کد خبر: 3786194
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۶
سید شهاب‌الدین صدر تبیین کرد:

اساس حقوق بیمار از دیدگاه قرآن و عترت

گروه سلامت ــ عضو فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره نگاه کلان قرآن و عترت در رابطه به حقوق بیمار و پزشک، گفت: قاعده لاضرر و اصل ضمان دو قاعده‌ای هستند که می‌تواند بنیان منشور حقوق بیمار باشد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، سید شهاب‌الدین صدر، رئیس گروه نظام پزشکی، در همایش قرآن و عترت با اشاره به اهمیت حقوق بیماران و جامعه پزشکی در قرآن و عترت، اظهار کرد: حقوق پزشک و بیمار یک رابطه دوسویه دارد، هر کشوری یک منشور برای حقوق بیمار دارد، ۸۰ درصد آن مشترک است.
وی افزود: یکی از اصول حقوق بیمار این است که طبیب باید بصیرت داشته و مورد اعتماد باشد و امانت را رعایت کند؛ چراکه امانتداری به رازداری ارتباط دارد و اساس حقوق بیمار را تشکیل می‌دهد.
صدر بیان کرد: امانت و رازداری بخشی از حقوق بیمار را تشکیل می‌دهد، انسان لغزش‌پذیر است؛ لذا تواضع و فروتنی، حلم و بردباری در برابر بیمار، عفت و پاکدامنی و تقوای الهی که از جمله وظایف پزشک در برابر بیمار است، او را از این لغزش‌ها حفظ می‌کند.
وی یادآور شد: پیامبر (ص) می‌فرمایند که امنیت و سلامت نعمت‌هایی هستند که خداوند به انسان ارزانی داشته، از سوی دیگر قاعده لاضرر را داریم که باید آن را برای اساس حقوق پزشک و بیمار گذاشت؛ چراکه بر اساس این اصل پزشک نباید شرایط را برای آسیب‌رسانی به بیمار فراهم کند.
صدر یادآور شد: قاعده ضمان را نیز در حقوق پزشک و بیمار داریم که بر اساس این حدیث نبوی «طبیبی که می‌خواهد کسی را طبابت کند اگر برائت نجوید ضامن است» شکل گرفته و باید این مسائل را در رابطه با حقوق بیمار نیز درنظر گرفت.
انتهای پیام
captcha