
به گزارش خبرنگار
ایکنا؛ تقی رستموندی، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در حاشیه جلسه یکصد و دوازدهم شورای اجتماعی کشور که امروز ۱۶ دیماه با حضور وزیر کشور برگزار شد، در جمع خبرنگاران بیان کرد: دستور جلسه امروز شورا در دو محور اصلی تدوین شده بود، که محور نخست آن ارائه گزارشی از پیمایش سلامت اجتماعی کشور بود که در مردادماه سالجاری با جامعه آماری بیش از ۱۷ هزار نفر در ۳۱ استان انجام و نتایج آن در شورای اجتماعی مطرح و پس از تکمیل آن در قالب پس از تکمیل در قالب گزارش ملی منتشر میشود.
وی در رابطه با نتایج و شاخصهای استخراج شده از پیمایش ملی سلامت اجتماعی بیان کرد: در شاخصهای مرتبط با زندگی فردی، مردم ما رضایت بیشتری نسبت به وضعیت اجتماعی دارند. اما در مقایسه وضعیت فرد و وضعیت اجتماعی مردم معمولا وضعیت اجتماعی را بدتر ارزیابی میکنند.
رستموندی تصریح کرد: ارزیابی وضعیت اجتماعی نسبت به زندگی فردی نشان میدهد که مردم نسبت به پنداشت خود از وضعیت اجتماعی وضعیت را کمتر مناسب دیده و رضایت کمتری از وضعیت اجتماعی دارند، البته این موضوع میتواند دلایل متعددی داشته باشد.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: مصوبه جلسه این بود که دلایل این فاصله یعنی پنداشت وضعیت فردی نسبت به وضعیت اجتماعی، مدنظر پژوهشگران قرار گیرد. همچنین قرار شد کارگروهی فعال این وضعیت را بسنجد.
رستموندی ادامه داد: این مسأله احتمال دارد به ضعف سیستم تبلیغاتی ربط داشته باشد که یا نتوانستهایم فعالیتها و اقدامات نظام را به خوبی در حوزههای مختلف تشریح کنیم و یا اینکه دلیل آن تهاجم تبلیغاتی و رسانهای مخالفین کشور در طی چهار دهه گذشته باشد، یا اینکه ریشههای تاریخی و فرهنگی داشته باشد.
رستموندی در بخش دوم جلسه شورای اجتماعی کشور نیز گفت: در این بخش به نیازهای تقنینی حوزه آسیبهای اجتماعی پرداخته شد، براساس تکالیف برنامه ششم توسعه باید طرح جامعی برای کاهش آسیبهای اجتماعی ارائه کنیم که امروز در جلسه شورای اجتماعی این موضوع تصویب شد.
رستم وندی اضافه کرد: با همکاری مجلس شورای اسلامی و پژوهشگران تلاش خواهیم کرد که طرح جامع کاهش آسیب اجتماعی را تبدیل به قانون مادری کنیم که هم ضمانت اجرایی داشته باشد و هم سهم دستگاهها در آن مشخص شود تا در بودجههای سنواتی کشور هم برای همه دستگاهها اعتباراتش مد نظر قرار گیرد.
وی بیان کرد: از دوسال قبل تیمهای تحقیقاتی برای تدوین طرح جامع کاهش آسیبهای اجتماعی کار کردهاند، تا پایان سال هم طرح جامع کاهش آسیبهای اجتماعی تدوین میشود.
رستموندی با اشاره به اهمیت قانونی بودن و حقوقی بودن زبان این طرح گفت: سعی داریم با کمک حقوقدانان، نمایندگان و مرکز پژوهشهای مجلس این طرح جامع را تبدیل به لایحه قانونی کرده و در اختیار مجلس قرار دهیم.
انتهای پیام