: اجرای این قانون به یک‌ باره محقق نمی‌شود اعتبار لازم برای اجرای این قانون 12 هزار میلیارد ریال است که برای سال آینده پیشنهاد دریافت دو هزار میلیارد ریال کرده‌ایم.

 حسین نحوی‌نژاد معاون توانبخشی سازمان بهزیستی نیز در این نشست خواستار مقایسه اقدامات صورت گرفته با گذشته شد و گفت: نباید ناامیدی را به جامعه معلولان تزریق کنیم.

تأسیس 50 خانه کوچک معلولان ذهنی

وی تصریح کرد: خانه‌های کوچک معلولان برای این است که حق زندگی مستقل به معلولان داده شود بر همین اساس افرادی که علاقه‌مند به تأسیس مراکز نگهداری از گروه‌‌های هدف بهزیستی هستند را به سمت تأسیس این خانه‌ها سوق می‌دهیم و تاکنون 50 خانه کوچک معلولان ذهنی با ظرفیت نگهداری 550 نفر در سراسر کشور ایجاد شده است.

نحوی‌نژاد از افزایش 20 درصدی شهریه مراکز نگهداری نیز خبر داد و گفت: ابتدای امسال یک میلیون پشت نوبتی داشتیم که بیشتر آنها پشت نوبت مستمری بودند که از این تعداد 500 هزار نفر وارد چرخه شدند، 100 هزار  نفر نیز به افراد خواستار دریافت خدمات اضافه شدند بر این اساس اکنون 600 هزار نفر پشت نوبتی داریم.

سمعک ایرانی به زودی در بازار

وی اعلام کرد: به زودی سمعک ساخت داخل 30 درصد زیر قیمت بازار وارد بازار می‌شود. همچنین 15 هزار معلول از طرح توانبخشی مبتنی بر خانواده استفاده می‌کنند که این تعداد باید به 400 هزار نفر برسد.

400 هزار معلول پشت نوبتی مستمری بگیرد شدند/ خوشحال باشیم یا ناراحت؟

در ادامه این نشست، مروتی نماینده یکی از تشکل‌های حامی معلولان کشور با اشاره به آغاز اعتراض52 تشکل  جامعه معلولان به دریافت خدمات برابر که از روز گذشته در حرم امام رضا(ع) کلید خورده است، گفت: برای مناسب ‌سازی سال گذشته 200 هزار میلیارد تومان قرار بود اختصاص یابد (به شرطی که حامل‌های انرژی فروش رود) اما این مهم محقق نشد اکنون نیز از بهزیستی خواستار دریافت بودجه دو هزار و 500 میلیاردی برای اجرای قانون حمایت از معلولان شده است که سازمان برنامه و بودجه دو هزار میلیارد آن را قبول کرده چه تضمینی برای پرداخت این بودجه وجود دارد.

مشکلات زنان معلول سرپرست خانوار

وی از مشکلات زنان معلول سرپرست خانوار نیز سخن گفت و افزود: زنان سالم سرپرست خانوار راحت‌تر خدمات دریافت می‌کنند؛ از کل جامعه معلولان کشور نیز فقط نیم درصد کمک هزینه ارتقای کارایی معلولان استفاده می‌کنند و فقط 10 درصد معلولان از بیمه کارفرمایی! سقف وام حمایتی 20 میلیون تومان است اما چه کسی می‌تواند با 20 میلیون تومان اشتغال پایدار ایجاد کند؟ بخش شکایات سایت سازمان بهزیستی نیز کار نمی‌کند.

پورشبانان در پاسخ به مطالب مطرح شده از سوی مروتی نماینده یکی از تشکل‌های حامی معلولان کشور، از عزم دولت برای رفع مشکل و برگزاری جلسات متعدد به ویژه طی 10 روز اخیر سخن گفت و اظهار کرد: همه می‌توانیم تصور کنیم که سال آینده سال ایده‌آلی نخواهد بود اما تمام تلاشمان را می‌کنیم تا از ظرفیت دولت و مجلس برای رفع مشکلات استفاده کنیم. مسکن‌های مهری نیز که مناسب معلولان باشند را شناسایی می‌کنیم تا در اختیار معلولان قرار داد‌ه‌شود.

نحوی‌نژاد نیز با پذیرش مشکلات زنان معلول سرپرست خانوار، گفت: در حال بررسی و رفع این مشکل هستیم.

انتهای پیام

captcha