به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛ بیست و پنجمین جلسه از سلسله جلسات سهشنبههای نقد و بررسی کتاب، با عنوان «بلوغ پشت خاکریز» با حضور امیرمحمد عباسنژاد، نویسنده و منتقد ادبی نقد و بررسی شد.
این کتاب نوشته حسن و حسین شیردل، دربرگیرنده خاطرات یکی از رزمندگان نوجوان دوران دفاع مقدس به نام ایمان کفاییمهر است. ایمان کفاییمهر، راوی کتاب گفت: در این کتاب ماجراهایی که در زمان جنگ اتفاق افتاده و ما شاهد آن بودیم را روایت و شرح حال سربازان و اتفاقاتی که بر روح و روان آنها گذشته است، را بازگو کردهایم.
وی ادامه داد: در هیچ کتابی چنین اتفاقاتی را نخواندهام و این تنها کتابی است که به این بخش پرداخته است و روایت کاملاً صادقانه است، در حالی که متأسفانه در برخی کتابها آنچه را که دوست دارند، بیان میکنند. اما تأکیدم در این کتاب این بود که خاطراتم را بدون کم و کاست در کتاب بیاورند.
حسن شیردل در ادامه این نشست گفت: قصه اصلی جنگ زمانی رخ میدهد که راوی یک نیروی رزمنده است و شیطنت خاصی در کتاب وجود داشته، اما منطقی است، به همین دلیل قصد داشتم زبان اصلی روایت را حفظ کنم و به نظر میرسد در این زمینه موفق عمل کردهام.
نویسنده کتاب بیان کرد: این کتاب در ۱۴ جلسه تدوین شده و ما با یک راوی مواجه هستیم که ۱۳ ساله و نه ۵۰ ساله است.
عباسنژاد، منتقد کتاب نیز در ادامه اظهار کرد: یکی از بهترین اتفاقات در این کتاب، تاریخ محلی و گویش محلی آن است و جنگ ما در این خرده فرهنگها نهفته بوده و دیده نشده است. این کتاب ارتباط روان و راحتی با خواننده برقرار میکند و ابتدای کتاب با یک ضربه شستی به خواننده آغاز میشود و خواننده را با خود همراه میکند.
عباسنژاد با بیان اینکه مهمترین حسن این کتاب این است که شعاری نوشته نشده است، گفت: ما در این کتاب ماجرای زندگی رزمندگان و شیطنتهایی که میان رزمندهها اتفاق میافتد را میخوانیم. در این اثر تسلسل زمانی رعایت نشده و متأسفانه فهرست ندارد و بهتر بود برای راحتی خواننده فهرستی در نظر گرفته میشد.
وی با بیان اینکه این کتاب زنده و پویا است، ادامه داد: در این کتاب خاطرهسازی اتفاق نیفتاده و تدوینگر توانسته راوی را کنترل کند. شیطنتها صادقانه آورده شده و در هیچ کتابی این را نخواهید دید.
انتهای پیام