کد خبر: 3788321
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۳

حادثه آتش‌زدن خانه حضرت زهرا(س) به روایت شاعر اهل تسنن

کانون خبرنگاران نبأ ــ تهدید عمر بن خطاب به هجوم به خانه حضرت زهرا(س) و به آتش کشیدن آن بر اهلش، امری است مسلم و قطعی که در روایات و اخبار معتبره مخالفان شیعه نیز وارد شده است.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ از نشانه‌های اثبات یک مسئله تاریخی ورود به ادبیات است. حمله عمر بن‌ خطاب به خانه حضرت زهرا(س) و آتش زدن آن آن‌قدر نزد اهل سنت محرز است که شاعر معروف ایشان، حافظ ابراهیم در اشعارش در مورد این واقعه می‌گوید:

وقولة (لعلی) قالها (عمر) * أکرم بسامعها أعظم بملقیها!

حرقت دارک لا أبقی علیک بها * إن لم تبایع وبنت المصطفى فیها

ما کان غیر (أبی حفص) یفوه بها * أمام فارس (عدنان) وحامیها

دیوان حافظ إبراهیم، ص82 ط الهیئة المصریة

«از نشانه‌های جرأت و شجاعت عُمر این است که او به علی گفت: باید با ابوبکر بیعت کنی واگر بیعت نکنی خانه‌ات را به همراه اهلش و فاطمه آتش می‌زنم! هیچ‌کس به جز عمر جرأت این چنین کاری را نداشت»!

تهدید عمر بن‌ الخطاب به هجوم به خانه  وحی و به آتش کشیدن آن بر اهلش، امری است مسلم و قطعی که در روایات و اخبار معتبره مخالفان شیعه نیز وارد شده است. حتی بر اساس آن اخبار و روایات ثابت می‌شود که این تهدید عملی شده و به وقوع نیز پیوسته است.

مسئله تهدید به قدری واضح و آشکار بوده است که حتی در شعر یکی از شعرای بزرگ و معتبر اهل سنت یعنی «حافظ ابراهیم» معروف به «شاعر نیل» نیز وارد شده و عجیب آن که وی این حقیقت تاریخی را به عنوان فضیلتی برای «عمر بن الخطاب» برشمرده است.

شاعر این شعر یعنی «حافظ ابراهیم» کسی است که مورد قبول کبار علمای اهل سنت به‌ویژه علمای اهل سنت مصر بوده است و بسیار او را مدح و تشویق کرده‌اند و هم شخصیت وی و هم شعر وی را تحسین و تأیید کرده‌اند.

همچنین کتاب دیوان شعر وی مسمی به «دیوان حافظ ابراهیم» به قدری جایگاه و ارزش خاصی در بین علمای اهل سنت و به‌ویژه علمای اهل سنت مصر داشته است که سه تن از بزرگان اهل سنت مصر یعنی «أحمد أمین» و «أحمد الزین» و «إبراهیم الأبیاری» آن را تحقیق کرده‌ و شرح داده‌اند.

الهام مؤذنی

انتهای پیام

captcha