رضا مهدوی، کارشناس و مدرس موسیقی در گفتوگو با خبرنگار
ایکنا درباره موسیقی زمان حال و مطابقت آن به ارزشهای اسلامی گفت: درگاه دهه پنجم انقلاب اسلامی، پیش روی ما باز شده است و این امر به منزله آن است که عرصههای گوناگون کشور در زمینههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و ... نیازمند نسلی جوان، پرطراوت و انگیزه مند است که باید جایگزین نسلی شوند که تا به این لحظه این عرصهها را راهبری کرده اند.

وی ادامه داد: اعتبار و اعتماد به نسل جوان ایرانی برای پیمودن راه پیش رو، تلویحاً در بیانیه رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان «گام دوم» مورد اشاره واقع شده است، نسلی که با شور زیاد نیاز به مجالی دارد تا عرض اندام کرده و توانایی و قابلیتهای خود را به منصه ظهور برسانند.
مدیر اسبق مرکز موسیقی حوزه هنری تصریح کرد: باید گفت تاکنون در عرصه عمل از سوی هیچ یک از نهادها و سازمانهای متولی امور اجرایی کشور، آن اهتمام و توجهی که مورد توقع است تا از نیروی جوان بالفعل موجود در کشور استفاده درخوری صورت گیرد را شاهد نبوده ایم و اساساً چیزی در بودجه جاری دستگاههای اجرایی کشور به آزمون و خطای نسل جوان اختصاص پیدا نکرده است.
مهدوی افزود: معمولاً عرف این است که بودجهریزی در جریان یک امور اجرایی باید حتماً منتج به یک نتیجه و خروجی شود لذا این نتیجهمحور بودن، جلوی هرگونه ابداع و خلاقیت را در تمامی عرصهها و از همه مهمتر عرصه هنر گرفته است تا جاییکه دیگر شاهد هیچ خلاقیت و بروز استعدادی که بتوان به آن پرداخت و برای قوام یافتنش، روی آن سرمایهگذاری کرد، نیستیم.
وی با تأکید بر اینکه عرصه موسیقی از جمله مواردی است که در این راستا بیش از هر عرصه هنری دیگری در مهجوریت است، گفت: هر سال و در جریان برگزاری جشنواره «موسیقی فجر» گلایهمند از آفت تکرار هستیم در حالی که در هیچکدام از مقاطع سال، فرصت و امکانی را برای بروز استعدادهای جوان و خلاق به وجود نمیآوریم.
این کارشناس و مدرس موسیقی اظهار کرد: متأسفانه اغلب سازمانها و نهادهای دولتی به بنگاه اقتصادی تبدیل شدهاند؛ در مورد موسیقی شاهد هستیم که امکانات و تجهیزات فنی اعم از سالنهای همایش و ملزومات صوتی و تصویری آنها با این توجیه که باید به فکر درآمدزایی باشیم، به مؤسسات دولتی و خصوصی برای برگزاری برنامههایی خنثی اجاره داده میشوند و این در حالی است که یک گروه موسیقی جوان و مستعد که موارد بی شماری پیش آمده مراجعه به خود من داشتهاند، از نبود و یا کمبود مکان تمرین گلایهمند بوده اند و اینکه توان پرداخت کرایه برای در اختیار گرفتن مکان مناسب را ندارند.
وی در پایان تأکید کرد: این نمونهای از یک وضعیت بغرنج در عرصه موسیقی و چون خود در این عرصه فعال هستم این مطالب را بازگو می کنم و به طور طبیعی میتوان بروز چنین وضعیتی را در عرصههای دیگر حتی غیرهنری نیز تعمیم داد؛ به نظر من مشکلات ساختاری عرصه فرهنگ و هنر و فراهم نبودن زیرساختهای لازم برای بروز شکوفایی نسل جوان در همه زمینهها و به ویژه عرصه هنر موسیقی منجر به این خواهد شد که در آینده نتوان به تحقق بندهای مورد تأکید مقام معظم رهبری در بیانیه اخیرشان موسوم به «گام دوم» خوشبین بود.
انتهای پیام