کد خبر: 3769630
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۸
مروری بر اخبار معارفی رسانه‌ها/

بازتاب نشست خبری مدیر رادیو قرآن در رسانه‌ها

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ نشست خبری احمد ابوالقاسمی، مدیر رادیو قرآن که امروز 13 آذرماه در محل خبرگزاری ایکنا برگزار شد، مورد توجه صفحات معارفی رسانه‌ها قرار گرفته است.

مروری بر اخبار معارفی رسانه‌ها/ نشست خبری مدیر رادیو قرآن در ایکنا در صدر اخبار معارفی

به گزارش ایکنا، صفحات معارفی رسانه‌ها، امروز سه‌شنبه‌ 13 آذرماه اخبار متعددی را منتشر کرده‌اند که در ادامه مورد بررسی قرار می‌دهیم.
فارس
صفحه فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس، امروز تعداد سه خبر منتشر کرده است. این صفحه در خبری با عنوان «اجرای ۲ طرح بزرگ قرآنی با همکاری آموزش و پرورش در ۱۷ هزار مدرسه» به برگزاری نشست خبری مدیر رادیو قرآن در محل خبرگزاری ایکنا پرداخته و آورده است: نشست خبری برنامه‌های و طرح‌های رادیو قرآن با حضور احمد ابوالقاسمی مدیر رادیو قرآن و دیگر مدیران این شبکه رادیویی در خبرگزاری ایکنا برگزار شد. در این مراسم، ابوالقاسمی طی سخنانی بااشاره تأسیس رادیو قرآن گفت: این شبکه رادیویی یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های انقلاب اسلامی است و به اذعان رهبر معظم انقلاب در یکی از دیدار‌ها، رادیو قرآن عامل مهمی در راستای رشد فعالیت‌های قرآنی کشور است که منجر به تربیت بسیاری از اساتید امروز قرآن شده است.
وی از اجرای طرح قرآن کتاب زندگی در راستای طرح ملی حفظ قرآن خبر داد و گفت: طرح قرآن کتاب زندگی بشارت ۱۴۵۲ از تابستان سال جاری آغاز شد و هم‌اکنون نیز در حال اجراست. این طرح امسال از اجرای یکماهه در تابستان خارج شده و در طول سال در خدمت طرح ملی حفظ است و بامحوریت جزء ۳۰ قرآن برگزار می‌شود و سازمان صدا و سیما نیز به شکل مطلوبی به طرح ورود کرده و از آن حمایت می‌کند. البته این طرح امسال کار خود را آغاز کرده و هدفش کل قرآن است و شاید اجرای کامل آن ۳۰ یا ۴۰ سال طول بکشد.
ابوالقاسمی از طراحی برنامه‌هایی ویژه طرح خبر داد و گفت: ویژه برنامه طرح در دو نوبت در ساعات ۱۰:۳۰ و ۱۶:۱۵ از این شبکه رادیو پخش می‌شود که برنامه صبح ویژه خانواده‌ها و برنامه بعد از ظهر برنامه‌ای تخصصی در حوزه قرآن است. طرح «قرآن صبحگاهی» طرح دیگری است که به کمک طرح ۱۴۵۲ آمده تا بتواند در صفوف صبحگاهی مدارس، همین‌ سوره‌های جزء ۳۰ را متناسب با طرح ۱۴۵۲ ارائه دهد. مسابقه‌ای نیز برای این طرح در پایان هرهفته در نظر گرفته شده که علاقه‌مدان می‌توانند در آن شرکت کرده و با طرح همگام باشند.
دو خبر دیگر این صفحه در روز جاری شامل «اهل سنت حیدرآباد دل خوشی از وهابیت ندارند» و «ترتیل صفحه ۵۲۳ قرآن باصدای استاد پرهیزکار+صوت و متن آیات» است.
تسنیم
صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم، امروز پرکار بوده و تعداد هشت خبر منتشر کرده است. این صفحه در خبری به انتشار کتاب «کتابدرآمدی بر شناخت نسخه‌های نهج‌البلاغه» منتشر شد» اشاره کرده و آورده است: «درآمدی بر شناخت نسخه‌های نهج‌البلاغه» عنوان جدیدترین اثر محمد کاظم رحمتی استادیار بنیاد دائرة المعارف اسلامی است که به همت انتشارات دانشگاه مذاهب اسلامی منتشر و روانه بازار کتاب شده است.

