بیژن ارژن، شاعر پیشکسوت، در گفتوگو با خبرنگار ایکنا با اشاره به اینکه بهتر است تربیت هنری هنرمند از سنین نوجوانی جدی گرفته شود، گفت: اینکه از سنین نوجوانی به تربیت هنری شاعران و نویسندگان بپردازیم، بسیار خوب است. به شرطی که اگر به آنها بها میدهیم و چنین فرصتی را فراهم میکنیم، در اندیشیدن آزادشان بگذاریم، نه اینکه اندیشههای خود را به آنها تحمیل کنیم.
وی افزود: شاعران نباید با اندیشههای عاریهای و حفظکردنی تربیت شوند. موظفیم صرفاً فضا را برای رشد و تربیت شاعران فراهم کنیم تا بعد از آن خودشان راهشان را در عرصه ادبیات پیدا کنند.
این شاعر با ارزیابی شعر امروز بیان کرد: صحبت در جایگاه شعر در روزگار ما سخت است و وقتی در قیاس با دورههای دیگر آن را ارزیابی کنیم، میتوان گفت مثلاً در مقایسه با دوره شاعران بزرگی نظیر حافظ و سعدی، بسیار عقب هستیم. همچنین در روزگار کنونی، به بسیاری از شاعران راستین، که بسیار هنرمندتر از شاعران دارای تریبون هستند، ظلم میشود. اسباب بزرگی و برجسته شدن در ادبیات و هنر نیز داشتن فالوور، تعداد عضوهای کانال و... شده است! متأسفانه این معضلاتی است که گریبانگیر شعر شده و باید میان شومنها و بازیگران فرهنگ و هنر با هنرمندان و شاعران راستین تمایز قائل شد.
وی عدم بومیگرایی را از آفات شعر در دوره کنونی دانست و بیان کرد: متأسفانه عدم بومیگرایی و نو بودن اشعار عمدتاً به همدیگر برمیگردد. چرا شعر نباید مثل چهره افراد منحصربهفرد و خاص خودشان باشد؟! منِ شاعر باید بکوشم به حرف و اندیشه خودم برسم و لباس شعرم را همقواره آن انتخاب کنم. گاهی ما خودمان را در جایگاه شاعر همقد مطالبات جامعه میکنیم. در حالی که اگر حرف خودمان را بزنیم، بهتر است.
این شاعر پیشکسوت یادآور شد: اوضاع شعر امروز شبیه نوعی مدگرایی است و اگر شاعر یا نویسنده بخواهد راه خود را پیدا کند، با آزمون و خطای فراوان میسر است.
انتهای پیام