
به گزارش
ایکنا؛ با وجودی که قرآن افراد بیمار را از روزهداری معاف میداند، ولی برخی بیماران دیابتی اصرار و تمایل زیادی به روزهگرفتن دارند، به همین دلیل پزشکان و وابستگان این افراد باید از مسائل آموزشی پزشکی آگاهی داشته باشند.
در طول روزهداری در ماه رمضان عادات غذایی، فعالیت فیزیکی روزانه و الگوی خواب تغییر میکند و این تغییرات بر کنترل قندخون، میزان چربی خون، وزن و دریافت غذایی تأثیر میگذارند. در طول این ماه، دوز و زمان مصرف انسولین و برخی داروهای خوراکی کاهنده قند خون به ویژه سولفونیل اورهها، نیز باید تنظیم شوند.
پیامهای آموزشی روزهداری و دیابت
• فعالیت بدنی در ماه رمضان باید در حد معمول باشد.
• ورزش سبک ۱۵-۱۰ دقیقهای هنگام صبح مفید است.
• اموری را که به فعالیت جسمی بیشتر نیاز دارد بعد از ظهر انجام ندهید.
بیماران دیابتی باید قند خون خود را در زمانهای سحر، بلافاصله قبل از افطار و دو ساعت پس از افطار اندازهگیری کنند.
در چه شرایطی باید روزه خود را افطار کنیم؟
قند خون کمتر از ۶۰ میلی گرم بردسی لیتر، درهر ساعتی از روز
قند خون بالاتر از ۲۵۰ میلی گرم بر دسی لیتر
در صورت ابتلا به بیمارهای دیگر مانند سرماخوردگی
توصیههای عمومی در باب روزهداری
• روزانه هشت لیوان مایعات به ویژه مایعات فاقد شکر(آب، چای کم رنگ) بنوشید.
• از مصرف بیش از حد غذا در ماه رمضان که باعث افزایش قند خون و وزن میشود، بپرهیزید.
• وزن خود را هر روز اندازه بگیرید.
• غذاهای حاوی فیبر بالا (نان سبوسدار به جای نان سفید، سبزی و میوه به جای آبمیوه) را حتما در وعدههای غذایی خود بگنجانید.
• در وعده سحر و افطار از لبنیات استفاده کنید.
• از غذاهای آبپز، کبابی و بخارپز به جای غذاهای سرخ کردنی استفاده کنید.
• از مصرف زیاد چای و قهوه اجتناب کنید، زیرا سبب افزایش دفع ادرار میشود.
• از مصرف غذاهای شیرین، چرب و سرخ کردنی بپرهیزید، زیرا سبب تشنگی، سوءهاضمه، سوزش سردل و افزایش وزن میشود.
• مصرف فلفل و ادویهها در سحری سبب تشنگی میشود.
• برای پخت و پز از روغنهای مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.
• روزانه دو تا سه قاشق روغن زیتون مصرف کنید.
انتهای پیام