پیگیری ثبت جهانی حافظیه، سعدیه و خواجوی كرمانی
کد خبر: 3772872
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۲

پیگیری ثبت جهانی حافظیه، سعدیه و خواجوی كرمانی

گروه اجتماعی ـ در جلسه‌ مشترک رئیس و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس، رئیس سازمان میراث فرهنگی و معاون گردشگری استانداری فارس و مسئولان میراث فرهنگی استان، پیگیری ثبت جهانی حافظیه و سعدیه و خواجوی کرمانی، در قالب یک پرونده مشترک مورد تأکید و تأیید قرار گرفت.

به گزارش ایكنا از فارس، به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی استان فارس، حجت‌الاسلام احمد مازنی، رئیس کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این نشست، قول پیگیری موارد مطرح شده از طریق كمیسیون فرهنگى و مساعدت برای اجرایی شدن موارد مطرح شده از سوی نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی را داد و گفت: پیشنهاداتی که برای اجرایی شدن نیازمند تامین اعتبار است در بودجه امسال مدنظر قرار گرفته و بخشى كه نیاز به اصلاح یا وضع قانون جدید دارد با مشاوره فعالان و متخصصین حوزه گردشگرى، در قالب طرح به صحن مجلس ارائه شود.
علی‌اصغر مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی نیز درخصوص بیمه هنرمندان صنایع دستی گفت: تمرکز اصلی ما در این باره بیمه زنان سرپرست خانوار است و موضوع بیمه هنرمندان صنایع دستی را نیز پیگیری می‌کنیم.
درباره نحوه مرمت بافت تاریخی شیراز نیز گفت: در این باره قوانین بازدارنده خوبی مصوب شده که اگر به خوبی اجرا شوند می تواند جلوی تخریب بافت تاریخی را در این کلانشهر و دیگر شهرها بگیرد.
مونسان همچنین درباره مرمت بخشی از دیوار بازار وکیل نیز گفت: بر اساس قانون در مرمت بازار، بخشی از اعتبار را دولت و بخشی را نیز بازاریان تأمین می کنند که در صوت تأمین یک سوم بودجه مرمت این بنا از سوی بازاریان، دولت بیش از سهم خود در این خصوص اعتبار تخصیص خواهد داد.
معاون رئیس جمهوری همچنین با اشاره به اهمیت صیانت هرچه بیشتر از آثار فرهنگی تاریخی در خصوص افزایش و تقویت نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی نیز گفت: در این خصوص طرحی را با فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی دنبال می‌کنیم که صیانت از آثار، بناها و سایت های فرهنگی تاریخی به صورت الکترونیک انجام شود و اماکن و سایت‌های ما به سیستم‌های الکترونیک حفاظت تجهیز شوند که البته این موضوع نیاز به اعتبار زیادی دارد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی نیز گفت: در این خصوص، سازمان میراث فرهنگی، کمک‌ها و حمایت‌های لازم را دارد با این حال برای این مهم نیازمند اختصاص ردیف بودجه فنی و اعتباری توسط نمایندگان مجلس هستیم.
مونسان در ادامه و درباره تعرفه بالای آب و برق هتل‌ها نیز افزود: به نظر من اگر هتلی میزان مصرف آب یا برق آن افزایش یافته است نشان از ضریب اشغال بالای آن است و این هتل حتی باید مورد تشویق قرار گیرد و برای حل این مشکل، رایزنی‌های اولیه با وزارت نیرو صورت گرفته است.
معاون رئیس جمهوری گفت: ثبت شیراز به عنوان شهر خلاق ادبی باید از طریق شهرداری این شهر پیگیری شود اما به پیشنهاد معاون میراث فرهنگی می‌توان مجموعه‌های حافظیه، سعدی و خواجوی کرمانی را در قالب یک پرونده مشترک به ثبت جهانی رساند.
بهرام پارسایی، نماینده مردم شیراز در مجلس نیز در این جلسه ضمن بر شمردن ظرفیت‌های قانونی موجود، برای حمایت از حوزه‌های مرتبط با میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بر لزوم جلوگیری از فعالیت اماکن اقامتی و مهمانسراهای تحت مدیریت دستگاه‌های اجرایی و نهادهای دولتی و نظامی، اجرای دقیق و بلامنازع قوانین بازدارنده در خصوص تخریب اماکن تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و اعمال دقیق تعرفه‌های صنعتی حامل‌های انرژی (آب ، برق و گاز ) برای تأسیسات و موسسات گردشگری تاکید کرد.
وی با اشاره به ظرفیت ارزشمند آثار تاریخی به جا مانده از دوره زندیه نظیر ارگ کریمخان، موزه پارس، حمام وکیل، مسجد وکیل، بازار وکیل، عمارت دیوانخانه و آب انبار وکیل، بر ضرورت ثبت این محور در فهرست آثار جهانی یونسکو تاکید کرد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در این جلسه پیشنهاد کاهش مالیات برارزش افزوده را برای حمایت از تأسیسات و موسسات گردشگری مطرح و تاکید کرد که از طریق کاهش هزینه‌های تورگردانی در ابعاد مختلف اقامتی، دفاتر، خوراک و نوشیدنی و حمل ونقل، می‌توان شاهد ارتقای جایگاه گردشگری داخلی و تقویت رقابت‌پذیری در بین مقاصد گردشگری بین‌المللی باشیم.
پارسایی در ادامه موضوع بیمه صنعتگران و راهنمایان گردشگری را مطرح و بر ضرورت تحت پوشش قرار گرفتن فعالان این حوزه تاکید کرد.
وی همچنین با بیان موضوع اداره کردن اماکن گردشگری استان فارس و سایر نقاط کشور به صورت هیئت امنایی، اجرای این طرح را به منظور توسعه و تخصیص بودجه مناسب به این اماکن مهم ارزیابی کرد.
نماینده مردم شیراز در این جلسه، برگزاری نمایشگاه‌ها را فرصتی مناسب برای معرفی ظرفیت‌‌ها و توانمندی‌های حوزه‌های مختلف گردشگری دانست و خواستار مشارکت و تخصیص بودجه مورد نیاز برای حضور موثر در نمایشگاه‌های بین‌المللی شد.
پارسایی با تاکید بر لزوم توجه به موضوع حفظ و حراست از آثار تاریخی- فرهنگی، پیشنهاد افزایش تعداد نیروی یگان حفاظت یا پیش بینی ردیف بودجه، برای الکترونیکی کردن حفاظت از این بناها را مطرح کرد و در ادامه با اشاره به نقش رسانه‌ها در معرفی ظرفیت‌های گردشگری و رشد و پویای اقتصاد کشور، ایجاد شبکه تلویزیونی گردشگری را مطرح کرد.
صدور مجوز برگزاری مراسم‌های فرهنگی و آیینی در اماکن گردشگری با هدف جذب بیشتر گردشگر، وضع قوانین بازدارنده برای جلوگیری از دخالت‌های سلیقه‌ای و تضعیف صنعت گردشگری و ثبت شیراز به عنوان شهر خلاق ادبی از دیگر پیشنهادات نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی بود.
انتهای پیام

captcha