کد خبر: 3774117
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۴
غلامی:

هدایت تحصیلی مبتنی بر اجرایی‌شدن ایده‌ها باشد

گروه دانشگاه ــ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه این وزارتخانه برای نیازسنجی پژوهش‌ها منتظر دستگاه‌های اجرایی نمی‌ماند، گفت: لازم است اساتید محترم، هدایت تحصیلی را به گونه‌ای انجام دهند که دانشجویان بتوانند حاصل کارهای تحقیقاتی خود را در مسائل اجرایی نیز ببینند.

هدایت تحصیلی مبتنی بر اجرایی‌شدن ایده‌ها باشدبه گزارش ایکنا؛ نشست «پژوهش، فناوری و مسئولیت اجتماعی» به همت کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم، چهارشنبه 28 آذرماه با حضور شخصیت‌هایی همچون منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حسین سیمائی صراف، معاون حقوقی و امور مجلس و مسعود برومند، معاون پژوهش و فناوری این وزارتخانه در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست با تمجید از فعالیت انجمن‌های علمی سراسر کشور اظهار کرد: رویکردی که وزارت علوم  تقویت می‌کند، این است که به سمت دستگاه‌های اجرایی حرکت کنیم و برای کار پژوهشی منتظر اعلام نیاز آن‌ها نمانیم. در این خصوص، پژوهش‌های مشترکی توسط انجمن‌های علمی با مراکز دانشگاهی مختلف و دستگا‌های اجرایی در حال پیگیری است، همچنین مذاکراتی توسط گروه‌های تخصصی با وزارتخانه‌های مختلف برای حل مشکلات صنعتی و اجتماعی برگزار کرده‌ایم و استقبال خوبی از آن، انجام شده است. در حال حاضر، در بسیاری از موارد، موفق به انعقاد توافقنامه‌های پژوهشی و انجام پروژه‌های مشترک شده‌ایم.

وزیر علوم با تأکید بر اینکه باید انجمن‌های علمی را به سمت شناخت مسائل، طرح مسائل و به ثمررساندن آن‌ها سوق دهیم، گفت: تبدیل ایده‌ها به پژوهش‌ها و فناوری‌های کاربردی می‌تواند رویکردی باشد که بتوانیم به کمک آن، برخی مسائل را در خانواده خود حل کنیم. لازم است اساتید محترم، هدایت تحصیلی را به گونه‌ای انجام دهند که دانشجویان بتوانند حاصل کارهای تحقیقاتی خود را در مسائل اجرایی نیز ببینند، البته حتماً پژوهش‌هایی هم وجود دارد که مشاهده کاربرد فوری آن در زمینه‌های اجرایی مقدور نیست.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر ۳۷۰ انجمن علمی در کشور فعال است که این انجمن‌ها، تشکل‌های تخصصی به شمار می‌روند، بنابراین باید برنامه‌ریزی کنیم تا از توان و پتانسیل انجمن‌های علمی استفاده کنیم. ما در وزارت علوم نیز سعی می‌کنیم در حوزه‌های مشورتی و سیاستگذاری از نظرات و ظرفیت انجمن‌های علمی بهره ببریم. وزارت علوم برنامه دارد با همفکری و همکاری انجمن‌های علمی، تأثیرگذاری بیشتری در جامعه داشته باشد.

وزیر علوم در پایان گفت: اگر برای تسهیل و توسعه فعالیت انجمن‌های علمی نیاز به بازنگری فرآیندها باشد، حاضر هستیم در وزارت علوم و معاونت پژوهشی این وزارتخانه، اقداماتی انجام می‌دهیم.

انجمن‌های علمی خود را محدود نکنند

حسین سیمائی صراف، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم نیز در این نشست گفت: حلقه فلسفی وین در اروپا و انجمن حکمت و فلسفه، انجمن اسلامی پزشکان و انجمن اسلامی مهندسان در ایران، از نمونه‌های موفق و تأثیرگذار یک انجمن و اجتماع علمی محسوب می‌شوند. انجمن علمی به شکل مدرن از قرن 17 میلادی به بعد در اروپا و از سال 1310 در ایران آغاز به کار کرد. دوران آغاز رونق این انجمن‌ها در ایران، به دهه 40 شمسی برمی‌گردد که روند رو به رشد آن‌ها تا به امروز ادامه داشته است.

وی با بیان اینکه انجمن‌های علمی به ترویج گفت‌وگو و فرهنگ مدارا در جامعه کمک می‌کنند، اظهار کرد: متأسفانه گاهی انجمن‌های علمی درگیر کشمکش‌هایی درون خود می‌شوند و می‌خواهند پای حکیم و حاکم را وسط بکشند، اما به عنوان کسی که حقوق خوانده است از انجمن‌های علمی می‌خواهم بیش از آنچه هست، تقاضای وضع قانون جدید درباره فعالیت خود را نداشته باشند، ماهیت قانون محدودکردن است و سزاوار نیست که انجمن‌های علمی با دست خود، خودشان را محدود کنند.

سیمائی صراف با تأکید بر اینکه آئین‌نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای عملکرد انجمن‌های علمی کفایت می‌کند، گفت: تضمین بقا و موفقیت یک انجمن علمی آن است که دولتی نشود، چرا که تجربه نشان داده در صورت وقوع این امر، حتماً از کارکرد انجمن‌ها کاسته می‌شود. دولت‌ها صرفاً باید نقش پشتیبانی و تسهیل‌گری برای انجمن‌های علمی ایفا کنند تا ارتباط این انجمن‌ها با مراکز علمی، دانشگاه‌ها، اساتید و ... فزونی یابد.

انتهای پیام

captcha