«نسخه‌های نیشابوری نهج‌البلاغه، نهج‌البلاغه در میان زندیه، نهج‌البلاغه به روایت سید ابوالرضا راوندی، نسخه نهج‌البلاغه کتابت ابن نازویه قمی، نسخه نهج‌البلاغه کتابت محمد بن محمد بن علی حمدانی، نسخه نهج‌البلاغه ابونصر علی متطبب خوانده شده بر عزالدین علی راوندی، نسخه نهج‌البلاغه کتابت عبدالجبار بن حسین فراهانی» از جمله عناوین این کتاب به شمار می‌رود.
در بخشی از این کتاب چنین آمده: این نوشتار تلاشی است جهت یافتن معیاری برای شناخت نسخه‌های نهج‌البلاغه و یافتن نسخه‌های مادر اصلی بر اساس بررسی نسخه‌ها و اطلاعات موجود در کتاب‌های تراجم. شرح بسیار خوبی از بیشتر نسخه‌های موجود نهج‌البلاغه توسط مرحوم سید عبدالعزیز طباطبائی در دو مقاله بلند «المتبقی من مخطوطات حتی نهایة القرن الثامن» و «ما تبقی من مخطوطات نهج‌البلاغه» منتشر شده که می‌تواند اساسی برای شناسایی نسخه‌های مادر نهج‌البلاغه باشد که نوشتار حاضر گامی در این مسیر است.
حاصل تلاش حاضر، یافتن 3 دسته نسخه مادر است: نسخه نیشابوری نهج‌البلاغه مشتمل بر تحریر دوم بغدادی ـ حاوی اضافاتی از خود سید رضی بر تحریر نخست تألیف شده در رجب 400 ـ نسخه‌های وابسته به نسخه عالم و فقیه نامور امامی ابوالرضا راوندی مبتنی بر نسخه اصل تحریر دوم سید رضی و سرانجام نسخه‌های یمنی و حجازی نهج‌البلاغه که اصل آنها به نسخه‌ای مهاجر از تحریر دوم نیشابوری نهج‌البلاغه در اوایل قرن هفتم باز می‌گردد. پژوهش حاضر نشان می‌دهد که با اساس قرار دادن نسخه‌های مادر موجود نهج‌البلاغه می‌توان تصحیح‌های جدیدی از نهج‌البلاغه به روایت نسخه‌های مختلف مادر آن ارائه کرد.
دیگر اخبار این صفحه در روز جاری شامل تلاوت موحدی در ۳۰۳اُمین کرسی نفحات‌القرآن + صوت و عکس، احکام "لمس" و مصافحه با جنس مخالف، بزرگ‌ترین ضعف شیعیان در جریان صلح امام حسن(ع)، روند ادغام دو اتحادیه قرآنی منحرف شد، روحانیون در ادوار مختلف تاریخ در برابر «استعمار و استبداد» مقاوم بوده‌اند، برنامه هیئت میثاق با شهدا در بزرگداشت کودکان مظلوم یمن و زیر بار صلح تحمیلی نمی‌رویم+فیلم است.
ایسنا
صفحه دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران، امروز تعداد شش خبر منتشر کرده است. این صفحه در خبری با عنوان «میزبانی از ۷۵هزار توریست در حرم مطهر حضرت معصومه(س)» آورده است: کمال ثریااردکانی عنوان کرد: طی هشت ماه گذشته بیش از ۷۵ هزار گردشگر و زائر بین‌المللی از خدمات آستان مقدس استفاده کرده‌اند و برنامه‌هایی نظیر برگزاری جلسات پرسش و پاسخ، نشست‌های معرفتی، اعتقادی و مشاوره، آیین‌های مناسبتی و تورهای حرم‌شناسی برای مهمانان بین‌المللی حرم بانوی کرامت دنبال شده است. وی با اشاره به میزبانی از حدود ۶۰ هزار زائر بین‌المللی از ۴۸ کشور و حدود ۱۵ هزار و پانصد گردشگر بین‌المللی غیر مسلمان از ۸۶ کشور دنیا در هشت ماهه سال جاری، خاطرنشان کرد: در قسمت گردشگران و توریست‌ها فرانسه، ایتالیا، آلمان، هلند، اسپانیا و چین بیشترین تعداد مهمانان را به خود اختصاص داده‌اند که از این تعداد ۵۵ درصد بانوان و ۴۵ درصد آقایان هستند، این نشان می‌دهد که حضور بانوان گردشگر نسبت به سنوات گذشته پررنگ‌تر شده است.
رئیس اداره امور بین‌الملل حرم کریمه اهل‌بیت(س) گفت: در بخش زائران بین‌المللی نیز کشورهای آذربایجان، عراق، پاکستان، هندوستان، لبنان، بحرین، افغانستان و ترکیه بیشترین تعداد زائران را به خود اختصاص داده‌اند. در قسمت گردشگران بین‌المللی نیز بیش از ۱۷۰ نشست تخصصی و جلسه پرسش و پاسخ و همچنین حدود دو هزار و ۸۰۰ تور حرم‌شناسی برای بیش از سه هزار گروه در هشت ماه گذشته برگزار شده است.
ثریا اردکانی از استقرار دفاتر ویژه توریست‌ها و گردشگران در صحن امام هادی(ع) یاد کرد و گفت: بخش عربی، اردو و آذری و امور مراجعان در صحن صاحب‌الزمان(عج) و دفتر بانوان نیز در ورودی درب ۱۸ حرم مطهر حضرت معصومه(س) فعالیت خود را دنبال می‌کنند. دفاتر خدمات زائر اداره امور بین‌الملل از ساعت ۹ تا ۱۵ و ۱۷ تا ۲۲ آماده خدمات‌رسانی به زائران هستند و دفاتر گردشگران بین‌المللی نیز همه روزه از ساعت هفت صبح تا ساعت ۱۹ میزبان مهمانان حرم بانوی کرامت است.
این صفحه نیز در خبری با عنوان « برنامه‌های طرح قرآنی«۴۰۵۷» تشریح شد» به برگزاری نشست خبری ابوالقاسمی، مدیر رادیو قرآن در خبرگزاری ایکنا پرداخته است.
چهار خبر دیگر این صفحه در روز جاری شامل، ششمین اجلاس استانی نماز در کرمان برگزار شد، چرا برخی طلاب‌ تمایلی به پوشیدن لباس روحانیت ندارند؟، راهکارهای اجرایی شدن انصاف در جامعه و توصیه‌ای در توجه به توصیه‌های امام‌ خمینی(ره) برای جهان اسلام است.

