به گزارش ایکنا؛ علی اکبر عصارنیا، مدیرکل امور خادمین آستان قدس رضوی صبح امروز جمعه 30 آذر ماه در جمع مسئولان ستادی دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در استان تهران با تأکید بر اینکه هزاران نفر در سامانه خادمیاری امام رضا(ع) ثبتنام کرده و منتظر ما هستند تا زمینه همکاری و فعالیت آنها را فراهم کنیم، گفت: از 400 سال پیش که خادمی امام رضا(ع) رسمیت پیدا کرده است تمام کسانی که به حرم مطهر مشرف میشوند میخواهند که خادم امام رضا(ع) شوند.
وی در ادامه به بخشی از تاریخچه خادمی امام هشتم اشاره کرد و گفت: اولین فرصت خادمی «دربانی» بود، بعد فراشان شکل گرفتند که مسئول روشنایی و پهن کردن فرشهای حرم بودند، گروههای حفاظ و خادمان نیز در ادامه تشکیل شدند.
عصارنیا ادامه داد: تا قبل از انقلاب این چهار دسته جزو خدام بودند و ابتدای انقلاب نیز کفش داران به خادمان اضافه شدند. تا اینکه در سال 71 و پس از بمبگذاری در حرم مطهر مسئولان وقت حرم به این نتیجه رسیدند که باید کارهایی از جمله انتظامات نیز به داوطلبان خدمت سپرده شود.
ارائه 40 نوع خدمت توسط خادمیاران رضوی
وی از تشکیل خادمیاران امام رضا(ع) در ادامه با 40 نوع خدمت سخن گفت و اظهارکرد: به غیر از خدمه (خدام) گروه دوم خدمتی خادمیار نامگذاری شدند که کارهای مربوط به مهمانسرا، ویلچر، انتظامات، آگاهی، کتب و اموال، گلآرایی، صحافی، فنی، روشنایی و ... را بر عهده دارند.
مدیرکل امور خادمین آستان قدس رضوی اعلام کرد: اکثر خدام و خادمیارها مشهدی هستند چرا که باید کشیکهای هشت ساعته و هفتگی داشته باشند در مرتبه بعد تهرانی و اصفهانیها بیشترین خدام و خادمیاران را تشکیل میدهند.
امام رضا(ع) 60 هزار نفر خادم و خادمیار دارد
وی تعداد خادمان و خادمیاران حرم رضوی را 60 هزار نفر اعلام و اظهار کرد: 95 درصد این تعداد اهل مشهد هستند و کارهای حرم را انجام میدهند.
عصارنیا در ادامه به انتصاب و آغاز فعالیت حجتالاسلام رئیسی در آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: اولین ایدهای که حجتالاسلام رئیسی مطرح کرد این بود که چه کسی گفته خادمی امام رضا(ع) باید در چارچوب حرم صورت گیرد؟ همه جای کشور میتوان خادم امام رضا(ع) بود و به امام رضا(ع) خدمت کرد.
وی ادامه داد: از اوایل سال جاری ایده خادمیاری امام رضا(ع) در استان محل سکونت اجرایی و مقرر شد این خادمیاران به صورت تبرکی 12 کشیک نیز در حرم مطهر ارائه خدمت کنند.
مدیرکل امور خادمین آستان قدس رضوی در ادامه به تشریح جزئیات سامانه خادم یاران رضوی، نحوه ثبتنام افراد در آن، نحوه مدیریت افرادی که ثبتنام کردهاند، رفع اشکالات و پاسخ به سؤالهایی که برای عموم پیش میآید و ... پرداخت و گفت: همین حالا(ساعت 11:30 امروز جمعه 30 آذر ماه) 162 هزار و 334 نفر در سامانه خادمیاران رضوی ثبتنام کردهاند.
وی تشریح کرد: این افراد در هر استانی که باشند توسط مسئولان استانی برای حضور در جلسات توجیهی دعوت میشوند و پس از تأیید فعالیت آنها آغاز میشود.
عصارنیا از افزایش دو برابری ثبتنام در سامانه خادم یاران رضوی طی دو ماه اخیر خبر داد و گفت: به صورت میانگین روزی 35 نفر در این سامانه ثبتنام میکنند. اگر با همین روال پیش برویم باید منتظر افزایش قابل توجه نیروهای جدید باشیم. تا کنون 65 هزار نفر خدمات خود را آغاز کرده و از این تعداد 16 هزار نفر به حرم مشرف شدهاند که طی یک سال سه تا چهار شیفت کاری در حرم خواهندداشت.
وی خواستار فعالیت بیشتر مسئولان استانی آستان در زمینه خادمیاران رضوی شد و گفت: تقاضا زیاد است و من نگرانم عقب بیفتیم در حال حاضر مردم تهران تعهد ارائه چهار هزار پرس غذای هفتگی به نیازمندان را دادهاند اما چون هنوز ما آنها را مدیریت نکردهایم از این ظرفیت استفاده نشده و باید بیشتر فعالیت کنیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اینکه افرادی که به عنوان خادم به حرم امام رضا(ع) مشرف میشوند باید در استانهای خود آموزشهای لازم را دریافت کنند تا در حرم بهتر بتوانند به ارائه خدمت بپردازند، گفت: حرم شناسی و آشنایی با احکام نماز جماعت حرم از جمله مسائلی است که باید در استانها آموزش داده شود تا خادمان آماده وارد حرم شوند.
برای ثبتنام در طرح خادمیاری امام رضا(ع) اینجا را کلیک کنید!
انتهای پیام