سالانه 5 تا 7 درصد آمار ازدواج در کشور کاهش پیدا می‌کند/وجود 14 هزار کودک بیوه در کشور
کد خبر: 3793679
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۴

سالانه 5 تا 7 درصد آمار ازدواج در کشور کاهش پیدا می‌کند/وجود 14 هزار کودک بیوه در کشور

گروه اجتماعی - مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری مرکزی با بیان اینکه در حال حاضر 13 میلیون مجرد در سراسر کشور وجود دارد که از این تعداد، 220 هزار نفر به تجرد قطعی رسیده‌اند، افزود: جامعه ما در حدود 2 دهه است که در معرض سیگنال‌های غربی قرار دارد و این موضوع باعث شده است تا آمار ازدواج کاهش یابد و یک نگرانی را برای همگان ایجاد کند، به طور متوسط سالانه 5 تا 7 درصد، آمار ازدواج در کشور کاهش پیدا می‌کند و این آمار نگران‌کننده است.

سالانه 5 تا 7 درصد آمار ازدواج در کشور کاهش پیدا می‌کند/وجود 14 هزار کودک بیوه در کشور

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، غلامرضا فتح‌آبادی مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری مرکزی امروز 7 اسفندماه در جلسه رابطین ادارات با موضوع همسان‌گزینی که در سالن غدیر استانداری مرکزی برگزار شد، با تاکید بر اینکه خانواده یکی از ارکان اساسی جامعه و یک نهاد اولیه است، گفت: امروزه دنیا با تغییرات گسترده‌ای مواجه شده و تمامی لایه‌های اجتماعی بشر را تحت تاثیر خود قرار داده و خانواده در این عرصه، بیش از سایر عرصه‌ها در معرض تغییرات قرار گرفته است.

13 میلیون مجرد در کشور
وی با بیان اینکه در حال حاضر 13 میلیون مجرد در سراسر کشور وجود دارد که از این تعداد، 220 هزار نفر به تجرد قطعی رسیده‌اند، افزود: جامعه ما در حدود 2 دهه است که در معرض سیگنال‌های غربی قرار دارد و این موضوع باعث شده است تا آمار ازدواج کاهش یابد و یک نگرانی را برای همگان ایجاد کند، به طور متوسط سالانه 5 تا 7 درصد، آمار ازدواج در کشور کاهش پیدا می‌کند و این آمار نگران‌کننده است.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی استانداری مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی جزء 3 استان پیر کشور به حساب می‌آید و این روندی است که در آینده نیز ادامه پیدا خواهد کرد، گسست خانواده و افزایش طلاق یکی دیگر از مشکلات کنونی جامعه ما هستند و این آمار نیز سالیانه افزایش می‌یابند.
وی اظهار کرد: ما در عرصه تقویت و تحکیم بنیان خانواده مسیری طولانی را در پیش داریم و از آن جایی که در دنیا به خانواده به عنوان یک محور اصلی توجه می‌شود، نیاز است تا ما نیز در راستای رسیدن به این هدف، اقدامات شایسته‌ای را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه در استان مرکزی 2 برنامه در راستای تقویت بنیان خانواده‌ برگزار شده است، اضافه کرد: یکی از این برنامه‌ها، کانون زندگی پایدار است که به آموزش‌های پیش از ازدواج می‌پردازد و تقریبا 98 درصد از کسانی که در سال گذشته ازدواج کرده‌اند، تحت پوشش آموزش‌های قبل از ازدواج قرار گرفته‌اند.
فتح آبادی ادامه داد: خوشبختانه در 9 ماهه اخیر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 12 درصد میزان طلاق در استان مرکزی کاهش پیدا کرده است و هم اکنون رتبه 9 را از این حیث در سطح کشور داراست که این نشان‌دهنده تاثیرگذاری برنامه‌های و سیاست‌های اجتماعی این استان است.

14 هزار کودک بیوه در کشور وجود دارد
وی با بیان اینکه در حال‌حاضر خشونت در محیط خانواده یکی دیگر از مشکلات به حساب می‌آید، گفت: در کنار این تغییراتی که در نهاد خانواده مشاهده می‌شود، شاهد ازدواج‌های کودکان در سنین پایین هستیم و بنابر مطالعات انجام شده، هم اکنون 14 هزار کودک بیوه در کشور وجود دارد و 17 درصد از ازدواج‌ها در سنین کمتر از 18 سال رخ داده است.
فتح‌آبادی با بیان اینکه در راستای رفع این مشکلات دو گام اساسی در استان برداشته شده است، افزود: یکی از این موارد بحث همسان‌گزینی است که خوشبختانه در این زمینه فعالیت‌های خوبی صورت گرفته و کاملا موفقیت‌آمیز بوده است. آموزش‌های پیش از ازدواج یکی دیگر از این اقدامات هستند که امیدوارم در 5 سال آینده استان مرکزی به عنوان پایلوت و قطب اصلی آموزش‌های همگانی به ویژه در حوزه خانواده شناخته شود.
مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری مرکزی، تصویری که از خانواده در کشور ارائه می‌شود را یک تصویر آشفته دانست و گفت: مطالعاتی که بر روی فیلم‌های جشنواره فجر سال جاری صورت گرفته است، نشان می‌دهد که تصویر جامعه در بسیاری از این فیلم‌ها درهم، بی‌نظم و در آستانه فروپاشی نمایش داده شده است، در این فیلم‌ها تضاد طبقاتی در اوج خود نمایش داده شده و نشانی از گذشته افتخارآمیز در آنها مشاهده نمی‌شود.
انتهای پیام

captcha