کد خبر: 3802352
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۸

تاب‌آوری اجتماعی به معنای سوختن و ساختن نیست/ نظام مددکاری اجتماعی قانون می‌شود

گروه جامعه ــ در دومین کنگره بین‌المللی مددکاری اجتماعی موسوی چلک بر این باور تأکید کرد که تاب‌آوری اجتماعی به معنای سوختن و ساختن نیست، بلکه موجب افزایش توان و قدرت جامعه می‌شود و حجت‌الاسلام مازنی از پیگیری ایجاد نظام مددکاری اجتماعی در مجلس خبر داد.

به گزارش ایکنا؛ دومین کنگره بین‌المللی مددکاری اجتماعی و سی و چهارمین همایش ملی مددکاری ایران با عنوان تاب‌آوری اجتماعی امروز سه‌شنبه، 20 فروردین‌ماه، با حمایت 60 سازمان کشور، انجمن مددکاری ایران آن را برگزار کرد.

در ابتدای این همایش سیدحسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی و دبیر همایش، با بیان اینکه شعار امسال این همایش «تاب‌آوری اجتماعی» انتخاب شده است، گفت: در حالی وارد شصت‌ودومین سال تأسیس رشته مددکاری اجتماعی در ایران می‌شویم که دومین کنگره بین‌المللی را برگزار می‌کنیم.
وی با اشاره به اینکه مددکاری اجتماعی مرز نمی‌شناسد، از همه افرادی که در جهان درد انسانیت دارند و می‌خواهند مردم به‌زیستن اجتماعی را تجربه کنند قدردانی کرد.

تاب‌آوری اجتماعی به معنای سوختن و ساختن نیست

موسوی چلک مهمانان خارجی این برنامه را سفیران ایران برای معرفی ظرفیت‌های ایران در جهان دانست و گفت: اگر امسال موضوع تاب‌آوری اجتماعی را به عنوان شعار سال انتخاب کرده‌ایم، به معنی سوختن و ساختن نیست، بلکه به دنبال توانمدسازی هستیم، چراکه اگر تاب‌آوری افزایش یابد، کیفیت زندگی مردم نیز افزایش می‌یابد و تاب‌آوری نیز یکی از این روش‌هاست. هیچ‌گاه اجازه نمی‌دهیم که موضوعات اجتماعی رنگ و بوی سیاسی بگیرد.

در ادامه از کتاب «گنجینه 3» که حاوی تجارب موفق و ناموفق مددکاری اجتماعی ایران است رونمایی شد.

وحید قبادی‌دانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور، نیز در این کنگره گفت: مددکاران صف‌شکنان عرصه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی هستند و اگر امروز حضور مؤثر مددکاران اجتماعی در بحران سیل اخیر نبود، نمی‌توانستیم مددجویان آسیب‌دیده را سرشماری و در کوتاه‌ترین مدت به کاهش آلام آنها اقدام کنیم.

وی افزود: به حضور شش هزار مددکار اجتماعی در سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: پرسنل سازمان بهزیستی دومین نهادی است که کمترین دستمزد را دریافت می‌کند و امیدواریم که شاهد افزایش حقوق آنها باشیم. هنوز چیزی پیش‌بینی نشده است و از نقش مطالبه‌گری خود در این زمینه استقاده خواهیم‌ کرد. 

سردار اسکندر مؤمنی، دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر، نیز با تأکید بر اینکه همه کشور باید در زمینه پیشگیری از اعتیاد بسیج شود، گفت: با توجه به تأثیر مخرب موادمخدر بر فرد و جامعه، نقش مددکاران نقش تعیین‌کننده و بی‌بدیلی است و باید زمینه‌های لازم برای گسترش فعالیت مددکاران در همه بخش‌ها فراهم‌ شود.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در پاسخ به این سؤال که آیا اقدامات پیشگیرانه در کاهش آسیب‌ها مؤثر بوده است؟ اظهار کرد: تصور ما این است که از همه ظرفیت‌های پیشگیری استفاده نشده و در سال‌های اخیر تا حدودی موضوع پیشگیری مغفول مانده است. معتقدیم در کنار درمان و مقابله، باید به موضوع پیشگیری توجه بیشتری شود و از ظرفیت‌های موجود در کشور بیشتر استفاده کرد.

والدین شهدا باور دارند که فرزنداشان زنده‌اند

حجت‌الاسلام احمد مازنی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، نیز در این کنگره بین‌المللی به تبیین تأثیر دینداری بر تاب‌آوری اجتماعی پرداخت و گفت: پدران و مادران شهید عموماً طول عمر بیشتری دارند. در حالی که عموماً کسی که فرزند خود را از دست می‌دهد، در غم فرزند خود شکسته می‌شود، اما مادران و پدران شهدا چون امید دارند کسی که شهید می‌شود زنده است و در پیشگاه الهی روزی می‌خورد و چون به قیامت و تأثیر شهید در زندگی مردم باور دارند، همین باورها باعث می‌شود مقاومت کنند و زندگی با عزت بیشتری داشته باشند.