ایرنا
صفحه معارف خبرگزاری ایرنا، امروز چهار خبر با عناوین برگزاری چهلمین سال پیروزی انقلاب با حضور پیروان ادیان الهی، بازگشت جامعه به سیره نبی اعظم ضروری است، 629 اثر هنری به اجلاس سراسری نماز ارسال شد و مذاهب و جریان‌های مختلف اسلامی را ثروت ببینیم، منتشر کرده است.
میزان
صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان نیز امروز تعداد سه خبر با عناوین ملاک معروف و منکر شرع و عقل است؛ نه سلیقه و تمایلات من و شما، درآمدی بر شناخت نسخه های نهج البلاغه منتشر شد و چه کسی گناهان مردم را جستجو می‌کند؟ منتشر کرده است.
باشگاه خبرنگاران جوان
اخبار صفحه قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران جوان امروز کمتر از روزهای سابق بوده و صرفا چهار خبر قرآنی و معارفی منتشر کرده است. این صفحه نیز در خبری با عنوان «تشریح برنامه‌های رادیو قرآن در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی/ راه اندازی اپلیکیشن رادیو قرآن» به پوشش نشست خبری احمد ابوالقاسمی، مدیر رادیو قرآن در محل خبرگزاری ایکنا پرداخته است.
سه خبر دیگر این صفحه در روز جاری شامل «مردم را باید از چهل سال دستاورد انقلاب اسلامی آگاه کنیم»، «زندگی‌نامه شهید جلیل حسن زاده عبدی» و «حدیث امام علی (ع) درباره ادب» است.
ایبنا
صفحه دین خبرگزاری کتاب ایران نیز امروز دو خبر با عناوین « کتابی از اسدالله بادامچیان منتشر شد» و «نوشتن، تجربه‌ای نبوی است» منتشر کرده است.
مهر
صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر تا ساعت 15 امروز هیچ خبری را منتشر نکرده است.
روزنامه کیهان
صفحه معارف روزنامه کیهان، امروز گزارشی با عنوان «مجازات محاربان اقتصادی از منظر قرآن» منتشر کرده که در بخشی از آن آمده است: واژه محارب از ریشه «حرب» به معنای جنگ است. از نظر آموزه‌های قرآن، جنگ تنها در حوزه نظامی محدود نمی‌شود، بلکه کوچک‌ترین و ضعیف‌ترین نوع جنگ را باید جنگ نظامی دانست؛ زیرا جنگ‌های مهم‌تری است که نه تنها انسان را به شکلی وحشتناک می‌کشد، بلکه موجب تباهی دنیا و آخرت بشر می‌شود. در این جنگ‌ها که شامل جنگ نرم، جنگ فرهنگی، جنگ اقتصادی و مانند آنها است؛ حقیقت و هویت اجتماع، تهدید به نابودی می‌شود؛ زیرا مایه قوام بخش و حقیقت آفرین برای اجتماع، اقتصاد و فرهنگ است، به طوری که نابودی هر یک به معنای نابودی اجتماع است؛ زیرا فلسفه وجودی و حکمت و هدف تشکیل اجتماع، تامین سعادتی است که در سایه فرهنگ و اقتصاد به دست می‌آید؛ نابودی هر یک از این مقومات اجتماع به معنای نابودی اجتماعات بشری است. از همین رو جنگ در حوزه‌های اقتصادی و فرهنگی مهم‌تر از جنگ در حوزه‌های دیگر ارزیابی می‌شود؛ به‌ویژه آن‌که آن‌چه مایه بقای حیات ابدی بشر است، همان مباحث مربوط به فرهنگ است که سامان دهنده حرکت‌های اقتصادی است و انسان در آخرت بر اساس همین فرهنگ، به حیات ابدی خویش ادامه می‌دهد. نویسنده در این مطلب درباره دیدگاه قرآن در خصوص محاربان از جمله محاربان اقتصادی سخن گفته است.
انتهای پیام

captcha