وی ادامه‌داد: میزان طلاق در میان فرزندان شهدا در مقایسه با سایر اقشار جامعه نصف است، یعنی موفقیت ازدواج فرزندان شهدا از بقیه افراد جامعه بیشتر است. اینها نشانه‌های تأثیر آموزه‌های دینی است که از مکتب اسلام آموخته‌‌اند و مقاومت و صبر به معنای تاب‌آوری اجتماعی از منظر دین را در خود درونی کرده‌اند. اکنون جانبازان ویلچری و قطع نخاعی داریم که نماینده مجلس هستند. توکل به خدا، صبر در مقابل مشکلات و ایمان به هدف و آینده راهشان باعث می‌شود که مقاومت کنند.

دینداری با تاب‌آوری رابطه مثبتی دارد

حجت‌الاسلام مازنی با اشاره به آیات قرآن در خصوص تأثیر صبر و نماز در مشکلات، گفت: پژوهش‌ها نشان می‌دهد که میان دینداری با شکیبایی و تاب‌آوری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.

وی تشریح کرد: در قرآن آمده است که در پس هر سختی، آسانی است؛ این به انسان امید می‌دهد که اگر مشکلی دارید، در پی مشکلات آسانی هست و انسان امیدوار می‌شود که گشایشی وجود‌ دارد یا انتظار فرج موجب می‌شود که انسان باور داشته باشد حتی اگر از عمر دنیا جز یک روز باقی مانده باشد، آن روز روز مستضعفان و عداتخواهان خواهد بود.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: این نگاه باعث می‌شود که انسان‌ها در تاب‌آوری به معنای متأخر آن یعنی مقاومت کردن و تبدیل تهدید‌ها به فرصت برای ادامه راه و آینده قوی شوند.

وی افزود: اکنون با سیل مواجه هستیم. در تاریخ ایران این گستردگی و فراگیری سیل سابقه نداشته است. اما جنگ‌ها، سیل‌ها و ... تمام می‌شود و آنچه باقی می‌ماند، رفتارهای انسانی است. از افرادی که کمک‌های بین‌المللی و کمک‌های سایر کشورها را رد می‌کنند، می‌خواهم این اشتباه را مرتکب نشوند و بگذارید با این اتفاق زمینه را برای همبستگی جهانی ایجاد‌ کنیم.

مازنی ادامه‌ داد: ترامپ انسان نادانی است که در روز پاسدار پاسداران را تروریست معرفی کرد، اما ملت ایران با هیچ ملتی سر جنگ ندارد.

ایجاد نظام مددکاری اجتماعی را در مجلس دنبال می‌کنیم

وی در بخش پایانی سخنان خود، گفت: یکی از مسائلی که در کمیسیون فرهنگی مجلس با کمک سایر کمیسیون‌ها پیگیر هستیم، ایجاد نظام مددکاری اجتماعی است. اعتقاد ما این است که جامعه اگر بخواهد در قشرها و صنف‌های مختلف فعالیتی را انجام دهد، حتماً باید سازماندهی شود. سازماندهی نشدن مردم منجر به رفتار توده‌ای می‌شود و مخالفان سازمان ‌یافتن مردم با توسعه کشور مخالف‌اند. باید در حوزه سیاست احزاب قوی شکل بگیرد و در فعالیت‌های اجتماعی انجمن‌های اجتماعی و تشکل‌های غیردولتی تشکیل و تقویت شوند و در سیل نیز باید همین تشکل‌های مردمی حضور پیدا‌ کنند. در حوزه‌های صنفی و حرفه‌ای، نظام‌های صنفی مهم است، از جمله در مددکاری اجتماعی نظام صنفی که جناب موسوی چلک پیگیرند. و اکنون نظام صنفی هنر، روزنامه‌نگاران و رسانه را در دستور کار داریم و امیدواریم نظام صنفی مددکاران را تبدیل به قانون کنیم.

وی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم انتقاد کرد و گفت: وزارت رفاه بزرگ‌ترین دستگاه اجتماعی کشور است، اما به دلیل انفعالی که در گذشته بوده، مأموریت‌های اجتماعی عملاً در سایر نهادها مدیریت می‌شود. وزارت کشور نباید کار اجتماعی کند، بلکه وزارت رفاه باید مأموریت‌های اجتماعی را مدیریت کند. تذکر من به وزارت رفاه این است که انجمن‌ها و نظام‌های صنفی و تشکل‌های مردمی اجتماعی را رقیب خود ندانند، بلکه رفیق خود بدانند.

به گزارش ایکنا؛ در این کنگره پیام‌های «رودی تروئل»، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی مددکاری اجتماعی و «رز هندرسون»، رئیس منطقه آسیا ـ اقیانوسیه فدراسیون جهانی مددکاری اجتماعی، پخش و دو پنل تخصصی نیز برگزار شد.

انتهای پیام 

captcha